افزایش نصب در گوگل پلی برای هر صاحب اپلیکیشنی امری ضروری است؛ چراکه باید نتیجهٔ زحمات شبانهروزی را بگیرد. هرقدر موضوع اپلیکیشن پررقابتتر باشد، کار هم سختتر میشود؛ بهخصوص وقتی پای رقبای بزرگ با بودجههای کلان در میان باشد.
برای اینکه کارتان را راحتتر کنیم، در این مقاله قرار است ۲ موضوع را بررسی کنیم:
در بخش اول، ۱۰ روش رایگان و ثابتشده را به شما معرفی میکنیم و سپس در بخش دوم، به مهمترین پرسشها – از محل نمایش تبلیغ گرفته تا امکان تبلیغ برای ایرانیها – را بررسی میکنیم. پس اگر میخواهید بین میلیونها اپلیکیشن گوگل پلی به کاربر خودتان برسید، تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleهمان طور که گفتیم، سازندگان برنامههای موبایلی در کنار توجه به کیفیت آن، باید بهگونهای اقدام کنند که اپلیکیشنشان توسط کاربران زیادی مورد استفاده قرار بگیرد. همانند موتور جستجوگر گوگل، برنامههای مدیریت دانلود همچون اپ استور و گوگل پلی هم تا حد زیادی هوشمند شدهاند. این برنامهها سعی میکنند بهترین اپلیکیشنها را در میان موارد موجود انتخاب کرده و به کاربران پیشنهاد دهند. در واقع، میتوان گفت یک رتبهبندی در میان اپلیکیشنهای موجود در هر زمینه انجام میگیرد و برنامهها براساس فاکتورهای مدنظر گوگل پلی و اپ استور در جایگاه مناسب قرار داده میشوند.
هر چه برنامه شما در لیست گوگل پلی به رتبهٔ بالاتری دست یابد، احتمال مشاهده و دانلود آن توسط کاربران بیشتر است. جهت این امر باید اپلیکیشنتان را برای استورهای مختلف بهینهسازی کنید. بهینهسازی اپلیکیشن برای استورها (App Store Optimization) میتواند موجب افزایش نصب فعال در گوگل پلی شود؛ بنابراین باید روشهای بهینهکردن برنامه در این استورها را فرا گرفته و با بهکارگیری آنها رتبهٔ اپلیکیشن خود را در گوگل پلی ارتقا دهید. انجام این کار باعث میشود تعداد نصبهای فعال بهصورت رایگان افزایش پیدا کند و نیاز به پرداخت هیچ هزینهای هم نباشد.
اگر اپلیکیشنی ایجاد کردهاید که از لحاظ فنی دارای کیفیت مناسبی است و میتواند نیاز کاربر را به خوبی پاسخ دهد، حتما راهکارهای موجود برای بهینهسازی برنامه را یاد بگیرید و اجرا کنید. در ادامه، بهترین روشهای موجود برای افزایش نصب در گوگل پلی را برایتان آوردهایم. این موارد به شرح ذیل میباشند.
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای افزایش نصب فعال کافه بازار
اولین راهکاری که برای افزایش تعداد دانلودهای برنامه (اپلیکیشن) موبایل شما بیان میکنیم، استفاده از یک آیکون جذاب برای برنامه است؛ زیرا نماد اپلیکیشن شما اولین تصویر از این برنامه را به کاربر احتمالی میدهد. طراحی مناسب و هوشمندانهٔ این نماد میتواند رفتار کاربران را تحت تاثیر قرار دهد و به افزایش تعداد دانلودهای این برنامه منجر شود.
شاید در ابتدا تعجب کنید و به این فکر کنید که یک نماد چگونه میتواند افزایش نصب در گوگل پلی را به دنبال داشته باشد. با این حال، باید این موضوع را باور کرده و سعی کنید آیکون برنامهتان را بهبود بخشید؛ زیرا مطالعات و تحقیقات انجام گرفته، رابطهٔ مستقیم بین جذابیت نماد و تعداد دانلود را اثبات کردهاند. به همین خاطر، صرف زمان و هزینه برای ایجاد یک نماد مناسب میتواند تا حد زیادی برای شما سودمند باشد.
