از کجا کاربر بگیریم؟ این پرسش به کابوس شب صاحبان اپلیکیشن تبدیل شده است! گذشت آن روزهای خوشی که کار با ساخت اپلیکیشن و انتشار آن در فروشگاههای اپ تمام میشد.
کفهٔ عرضه بهشدت سنگین شده است. کاربر احتمالی شما فرصت مقایسه و انتخاب دارد. از آن گذشته، وقتی روح کاربر هم خبر ندارد چه چیز مفیدی ساختهاید، چطور آن را نصب کند؟
اما! اما در این بازار شلوغ و رنگوارنگ همچنان میتوان برنده شد. چطور؟ بیایید راههای افزایش نصب اپلیکیشن را با هم مرور کنیم تا به پاسخ برسیم.
در بخش دوم مقاله هم به سراغ چیدن سبدی برای بودجههای کم میرویم. اگر موافق باشید، وارد گود شویم.
فهرست مطالب
Toggleدر این بخش، تمام روشهای موثر را با هم بررسی میکنیم. در هر بخش، یک سری نکته را با شما در میان میگذارم تا بتوانید در آخر، سبد خوبی برای بازاریابی اپلیکیشن خود بچینید.
بخش دوم هم که مخصوص بررسی راههای کمهزینه است و با هم به یک ترکیب مناسب، کمهزینه و موثر میرسیم.
اول از همه، اجازه دهید با روشی زودبازده و پربازده شروع کنیم:
اسم تبلیغات که به میان میآید، همه یاد هزینههای زیاد میافتند؛ ولی چیزی که باید ذهن شما را درگیر کند، این است که بهازای هزینهٔ تبلیغات، چقدر به دست میآورم.
۸ روش مختلف را که به درد افزایش نصب اپلیکیشن میخورند، در مقالهٔ «بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن کدام است؟» با جزئیات بیشتر و نمونههای موردی بررسی کردهام. در این بخش، قرار است چند ایده افزایش نصب اپلیکیشن را با هم بررسی کنیم تا به سبد تبلیغاتی خوبی برسیم؛ همچنین ببینیم چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا به افزایش نصب اپلیکیشن منجر شود.
اول از همه شما به کمپینهای آگاهسازی نیاز دارید تا بتوانید به بازار هدف خود اطلاع دهید اپلیکیشن شما هم در بازار وجود دارد. کمپینهای زیر برای ساختن این آگاهی مناسبترند:
این آگاهی سرآغاز ایجاد علاقه و جذب کاربران بالقوه است. برای کاهش هزینهها، میتوانید قید تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردی را ابتدای کار بزنید و به سراغ روشهای هدفمند بروید.
برای این کار، نیاز است ابتدا بدانید مخاطب هدف اپلیکیشن کیست. پس از آن، به سراغ پلتفرمهای تبلیغات آنلاینی مثل یکتانت بروید که به شما اجازه میدهد مخاطبان خاصی را هدف بگیرید.
برای مثال، شما میتوانید تبلیغ را فقط به یک گروه مخاطب خاص مثل زنان خانهدار یا مردان مذهبی نشان دهید. حتی میتوانید بر اساس کلیدواژه پیش بروید؛ یعنی در صفحههایی که از کلیدواژههای مرتبط با شما استفاده کردهاند، تبلیغ کنید.
در رابطه با رپورتاژ هم شناخت مخاطب هدف اپلیکیشن کمک میکند بدانید رپورتاژ خود را در کدام سایتها منتشر کنید که در نهایت، جلوی چشم کسی قرار بگیرد که به اپلیکیشن شما نیاز دارد.
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید برای ایجاد آگاهی از برند انجام دهید، حمایت مالی از پیجهایی مثل سوریلند است. در ویدئوی تبلیغاتی سوریلند، کاربر هم سرگرم میشود و هم متوجه میشود اپلیکیشن شما چه کمکی به او میکند.
شما میتوانید از مرحلهٔ آگاهسازی عبور کنید و به سراغ کمپینهای نصب اپلیکیشن بروید. در این کمپینها، تبلیغ اپلیکیشن شما به کاربر نمایش داده میشود و سپس در صورتی که روی تبلیغ کلیک کند، مستقیم به صفحهٔ نصب اپلیکیشن هدایت میشود.
