دیدهشدن در فروشگاههای اپلیکیشن به نصب ختم نمیشود! این همان مشکلی است که شما هم مثل دیگر صاحبان اپلیکیشن با آن دستوپنجه نرم میکنید. اینجاست که نوشتن یک توضیح خوب میتواند به برگ برندهٔ شما تبدیل شود؛ آن هم با رعایتکردن چند نکتهٔ ساده. ولی چطور؟
این مقاله را تا انتها بخوانید تا با تکنیکهای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور آشنا شوید. برای برندهشدن آمادهاید؟ پس بیایید شروع کنیم!
فهرست مطالب
Toggleبه زبان ساده:
دیسکریپشن اپلیکیشن متنی است که آن را بهخوبی توصیف میکند؛ برای چیست، چه کمکی به کاربر میکند و چه برتری و مزیتی نسبت به بقیه دارد.
بعد از عنوان اپلیکیشن، دیسکریپشن دومین چیزی است که در تصمیمگیری کاربر نقش دارد؛ آیا آن را دانلود کند یا به سراغ گزینهٔ بعدی برود؟
از طرفی هم، گوگل پس از بررسی پارامترهای مختلف مثل دیسکریپشن یک رتبه برای اپلیکیشن در نتایج جستوجو در نظر میگیرد.
پس مهم است چطور آن را بنویسید و چه چیزهایی را در آن رعایت کنید؛ چون هم پای راضیکردن کاربر در میان است و هم ظاهرشدن در نتایج جستوجو.
دیسکریپشن اپلیکیشن «کمدا» در گوگل پلی را ببینید:
ابتدا در یک جملهٔ کوتاه در بخش «About this app»، مخاطب را وسوسه و ترغیب کرده است. پس از آن هم که توضیحات کاملی همراه با افتخارات در اختیار کاربر گذاشته است.
کاربر هم با خواندن این متن بهراحتی متوجه میشود:
اما برای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور مثل «کمدا»، باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ بیایید در ادامه، این مسئله را بررسی کنیم:
بیشتر بخوانید: راهنمای تصویری انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی
زمانی که کاربران اپلیکیشنی را جستوجو میکنند، فقط چند ثانیه طول میکشد که تصمیم بگیرند آیا این اپلیکیشن مشکل آنها را حل میکند یا نه!
پس خیلی مهم است که بتوان آنها را بهخوبی قانع کرد.
اگر نمیدانید از کجا شروع کنید، سعی کنید به سؤالات زیر پاسخ دهید:
یک دیسکریپشن خوب، ابتدا باید تصویری دقیق از آنچه در اپلیکیشن وجود دارد، ارائه دهد. یعنی توضیحات کوتاه و جذابی دربارۀ برنامه و لیستی مختصر از ویژگیهای آن داشته باشد.
در توضیحات اتاقک، میتوانید ببینید که پرسشهای احتمالی مخاطب، چطور کامل و دقیق پاسخ داده شده و این اپ چه قابلیتهایی دارد:
نکته: میتوانید از توضیحات برنامههای موفق، برای نوشتن توضیحات خودتان الهام بگیرید؛ اما آنها را کلمهبهکلمه کپی نکنید.
گفتیم برای آنکه بتوانید در رتبهبندی نتایج جستوجو (در گوگل پلی) رتبهٔ خوبی بگیرید، به یک دیسکریپشن خوب و اصولی نیاز دارید.
پس باید از کلمه کلیدی درست و بهاندازه استفاده کنید تا جلوی چشم کاربری ظاهر شوید که به شما نیاز دارد.
عبارت کلیدی باید با کارکرد اپلیکیشن شما، مرتبط باشد و عبارتی باشد که مخاطب معمولاً جستوجو میکند.
در مثالی که برای برنامهٔ کمدا زدیم، استفاده از عبارتهایی مثل «پوشاک مازاد» یا «پوشاک دستدوم» احتمال نمایش در نتایج جستوجو را بالا میبرد.
در دیسکریپشن اتاقک هم عبارتهایی مثل «اجاره آنلاین ویلا»، «اجاره ویلا»، «رزرو سریع»، «لحظه آخری» دیده میشود که در دیدهشدن آن نقش مستقیم دارند.