دقت داشته باشید که نماد برنامهٔ شما هویت آن را نشان میدهد و باید بهگونهای باشد که کاربر با مشاهدهٔ آن متوجه شود اپلیکیشنتان چه کاری انجام میدهد. البته به این هم توجه داشته باشید که این نماد زیاد پیچیده و گیجکننده نباشد. اگر بتوانید آیکون برنامهتان را بهخوبی طراحی کنید، بهسادگی از رقبای زیادی پیشی میگیرید؛ زیرا کاربر تمایل به دانلود برنامهای دارد که برایش جذابیت داشته و متمایز از سایر برنامهها است.
حتما برای شما هم پیش آمده است که قصد دانلود برنامهای را داشته باشید یا این که بخواهید محصولی را که با آن آشنایی ندارید، بهصورت آنلاین خریداری کنید. در اینگونه موارد، معمولا سعی میکنید نظرات کاربران را دربارهٔ این برنامه یا محصول بررسی کرده و اپلیکیشنی را انتخاب کنید که بهترین بازخورها را به دست آورده است. این کاملا طبیعی است و معمولا کاربران قبل از دانلود هر برنامهای به رتبهبندی و بررسی سایر افراد توجه میکنند که به آن اثبات اجتماعی گفته میشود.
بنابراین، دیدگاهها و رتبهبندی سایر کاربران یکی از راههای مهم افزایش نصب فعال در گوگل پلی است که باید به آن توجه داشته باشید. این موضوع میتواند میزان دانلود برنامه شما را بهصورت نمایی و ارگانیک افزایش دهد؛ همچنین رتبهٔ آن را در استورهای مختلف از جمله همین گوگل پلی بهبود میبخشد. در واقع، این یک روش عالی برای متقاعدکردن کاربران بالقوه است که اپلیکیشن شما ارزش بارگیری را دارد.
دریافت دیدگاهها به شما این امکان را میدهد که با کاربرانتان تعامل داشته باشید. زمانی که به نظرات آنها پاسخ میدهید و به شکایاتشان رسیدگی میکنید، کاربر متوجه میشود که شما برای او و نظرش اهمیت قائلید. این مسئله باعث میشوداعتبار اپلیکیشنتان افزایش پیدا کند و افزایش تعداد دانلودها را به دنبال دارد. البته دقت کنید که نظرات و رتبهبندیها باید یونیک و واقعی باشند. در صورتی که اپ استور به وجود دیدگاههای تقلبی پی ببرد، برنامهٔ شما را به حالت تعلیق درمیآورد.
به این نکته هم توجه داشته باشید که نباید برای افزایش نصب در گوگل پلی از کاربران بخواهید نظرات منفی ندهند یا این که دیدگاههای آنها را پاک کنید؛ بلکه باید بهترین تجربهٔ ممکن را برایشان ایجاد کنید و از این طریق نظرات منفی را به حداقل برسانید. این کار در ابتدا با ارائهٔ خدمات باکیفیت و مناسب در اپلیکیشن و سپس پاسخ به دیدگاهها، رسیدگی سریع به شکایات و انتقادات ارائهشده، امکانپذیر است.
با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه مهمترین روشهای دریافت دیدگاههای کاربران و رتبهبندی یا امتیازدهی به اپلیکیشن توسط آنها را بیان کردهایم. این راهها شامل موارد زیر میشوند:
استفاده از پنجرههای بازشو یکی از روشهای بسیار مناسب برای دریافت نظرات کاربران و انجام رتبهبندی برنامهتان است. البته باید محل بازشدن این پنجرهها را بهگونهای انتخاب کنید که برای کاربر ایجاد مزاحمت نکنند. همچنین طوری برنامهنویسی کنید که پس از چند بار استفاده برای کاربر نمایش داده شوند. نکته دیگر اینکه پنجرهها طوری طراحی شوند که پس از بستهشدن توسط کاربر، مجددا باز نشوند؛ زیرا اینگونه پنجرهها برای کاربر آزاردهنده خواهند بود و ممکن است بهطور کلی برنامه را ترک کند.