در نقطهٔ مقابل، هزینهٔ تبلیغات فقط بهازای نصب موفق از حساب شما برداشته میشود؛ یعنی تا زمانی که کسی اپلیکیشن را دانلود و نصب نکند، خرجی هم نمیکنید.
مثلاً ممکن است کاربر عبارتی مثل «رژیم» و «خرید آنلاین» را جستوجو کند و تبلیغهای زیر را ببیند؛ ولی چیزی نصب نکند. در این صورت، با اپلیکیشن بدون پرداخت پول آشنا میشود و مطلع میشود که این اپلیکیشن در بازار است.
بهطور کلی، چند راه پیش روی شماست:
ویدیوی زیر یک نمونه تبلیغ نصب اپلیکیشن است که بهصورت تبلیغات جایزه دار اجرا شده است. ظرفیت نمایش ویدیویی ادیوری در حال حاضر ۶۲ میلیون بار در روز است؛ میتوانید با انتخاب درست نمایشدهندهها بر اساس پرسونای مخاطب اپلیکیشن خود، نتیجهٔ خوبی بگیرید.
بیشتر بخوانید: راهکارهای عملی برای افزایش نصب در گوگل پلی
طبق تجربه، اجرای همزمان تبلیغات افزایش نصب اپلیکیشن ادیوری و تبلیغات در بازار برای افزایش نصب اپلیکیشن معمولاً نتیجهٔ خوبی بهدنبال دارد. پیشنهاد میکنم حتماً مقالهٔ « آموزش تبلیغات در بازار » را بخوانید.
ترفند: دیده شده است برخی نام اپلیکیشن رقبای خود را هم در لیست کلمات کلیدی خود قرار میدهند؛ یعنی کاربر ممکن است «نتفلیکس» را جستوجو کند و اول تبلیغ اپلیکیشن «Hulu» را ببیند.
بیشتر بخوانید: تبلیغات بینابینی چیست + مزایا و نحوهٔ اجرای آن
یکی دیگر از کمپینهایی که به شما کمک میکند، کمپین همسان است. این تبلیغات از نظر ظاهری تفاوتی با ساختار سایت میزبان ندارند و کاربران از آنها بیشتر استقبال میکند.
چند توصیه هم برای شما دارم:
برای مثال، اپلیکیشن «نماد من» توانست با استفاده از کلیدواژههای «بورس»، «طلا»، «ارز»، «معاملات»، «دلار»، «عرضه اولیه»، «شاخص»، «سکه» و «سهام»، تعداد نصب و ثبتنامیهای خود را با کمک یکتانت افزایش دهد.
نمونه تبلیغ همسان و لندینگ پیج آنها را در تصویر زیر مشاهده کنید:
تجربه: شما میتوانید در یک کمپین روی گروهی دست بگذارید که آوردهٔ خوبی برای شما دارند. برای مثال، اپلیکیشن سفارش غذا میتواند به سراغ «پدران و مادران شاغل تماموقت کودکان خردسال» برود.
فقط توجه کنید محتوای کمپین و پیشنهادی که روی میز میگذارید، باید دقیقاً با خواسته، نیاز و علاقهٔ گروه هدف تطابق داشته باشد. شخصیسازی کمپین برای گروه مخاطب هدف، نرخ تبدیل را بهشدت افزایش میدهد.
به تبلیغ «نماد من» نگاه کنید که در ابتدای متن تبلیغ، از «سرمایهگذاران» استفاده کرده است تا مخاطب خود را جذب کند.
برای هدفگیری «پدران و مادران شاغل تماموقت» هم میتوان از چنین متن تبلیغی استفاده کرد:
بهطور کلی، نهتنها در کمپین همسان، بلکه در تمام فعالیتهای بازاریابی، سعی کنید بر اساس پرسونای مخاطب اپلیکیشن پیش بروید تا یک رابطهٔ نزدیک و عاطفی با کاربرتان برقرار کنید و نصب بیشتری بگیرید.
پیشنهاد میکنم مقالهٔ «چگونه پرسونای مخاطب اپلیکیشن را تدوین کنیم؟» را در این زمینه حتماً مطالعه کنید.