ولی آیا میتوان هر متنی را بدون هیچ محدودیتی نوشت؟ خیر! بیایید قوانین گوگل و اپل را با هم بخوانیم و بعد هم به سراغ تکنیکهای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور برویم.
گوگل پلی و اپ استور اپل، دو پلتفرم بزرگ برای انتشار و تبلیغ اپلیکیشن هستند که هرکدام قواعد و محدودیتهای خود را دارند.
برای اینکه نتیجهٔ دلخواهتان را بگیرید و مشکل و محدودیتی برای انتشار برنامهٔ خود پیدا نکنید، باید قوانین مشخصی را رعایت کنید.
اجازه دهید قوانین را جداگانه بررسی کنیم:
در Google Play، میتوانید دو نوع دیسکریپشن بنویسید: طولانی و کوتاه.
دیسکریپشن کوتاه، متنی یک یا دو خطی است که باید تلاش کنید در آن، با توصیفی کوتاه و جذاب، نظر مخاطب را جلب کنید.
مثل این عبارت: «به جدیدترین داستانها و پادکستهای دنیا گوش دهید. کتابخانۀ صوتی خود را با خود همهجا ببرید.»
نوع طولانی آن، محدودیت ۴۰۰۰ کاراکتری دارد که تقریباً معادل ۱ تا ۳ صفحه است. بهتر است آن را مختصر و مفید بنویسید.
نمونهٔ دیسکریپشن کوتاه و بلند را میتوانید در توضیحات «فروشگاه بانی مد» ببینید. در توضیح کوتاه، یک جملهٔ تبلیغاتی آمده و در توضیحات بلند، از ویژگیهای محصول صحبت شده است:
عبارت کلیدی را در توضیح کوتاه و بلند مشاهده میکنید؟ (خرید اینترنتی، تخفیف، اپلیکیشن خرید و فروشگاه آنلاین)
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای افزایش نصب گوگل پلی
دیسکریپشن اپ استور، به ۴۰۰۰ کاراکتر محدود شده است. در اینجا، باید از توصیفات عمومی مثل «بهترین برنامۀ جهان» دوری کنید! مگر اینکه، واقعاً بهشکل رسمی، بهترین برنامۀ دنیا شناخته شده باشید.
برنامهٔ قلک از ۴۰۰۰ کاراکتربهخوبی استفاده کرده و توضیحات کاملی دربارهٔ برنامه داده است:
برویم سراغ اصل ماجرا!
بیشتر بخوانید: آموزش بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور (ASO)
تا اینجای کار، جستهگریخته به نکات مختلفی مثل سادگی و آوردن کیورد اشاره کردیم؛ ولی این داستان همچنان ادامه دارد!
در این بخش، نکات مهم و موثری برای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور به شما میگوییم تا زمین بازی را دگرگون کنید:
بعد از همین ۲۵۰ کلمه که در پیشنمایش دیسکریپشن نشان داده میشود، کاربر تصمیم میگیرد، روی گزینهٔ «more» یا «بیشتر» بزند و ادامهٔ متن را بخواند.
باید سعی کنید، همان اول درک واضحی از اپلیکیشن به مخاطب بدهید و به او را وسوسه کنید تا توضیحات را کامل بخواند.
مثلاً برای یک بازی، باید با چیزی سرگرمکننده و جذاب شروع کنید تا علاقه و تخیل خواننده را برانگیزید.
برای برنامههای دیگر، باید توجه خواننده را به اینکه چطور میتوانید به حل مشکل یا مشکلات او کمک کنید، جلب کنید.
میتوانید کل ماجرا در همان چند خط اول توضیح دهید (مثل کاری که اسنپ کرده است) تا حتی اگر مخاطب توضیحات کامل را نخواند، قانع شود!
همهٔ آنچه مخاطب نیاز دارد از این برنامه بداند در چند خط اول توضیحات اسنپ آمده است؛ اینکه با اسنپ میتواند درخواستهایی که مربوط به حملونقل است، بدهد و علاوه بر آن، امکاناتی مثل سفارش غذا و رزرو هتل هم دارد.
به آنلاینبودن برنامه برای دریافت خدمات اشاره کرده و در ضمن، با کلمهٔ «خدمات دیگر»، خدماتش را به تعدادی که نام برده، محدود نکرده است. به این ترتیب، مخاطب کنجکاو میشود روی «بیشتر» کلیک کند تا اطلاعات بیشتری کسب کند.