یکی از راههای مناسب برای بهبود رتبهبندی اپلیکیشن و در نتیجه افزایش نصب فعال در گوگل پلی، استفاده از نظرات افراد تاثیرگذار است. مردم برای دیدگاه این افراد ارزش قائل هستند و در صورتی که برنامهٔ شما توسط آنها مورد بررسی قرار بگیرد، بر محبوبیت آن افزوده میشود. پس تا حد امکان سعی کنید از نظراتشان استفاده نمایید. این افراد می توانند وبلاگنویسان یوتیوب و منتقدان شناختهشده در حوزهٔ فناوری، بهخصوص در زمینهٔ فعالیت شما باشند.
در صورتی که اپلیکیشن شما عمومی نباشد، مردم نمیتوانند از آن مطلع شده و دربارهٔ آن نظر دهند. از این رو، لازم است برنامهتان را عمومی کنید تا تمام کاربران امکان بررسی آن و ارائهٔ دیدگاههای خود را داشته باشند. برای این کار میتوانید در برخی رسانههای مرتبط بیانهای مبنی به دریافت بازخورد انتشار دهید. اینگونه همه کسانی که بیانیه را مشاهده میکنند، در صورت تمایل برنامه شما را بررسی کرده و نظر میدهند.
هیچکس از چیزهای رایگان بدش نمیآید و در حد امکان سعی میکند آنها را به دست آورد. برای این که کاربران بیشتر دربارهٔ اپلیکیشنتان نظر دهند و به رتبهبندی آن بپردازند، آنها را تشویق کنید. جهت این امر میتوانید از خدمات رایگان، امتیازهای درون برنامهای یا سایر موارد اینچنینی استفاده کنید. این کار در بلندمدت موجب افزایش بازخوردها، ارجاعها و امتیاز برنامهتان میشود و نهایتا افزایش نصب فعال در گوگل پلی را به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن
عنوان برنامهتان را بهگونهای انتخاب کنید که برای کاربر جذاب و توصیفی باشد؛ اما در عین حال زیاد طولانی نباشد. در واقع، عنوان باید طوری تعیین شود که به کاربر بفهماند برنامهٔ شما چیست و چه کاری انجام میدهد. به این نکته هم توجه داشته باشید که عنوان اپلیکیشنتان تا حد امکان منحصربهفرد باشد؛ زیرا در صورتی که نام برنامهٔ شما هم مانند تعداد زیادی برنامه دیگر باشد، احتمال بالا آمدن آن در جستجوها کاهش مییابد.
اگر بتوانید یک عنوان کوتاه، جذاب و خلاقانه برای برنامهتان انتخاب کنید، شانس نمایش دادهشدن آن در جستجوها بسیار بالا میرود. یکی از مهمترین دلایل توجه به انتخاب عنوان هم این است که برخلاف سایر معیارهای بهینهسازی برنامه در اپ استور، امکان تغییر آن وجود ندارد. به همین خاطر، سعی کنید با تعیین یک عنوان جذاب و منحصربهفرد برای اپلیکیشنتان، میزان دانلود آن در اپ استورها را افزایش دهید.
از دیگر روشهای افزایش نصب در گوگل پلی انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. همانند سئو در رتبهبندی وبسایتها، کلمه کلیدی در بهینهسازی اپلیکیشنها برای اپ استورها هم اهمیت دارد. باید تحقیقات لازم را انجام دهید و بفهمید که چه کلماتی بیشترین کاربرد و استفاده را در زمینهٔ فعالیت برنامهٔ شما دارند. به این ترتیب، کلمههای کلیدی مناسب را انتخاب کرده و از آنها در عنوان و توضیحات برنامه استفاده کنید.