کمپین پیامکی را مثل همسان جدا کردم تا بیشتر دربارهٔ آن صحبت کنم. شما میتوانید از این سلاح ارزان، ولی قدرتمند برای هر ۲ هدف – آگاهسازی و افزایش نصب اپلیکیشن – استفاده کنید. چطور؟
خب، راههای افزایش نصب اپلیکیشن از طریق تبلیغات را با هم مرور کردیم. چیدن ترکیب سبد تبلیغات به شما بستگی دارد؛ اینکه چقدر بودجه دارید، چه هدفی دارید و همچنین مخاطب شما در کجا زندگی میکند.
حتی برخی اپلیکیشنها متمول کمپینهای ۳۶۰ درجه آنلاین برگزار میکنند؛ ولی میتوان با بودجههای کم هم از ظرفیتهای کانالهای تبلیغاتی بهره برد.
طبق تجربه، بهتر است همزمان ۳ کمپین را پیش ببرید:
برویم سراغ دومین کاری که باید حتماً انجام دهید!
بیشتر بخوانید: مقایسه 7 نوع تبلیغات ویدیویی در اپلیکیشن های موبایلی
طبق آماری که اپل منتشر کرده است، ۷۰ درصد بازدیدکنندههای اپ استور از جستوجو برای یافتن اپلیکیشنها استفاده میکند. البته قصه از آنجا جذابتر میشود که در ادامه اپل گفته است تقریباً ۶۵ درصد دانلودها مستقیماً پس از جستوجو رخ میدهد!
ولی چطور در جستوجوها در صدر نتایج ظاهر شویم؟ یکی از راهها استفاده از تبلیغات در گوگل پلی، اپ استور و کافه بازار است؛ ولی در کنار آن، باید برنامهای برای بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن داشته باشید. این همان کاری است که برای سایت انجام میدهیم؛ یعنی هم برای سئو تلاش میکنیم و هم کمپین تبلیغات در گوگل داریم تا در صفحهٔ نتایج در زمان جستوجو ظاهر شویم.
چه کارهایی باید انجام دهید؟ در مقالهٔ «راهکارهای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور (ASO)» دربارهٔ این موضوع مفصل صحبت کردیم. در اینجا، فقط به ۲ نکتهٔ مهم اشاره میکنم:
قبل از اینکه برای بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن اقدام کنید، باید بدانید اصلاً قرار است چه کلمات و عباراتی را هدف قرار دهید تا به مخاطب هدف اپلیکیشن برسید.
با جلسهٔ طوفان فکری شروع کنید یا خودتان کلمههای بالقوه را لیست کنید. پس از آن، بروید ببینید میزان جستوجو، سختی (میزان رقابت) و همچنین ارتباط هر کلمه چقدر است؛ یعنی لیست خود را تجزیهوتحلیل کنید تا به بهترینها برسید.
در مرحلهٔ آخر، با توجه به نتیجهٔ تجزیهوتحلیل، کلمات و عبارات را رتبهبندی کنید. در این تحقیق، هدف و چشمانداز خود را هم باید در نظر بگیرید تا بتوانید به لیست بهترینها برسید.
استراتژی بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن شما نمیتواند برای هر فروشگاه یکی باشد؛ بهتر است با تفاوتها آشنا باشید تا از انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی و اپ استور نتیجه بگیرید.
به چند تفاوت اصلی در اینجا اشاره میکنم:
علاوه بر این تفاوتها، باید به نحوهٔ نمایش نتایج جستوجو در این ۲ فروشگاه هم توجه کنید. گوگل پلی فقط نام و آیکون اپلیکیشن را نمایش میدهد؛ پس نام اپلیکیشن باید توصیفی باشد تا کاربر روی آن کلیک کند.
در نقطهٔ مقابل، اپ استور دستتان را باز گذاشته است؛ چراکه علاوه بر نام و آیکون اپلیکیشن، اسکرینشات و سابتایتل شما را هم در جستوجو نمایش میدهد و میتوانید از آنها برای ترغیب مخاطب به نصب اپلیکیشن استفاده کنید.
نکته: بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن و همچنین نوشتن متن دیسکریپشن اپلیکیشن بهصورت جذاب و قانعکننده، نقش زیادی در تبدیل مخاطب به کاربر در تبلیغات نصب اپلیکیشن دارد.