دیسکریپشن شما باید انتظار مخاطب هدف اپلیکیشن را برآورده کند. برای همین است که باید موقع نوشتن آن، به ویژگیهای مخاطب توجه داشته باشد.
برای آنکه مخاطب هدف خود را بشناسید، ابتدا چنین سؤالاتی را از خودتان بپرسید:
نیاز مخاطب چیست؟
به چه چیزی علاقه دارد؟
در کجا زندگی میکند و چندساله است؟
خانم است یا آقا؟
با پاسخدادن به این پرسشها، حرفی که باید بزنید و لحن آن را بهدرستی درک میکنید و توضیحات خود را مطابق نیاز مخاطب خودتان مینویسید.
بیشتر بخوانید: چگونه مخاطب هدف اپلیکیشن را پیدا کنیم؟ (۵ روش کاربردی)
گفتیم که استفاده از عبارت کلیدی مناسب برای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور، مهم و ضروری است؛ ولی نباید در تکرار آن، زیادهروی کنید.
قرار نیست گوگل یا اپل را گول بزنید و چیزی بنویسید که نه به درد کاربر بخورد، نه برای خودتان سودمند باشد.
اشکالی ندارد اگر عبارت کلیدی را در جاهای مختلف متن بهکار ببرید؛ ولی باید مراقب باشید که جملات معنای خود را از دست ندهند.
بهطور کلی، توصیه میشود در عنوان، توضیحات کوتاه و توضیحات بلند، بهترتیب ۱، ۱ و ۵ بار از کیورد اصلی استفاده کنید.
نکته: از تکرار کیورد یکسان در عنوان و توضیحات کوتاه نترسید! اپلیکیشنهایی که کیورد اصلی را در عنوان و دیسکریپشن کوتاه تکرار میکنند، نتیجهٔ بهتری از اپلیکیشنهایی میگیرند که کیورد اصلی را فقط در عنوان به کار میبرند.
بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور اپل بهعنوان پارامتر رتبهبندی به حساب نمیآید. اپ استور اپل یک بخش اختصاصی برای کیورد در نظر گرفته است.
وقتی متن را طوری بنویسید که مخاطب چیزی دستگیرش نشود، نه شما توانستهاید به هدفتان برسید و نه نیاز مخاطب را برطرف کردهاید.
ویژگیهای برنامۀ خود را تا حد امکان ساده و گیرا بنویسید و از کلمات قلمبهسلمبه استفاده نکنید. سعی کنید ارزش پیشنهادی خودتان را مشخص و واضح بیان کنید تا کاربر بداند چه چیزی نصیب او میشود.
یک دیسکریپشن خوب باید قابلفهم، جذاب و قانعکننده باشد.
بد نیست توصیهٔ اپل را هم در این زمینه با هم ببینیم:
دیسکریپشن ایدئال و خوب، پاراگرافی مختصر و مفید و همچنین حاوی اطلاعات ارزشمند است که لیستی از ویژگیهای اصلی و مهم اپلیکیشن پس از آن آمده است. به کابران بالقوهٔ خود اجازه دهید بدانند چه چیزی اپلیکیشن شما را منحصربهفرد کرده است و چرا آن را دوست خواهند داشت.
با توضیح اینکه برنامه چه کاری برای کاربر انجام میدهد و کدام مشکل او را حل میکند، شروع کنید و دربارۀ ویژگیها و عملکرد برنامه توضیح دهید و تفاوت آن را با سایر گزینههای موجود بررسی کنید.
نیاز نیست همۀ ویژگیهای اپلیکیشن را ردیف کرده و مخاطب را بین انبوهی از ویژگیها رها کنید. این فضا برای خواندن متنهای طولانی و خستهکننده ایجاد نشده است.
فقط چند مورد از ویژگیها را بیان کنید: جذابترینها و مهمترینها.
در نمونهٔ زیر، میتوانید ببینید که دیجیکالا توضیحات کاملی دربارهٔ اپلیکیشن آورده و سودی که کاربر میتواند از برنامه ببرد را برای او فهرست کرده است:
یک تکنیک دیگر این است که برای مخاطب، داستانی روایت کنید؛ داستان مرتبط با اینکه چگونه میتوانید به کاربر کمک کنید.