برویم سراغ سومین راه افزایش نصب اپلیکیشن!
بیشتر بخوانید: بهترین روش های تبلیغ اپلیکیشن های پزشکی و سلامت را میشناسید؟
بلوبانک را به خاطر دارید؟ بلوبانک برای اینکه تعداد افراد بیشتری اپلیکیشن را نصب کنند، با کمپین ریفرال شروع کرد. در مرحلهٔ اول، کد دعوت فقط در اختیار اینفلوئنسرها و افراد شناختهشده قرار گرفت.
سروصدای زیادی حول اسم آنها شکل گرفت و خیلیها با خدمات آنها مشتاق شدند. این حس کمیابی باعث شد که افراد زیادی برای بهدستآوردن کد دعوت تلاش کنند.
در آن طرف، جایزهٔ خوبی هم برای دعوت افراد در نظر گرفت؛ یعنی بهازای هر نفری که اپلیکیشن را از طریق شما نصب میکرد، ۵۰ هزار تومان پاداش میگرفتید.
البته توصیه میکنم کمپینهای ریفرال را کنار نگذارید؛ یعنی کاربران شما بتوانند با معرفی اپلیکیشن به دیگران پاداش بگیرند. این پاداش میتوانند پول نقد، امتیاز باشگاه مشتریان یا تخفیف باشد.
سازوکار کمپینهای ریفرال به این شکل است: کاربر فعلی شما با دادن کد دعوت خود به دیگران پاداش میگیرد.
طبق تجربه، بهتر است برای هر ۲ طرف ماجرا – معرفیکننده و معرفیشده – پاداش در نظر بگیرید تا کاربران شما شانس بیشتری برای قانعکردن دوستان و اطرافیان خود داشته باشند.
بیشتر بخوانید: ۸ شیوه تبلیغ اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی
دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم، اغلب مردم در برداشت اول، همهچیز را بر اساس ظاهر آن قضاوت میکنند. حتی بهترین محصولهای خوراکی هم ممکن است بهخاطر بستهبندی ساده فرصت کشفشدن را از دست دهند.
در بازاریابی اپلیکیشن هم استفاده از تصاویر و ویدیوها نقش زیادی دارد. بیایید ببینیم چه کارهایی میتوانید انجام دهید:
اجازه دهید یک نمونه را بررسی کنیم و بعد به سایر نکات برسیم. اینکه اپلیکیشن شما چند قابلیت دارد، معمولاً برای کاربر قابلدرک نیست. شما باید فایدهٔ آن ویژگی را برای او توضیح دهید.
برای مثال، «فستدیکشنری» در تصویر اول خیلی واضح و مشخص گفته است که اپلیکیشن چه کار میکند: دیکشنری و مترجم متن انگلیسی به فارسی و برعکس است. در ادامه، چند ویژگی خود را توضیح داده است؛
علاوه بر ارائهٔ معنی کلمهها، تلفظ صوتی دارد و نمونه جمله دارد تا معنی لغات را بهتر درک کنید.
از ویدئو حتماً استفاده کنید تا نرخ تبدیل بازدیدکننده به کاربر اپلیکیشن بیشتر از قبل شود. ولی ویدئو دربارهٔ چه باشد؟ بهترین مدل این است که محیط اپلیکیشن و ویژگیهای خاص و مهم خود را در عمل نشان دهید.
از همین ویدئو میتوانید در شبکههای اجتماعی و حتی سایت اپلیکیشن هم استفاده کنید تا افراد بیشتری را قانع کنید بهترین گزینه برای آنها، اپلیکیشن شماست.
نکته: ویدئوی هیجانانگیز تاثیرگذارتر است؛ پس با شوق و ذوق زیاد امکانات اپلیکیشن و فایدهٔ آن را در ویدئو شرح دهید و سرد نباشید 🙂
بیشتر بخوانید: نحوهٔ ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ
تستیمونیال، تستیمونیال و تستیمونیال! توصیف کاربران فعلی میتواند نرخ تبدیل را ۳۴ درصد افزایش دهد. به همین خاطر است که توصیه میکنم حتماً برای اینکه نشان دهید کاربران زیادی اپلیکیشن شما را تایید میکنند، نظر آنها را در اختیار بقیه بگذارید.
طبق آمار، ۷۹ درصد هم قبل از دانلود اپلیکیشن جدید، امتیاز و نظرات دیگران را با دقت بررسی میکنند. بهطور کلی، وقتی کاربر به ۲ اپلیکیشن مشابه میرسد که یک کار را انجام میدهند، بر اساس نظرات و امتیاز تصمیم آخر را میگیرد؛ بهخصوص در زمان انتخاب اپلیکیشنهای پولی.
بد نیست بدانید طبق آمار، افزایش امتیاز از ۳ به ۴ میتواند نرخ تبدیل کاربران را ۸۹ درصد افزایش دهد! البته توصیه میکنم بههیچوجه نظرات جعلی منتشر نکنید! از خود کاربر بخواهید که نظر دهد تا هم نقاط ضعف را شناسایی و هم بتوانید دیگران را جذب کنید. خب، بیایید برویم ببینیم در عمل چه کارهایی میتوانید انجام دهید:
۵ ایده افزایش نصب اپلیکیشن مبتنی بر نظرات کاربران هم برای شما دارم:
یک نمونهٔ خیلی ساده و خارجی هم در تصویر زیر ببینید. این پیام پس از مدتی که کاربر فعالیت کرد، بهصورت پاپآپ در اپلیکیشن ظاهر میشود. شما میتوانید علاوه بر درخواست ثبت امتیاز، در پایین همین باکس، از او بخواهید نظر خود را هم ثبت کند.
نکته: تعداد نظرات و امتیاز شما در رتبهبندی نتایج جستوجو هم تاثیر دارد؛ البته امتیازها در گوگل پلی تاثیر بیشتری دارند تا اپ استور.
بیشتر بخوانید: بهترین روش های بازاریابی اپلیکیشن صرافی ارز دیجیتال
یکی از راههای افزایش نصب اپلیکیشن توجهکردن به دادههاست که حتی طبق تجربه، میتوانم بگویم بدون داده، خبری از رشد و افزایش تعداد دانلودها نیست.
فراتر از این مسئله که چند نفر اپلیکیشن را نصب کردهاند، فکر کنید. ببینید کاربران شما بیشتر از کدام کانال – چه پولی و چه ارگانیک – میآیند.
برای این کار، میتوانید به سراغ ترکرهای نصب اپلیکیشن بروید که در مقالهٔ «ترکر نصب اپلیکیشن چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟» معرفی کردیم.
بهطور کلی، اگر میخواهید افراد را به دانلود اپلیکیشن تشویق کنید، باید کمپینهای شما بر اساس دادهها شخصیسازی شوند.
پرسشهایی مثل این موارد به شما کمک میکند کمپینهای بهتری برای افزایش کاربران طراحی کنید.
از طرفی، حتماً دادهها را تجزیهوتحلیل کنید؛ این به شما کمک میکند بدانید چقدر موفق عمل کردهاید و چطور میتوانید با بهینهسازی فعالیتهای خود، نتیجهٔ بهتری بگیرید یا حتی موفقیت را تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۱۰ تا از بهترین اپ های فارسی برای تبلیغات مخصوص برندهها!
داشتن سایت در افزایش آگاهی از برند، ایجاد اعتبار و همچنین افزایش نصب اپلیکیشن نقش دارد. ۲ راه پیش روی شماست:
با کمک بلاگ و تولید محتوا، میتوانید در صفحهٔ نتایج جستوجوی گوگل ظاهر شوید و مخاطب را به نصب اپلیکیشن ترغیب کنید. چطور؟ ابتدا مخاطب خود را بشناسید و ببینید چه نیازهایی دارید. پس از آن، محتواهای متنوع بر اساس اصول سئو در بلاگ منتشر کنید.
در دل محتواها، اپلیکیشن خود را بهعنوان یکی از راهکارها معرفی کنید تا مخاطب با آن آشنا شود و در صورت نیاز، به سراغ نصب آن برود.
برای مثال، وقتی «یادگیری زبان» را جستوجو کنیم، با یکی از مقالههای «چربزبان» مواجه میشویم که در آن گفته است یکی از راههای یادگیری زبان، استفاده از اپلیکیشن چربزبان است.