داستانها در اغلب موارد، جذابیت بیشتری برای خواننده دارند. آنها باید بهخوبی نشان دهند کاربر چه چیزی را با کمک اپلیکیشن شما به دست میآورد؛ پس چیزی را توصیف کنید که او تجربه خواهد کرد.
نکته: اگر مشکل و کمکی که به کاربر میکنید، واضح نیست، سعی کنید به آن اشاره کنید و نشان دهید چطور آن را حل میکنید. گاهی اوقات، کاربر نمیداند چه مشکلی دارد و همین تلنگر به نصب اپلیکیشن منجر میشود.
برای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور، خجالت را کنار بگذارید و از صحبت دربارۀ تعاریفی که از شما شده یا جوایزی که گرفتهاید، فروگذار نکنید 😁
از نقلقول جذاب یک اینفلوئنسر معتبر دربارهٔ اپلیکیشن شما گرفته تا افتخاراتی مانند دریافت عنوان محبوبترین اپلیکیشن سال یا بیشترین میزان نصب.
این کار یعنی استفاده از تأیید اجتماعی برای جلب اعتماد مخاطبین بیشتر.
اپلیکیشن کمدا از این روش استفاده کرده و افتخاراتش را به کاربر نشان داده است:
اگر به تصاویر قلک هم دوباره نگاه کنید، ردپای سوشال پروف را در آنجا هم مشاهده میکنید.
خوشبختانه، گوگل پلی به شما اجازه میدهد تستهای A/B را اجرا کرده و با تجزیهوتحلیل بفهمید چه دیسکریپشنی بهترین عملکرد را دارد.
حداکثر ۳ بار فرصت دارید تا دیسکریپشن خود را بسنجید و متوجه شوید چه متنی واکنش کاربر را در پی دارد.
البته به این نکته توجه کنید که iOS متأسفانه به شما فقط اجازه میدهد از این تست برای لوگو، اسکرینشات و ویدئوها بهره ببرید و نه دیسکریپشن
این همان چیزی است که احتمالاً با عنوان کالتواکشن (Call-to-Action) میشناسید. با این کار، به کاربران انگیزه میدهید برنامۀ شما را نصب کنند.
شما باید کاربر را به انجام یک کار مشخص دعوت کنید. مثالهای زیر را ببینید:
ببینید که اتاقک چطور این کار را کرده است؛ از کاربران خیلی واضح و مشخص خواسته دوستانشان را به عضویت در اپلیکیشن تشویق کنند تا هر دوی آنها جایزه بگیرند.
یعنی علاوه بر آنکه آنها را به انجام کاری دعوت کرده، برای آن هم پاداشی در نظر گرفته است. این کار، انگیزهٔ بیشتری برای نصب برنامه و معرفی آن به دیگران میدهد.
توضیحات اپلیکیشن را به حال خود رها نکنید و در صورت نیاز، آن را بهروز کنید. مثلاً ممکن است ویژگیهای جدیدی به اپلیکیشن اضافه کرده باشید و باید آنها را به کاربران هم اطلاع دهید.
گاهی اوقات هم ممکن است احساس کنید بهتر است چند عبارت کلیدی جدید اضافه کنید یا عبارتهای دیگری را امتحان کنید. برخی اوقات هم جایزهای میبرید یا افتخاری جدید کسب میکنید که بهتر است به توضیحات اپلیکیشن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: ۸ روش تبلیغ اپلیکیشن آموزش زبان که باید بشناسید
رعایتکردن پارامترها و اصول اولیه برای آنکه در نتایج جستوجو، رتبهٔ خوبی بگیرید، بسیار اهمیت دارد.
ولی اگر فقط به فکر گرفتن رتبه باشید و کاربر را فراموش کنید، احتمالاً شانس جلب توجه او و بهتبع آن، نصب اپلیکیشن را از دست میدهید.
یک دیسکریپشن خوب، دیسکریپشنی است که بتواند کاربر را به نصب اپلیکیشن قانع کند.
برای نوشتن دیسکریپشن در اپ استور هم توصیه میکنیم به نکاتی که در این مقاله بررسی کردیم، حتماً توجه کنید.
سعی کردیم هر آنچه را که نیاز است، با شما در میان بگذاریم؛ ولی اگر چیزی از قلم افتاده است، آن را در بخش نظرات بنویسید.
منابع:
Splitmetrics | applovin | appsflyer | asobuzz | moburst | storemaven