همچنین میتوانید بلاگ را به محلی برای اطلاعرسانی دربارهٔ اپلیکیشن خودتان و آموزش آن تبدیل کنید.
نکته: همیشه قرار نیست اپلیکیشن را در محتواهای خودتان تبلیغ کنید. مهارت و تخصص کارشناس بازاریابی محتوایی این است که کاربر را از طریق محتوایی که مینویسد، به سمت گردش در سایت و در نهایت، نصب اپلیکیشن هدایت کند.
شما میتوانید با کمک سرویسهای لندینگساز مثل لندین، یک صفحه برای اپلیکیشن خود طراحی کنید. از این صفحه، میتوانید برای کارهای مختلف مثل تبلیغات همسان در سایتهای پربازدید استفاده کنید.
در بخش کمپینهای همسان، دربارهٔ ویژگیهای لندینگ پیج هم صحبت کردم که میتوانید در طراحی آن، در نظر بگیرید.
به موارد زیر هم دقت کنید:
پیشنهادم برای شبکههای اجتماعی این است که هدف اصلی شما هدایت فالوور به اپلیکیشن باشد؛ یعنی طوری کمپینها و تقویم محتوا بچینید که بهشکلی فالوورها را به داخل اپلیکیشن بکشانید.
اجازه دهید با مثالی بیشتر این مسئله را باز کنم. فرض کنید قرار است مسابقهای برای جذب فالوور و افزایش آگاهی بازار هدف طراحی کنید. برای اینکه نتیجهٔ بهتری بزنید، آن را به کاری در داخل اپلیکیشن گره بزنید.
یک نمونه کمپین خوب، کمپین کوییز آو کینگز بود که از کاربران خواست آواتار خود در بازی را در کنار تصویرشان بگذارند. پس از آن، بر اساس رای کاربر برنده انتخاب میشد؛ معیار رایدادن هم میزان شباهت آواتار با عکس کاربر بود.
برای این کار، کاربر باید به بازی سر میزد و حتی برخی برای برندهشدن، المانهای پولی آواتار را هم خریدند. حتی جایزه هم علاوه بر جایزهٔ نقدی، سکهٔ خود بازی بود.
یک نمونه دیگر هم میتواند این باشد که اپلیکیشنهای پرداخت جایزه را برای اقدامی در اپلیکیشن مثل پرداخت قبض، خرید شارژ یا حتی استعلام قبض در نظر بگیرند.
با این کارها، فالوور وارد اپلیکیشن میشود، با محیط آن آشنا میشود و برای گرفتن جایزه با آن حتی کار میکند؛ تقریباً کاری کردید که قانع شود از اپلیکیشن شما استفاده کند 🙂
نکته: همیشه نیاز نیست مسابقه برگزار کنید. پستی تعاملی یا معرفی قابلیت جدید هم میتواند کاربر را بهداخل اپلیکیشن بکشاند. برای نمونه، ویدئوی کوییز آو کینگز را ببینید:
بهطور کلی، شبکههای اجتماعی پایگاه خوبی برای افزایش آگاهی از برند، ایجاد علاقه و همچنین یکی از راههای افزایش نصب اپلیکیشن هستند.
چند ایده افزایش نصب اپلیکیشن با کمک شبکههای اجتماعی را با هم مرور کنیم:
برای مثال، کرفس هم هایلایتهای خوبی دارد و هم به پستهای مفیدی میپردازد که راهکارهای مختلفی برای نیازهای کاربران خود اوست. در کنار آن، پستهای تعاملی سادهای مثل «تخممرغ محبوب تو در چند دقیقه میپزد؟» منتشر میکند تا کاربران را به تعامل بیشتر وا دارد.
برای تولید محتوا هم دست روی موضوعهای داغ و ترند مثل فستینگ و دانه چیا گذاشته است. در کنار این پستها، محتوایی مثل پست زیر گذاشته است که بهخوبی فایدهٔ اپلیکیشن را و نه قابلیتهای آن را نشان داده است.
در آخر هم کاربر را به سمت اپلیکیشن خود هدایت کرده است تا برای پاسخدادن به «کدوم قسمت کرفس رو دوست داری؟» پاسخ دهد. همین پرسش کمک میکند تعداد افراد بیشتری از کاربران فعلی کامنت بگذارند و کاربران جدید به نصب ترغیب شوند.
محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC) را در کل جدی بگیرید و آن را حتماً در شبکههای اجتماعی خود منتشر کنید؛ منظور محتواهایی است که کاربران اپلیکیشن برای شما منتشر میکنند. مثل گذاشتن یک استوری که دربارهٔ رسپیهای متنوع گذاشته است 🙂
این کار ۲ سود برای شما دارد: با نشاندادن قدردانی خود، کاربر فعلی را حفظ میکنید و رابطهٔ عاطفی برقرار میشود و کاربر جدید بر تایید کاربر قدیمی جذب میکنید.
بیشتر بخوانید: سئوی اپلیکیشن چیست + تکنیکهای سئو اپلیکیشن موبایل
وقتی پای خرید محصول در میان باشد یا حتی گذاشتن وقت برای استفاده از اپلیکیشنی رایگان، بحث «ضررکردن» به میان میآید. شما باید به اصول روانشناسی تکیه کنید تا این ترس را کم کنید.
کارهایی که باعث کاهش و ریختن ترس از ضرر میشود، عبارتاند از:
ولی یکی از بهترین راههای افزایش نصب اپلیکیشن پولی، استفاده از مدل فریمیوم است. داستان از چه قرار است؟
شما میآیید اپلیکیشن را با ویژگیهای محدود رایگان در اختیار کاربران میگذارید. کاربر هم از آن استفاده میکند و مطمئن میشود واقعاً ارزش پرداخت پول دارید. نسخهٔ پولی دارای ویژگیهای حرفهایتر و کاملتری از نسخهٔ رایگان است.
برای مثال، سادهترین حالت این است که اپلیکیشن را با تمام ویژگیها رایگان عرضه کنید. فقط در نسخهٔ رایگان، کاربر مجبور است تبلیغات مشاهده کند. برای حذف آنها، به نسخهٔ پولی مهاجرت میکند.
حتی در برخی اپلیکیشنهای ادیت ویدیو هم دیده شده است که در نسخهٔ رایگان، خروجی همراه با واترمارک است؛ ولی کاربر میتواند با امکانات و قابلیتهای مختلف کار کند تا به پرداخت پول و خرید ترغیب شود.
این مدل یک خوبی دیگر هم دارد: طبق تجربه و آمار، مردم ترجیح میدهند زمان جستوجو در فروشگاههای اپلیکیشن، اپلیکیشنهای رایگان را نصب کنند.
خب، کار ما با راههای افزایش نصب اپلیکیشن تمام شد. سعی کردم ایدههای مختلفی در هر بخش به شما بگویم تا بتوانید در عمل از آنها بهره ببرید.
در بخش آخر مقاله، قرار است با هم تکنیکهای افزایش نصب برنامه با بودجهٔ محدود را مرور کنیم تا به ترکیب خوبی برای اپلیکیشنهای نوپا برسیم.
بیشتر بخوانید: ۷ راه برای بازاریابی اپلیکیشن رژیم + نکاتی برای نتیجهگرفتن
در شرایطی که بودجهٔ زیادی وسط باشد، بیشتر روی روشهایی مثل تبلیغات نصب اپلیکیشن تمرکز میکنیم؛ ولی وقتی پول کافی نداریم یا کم است، باید قید رویاهای خودمان را بزنیم؟ خیر، اینجا تمرکز ما بهسمت کانالهایی میرود که صاحب آنها خودمان هستیم.
منظور کانالهایی مثل سایت، لندینگ پیج، اکانت اینستاگرام، کانال تلگرام و… است. در این شرایط، میتوان با هزینههای حداقلی، نتایج بهتری گرفت.
برای مثال، شما میتوانید خودتان ویدیوهایی باکیفیت با گوشی بگیرید، آن را با اپلیکیشنهایی مثل اینشات ادیت و در اکانت اینستاگرام منتشر کنید. در کنار ویدیوها، میتوانید پستهای تعاملی را با ابزارهایی مثل Canva طراحی کنید.
در کنار این تلاشها برای ایجاد آگاهی از برند، میتوانید صفحهٔ اپلیکیشن را هم بهینه کنید تا زمان جستوجو در صدر دیده شوید؛ کافی است نکات و ایدههایی را که بالاتر گفتم، رعایت کنید.
یک رسانهٔ دیگر هم برای خودتان است: سایت 🙂 محتواهایی مخصوص کاربران منتشر کنید و با کمک آن، نصب را افزایش دهید. میتوانید بنرهایی طراحی کنید تا کاربر را در دل محتواهای بلاگ بهسمت نصب اپلیکیشن سوق دهید.
خب، اجازه دهید چند کانال پولی هم به این ترکیب اضافه کنم تا بتوانید زمان گرفتن نتیجه را کاهش دهید؛ چون این روشها مستلزم تلاش زیاد و صبوری است.
اولی، استفاده از تبلیغات کمهزینهٔ نصب اپلیکیشن است. در روشهایی مثل تبلیغات در اپلیکیشن، تبلیغات در گوگل پلی یا تبلیغات پوش نوتیفیکیشن، بر اساس نصب پول میدهید. کمپینی با بودجهٔ کم ببندید که بهطور مستمر فعال باشد.
دومی، اجرای کمپینهای پیامکی است. البته بهتر است هدفمند پیش بروید! برای مثال، اگر اپلیکیشن مالی دارید، میتوانید پیامک را فقط به دست افراد شاغل در بازارهای مالی یا علاقهمند به سرمایهگذاری برسانید.
سومی، پاداشی برای معرفی اپلیکیشن به دیگران در نظر بگیرید. نیاز نیست حتماً پول نقد به کاربران خود دهید! مثلاً اپلیکیشن حسابداری میتواند بهازای هر ۱۰ معرفی، ۵ روز اشتراک رایگان در نظر بگیرد.
نکته: اگر سایت یا لندینگ پیج برای اپلیکیشن راه انداختید، به سراغ تبلیغات ریتارگتینگ یکتانت بروید. این سرویس کمک میکند افرادی را که به سایت شما سر زدند و کاری نکردند، دوباره هدف بگیرید.
در کنار آن، میتوانید از تبلیغات همسان هدفمند، با هزینهٔ کمی جلوی فردی قرار بگیرد که احتمالاً به اپلیکیشن نیاز دارد.
پس سبد تبلیغاتی شما باید ترکیبی از روشهای رایگان همراه با تبلیغات کمهزینه و موثر باشد؛ مثلاً ترکیب بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن، شبکههای اجتماعی، تبلیغات پیامکی هدفمند و تبلیغات در بازار.
بیشتر بخوانید: در بازاریابی اپلیکیشن، نقش پوش نوتیفیکیشن چیست
در این مقاله، راههای افزایش نصب اپلیکیشن را همراه با کلی مثال و ایده با یکدیگر بررسی کردیم. حالا دیگر نوبت شماست که بر اساس بودجه و هدفی که دارید، بهترین ترکیب را بچینید.
در بخش آخر هم توضیح دادم میتوان همچنان با بودجهٔ کم هم نصب گرفت. البته توجه کنید کمپینهای تبلیغاتی شما باید مستمر باشند و یک کمپین نمیتواند معجزه کند!
ادیوری در زمینهٔ نصب اپلیکیشن در کنار شماست. طبق تجربه و بررسیهایی که انجام دادیم، تبلیغات ویدیویی – بهخصوص جایزهدار – کمک زیادی به شما در افزایش نصب اپلیکیشن میکنند.
برای شروع، کافی است در پنل ادیوری ثبتنام کنید. پس از شارژ اکانت خود، کمپین تبلیغات دروناپلیکیشنی بسازید. در مرحلهٔ سوم، شما باید لینک ترکر را همراه با ویدیو به کمپین اضافه کنید تا تبلیغ شما بهطور اتوماتیک و هوشمند در محبوبترین اپلیکیشنها مثل کوییز آو کینگز نمایش داده شود.
خوشحال میشوم نظرات شما را بشنوم 🙂 اگر چیزی دربارهٔ افزایش نصب اپلیکیشن ذهن شما را درگیر کرده است، حتماً بنویسید تا با هم گفتوگو کنیم.