دقت داشته باشید که در بهینهسازی اپ استورها هم، استفاده زیادی از کلمات کلیدی میتواند نتیجهٔ عکس داشته باشد؛ بنابراین بعد از تعیین کلمهٔ مناسب، به اندازه نرمال از آن در عنوان و توضیحات استفاده نمایید. این کار شانس دیدهشدن برنامهٔ شما را توسط کاربران تا حد زیادی افزایش میدهد؛ زیرا با جستوجو شدن کلمات کلیدی این حوزه، برنامه شما نمایش داده خواهد شد.
در حال حاضر بیش از 4 میلیارد نفر از برنامهاجتماعی مختلف استفاده میکنند. پس میتوان این برنامهها را یکی از مهمترین بسترها برای تبلیغ برنامهتان دانست. جهت استفاده از این برنامهها ابتدا باید یک استراتژی مناسب ایجاد کنید. در اولین گام باید تصمیم بگیرید که کدام برنامه اجتماعی برای انجام تبلیغات اپلیکیشنتان مناسبتر هست. برای مثال، اگر برنامه شما در حوزهٔ مد و زیبایی باشد، مخاطبانتان را در اینستاگرام و پینترست پیدا میکنید. اگر این اپلیکیشن در زمینهٔ شغل و تجارت است، لینکدین پیشنهاد مناسبی است.
البته دقت کنید که شما برای استفاده از برنامههای اجتماعی مختلف محدودیتی ندارید. این انتخاب تنها به شما نشان میدهد که باید تمرکزتان را بر کدام برنامه قرار دهید. در ادامه جهت افزایش نصب در گوگل پلی با کمک این برنامهها، باید محتوایی ایجاد کنید که امکان جذب فالوور را برایتان فراهم کند. به این منظور، میتوانید پستهایی جالب، مفید و جذاب منتشر کنید و در انتهای آنها هم دکمهای قرار دهید که امکان دانلود اپلیکیشنتان را برای کاربران فراهم میکند.
یکی دیگر از راهکارهایی که میتواند تعداد دانلودهای برنامه شما را افزایش دهد، استفاده از رویکرد فریمیوم است. در بسیاری از مواقع، توسعهدهندگان برای ایجاد برنامهشان هزینهٔ زیادی متحمل میشوند. به همین دلیل، در ازای استفاده از آن پول دریافت میکنند. این موضوع کاملا منطقی است و هیچکس نمیتواند ایراد بگیرد که چرا کاربران برای استفاده از برنامهتان باید هزینهای بپردازند؛ اما شما نمیتوانید از برنامهای که هیچکس آن را نمیشناسد، درآمد کسب کنید.
بهکارگیری رویکرد فریمیوم این امکان را فراهم میکند که کاربران زیادی این برنامه را بهصورت رایگان دانلود کنند و در نتیجه به افزایش نصب فعال در گوگل پلی منجر میشود؛ همچنین شما میتوانید برخی خدمات درون برنامهای را بهصورت پولی در اختیار کاربران قرار داده و از این طریق درآمد داشته باشید. حتی اگر تعداد کمی از کاربران رایگان شما از خدمات پولی هم استفاده کنند، این خود موجب کسب درآمد خواهد بود.
نکته مهم در ایجاد و انتشار اپلیکیشن به صورت فریمیوم این است که سرعت رشد ترافیک برنامهٔ شما بسیار زیاد است؛ اما اگر بخواهید این برنامه را از ابتدا بهصورت پریمیوم یا پولی منتشر کنید، زمان زیادی طول میکشد تا کاربران درآمدزا به اندازهای برسند که میتوانید با روش فریمیوم به آنها دست یابید. البته دقت داشته باشید که این روش برای همه نوع برنامهای از جمله برنامههای کاربردی مناسب نیست. از این رو، قبل از بهکارگیری رویکرد فریمیوم از مناسببودن برای اپلیکیشنتان اطمینان حاصل نمایید.
استفاده از عکس، اسکرینشات، ویدیوهای مقدماتی، ویدیوهای نحوهٔ کار با برنامه و موارد اینچنینی از جمله راهکارهای مناسب برای افزایش نصب در گوگل پلی محسوب میشوند. سعی کنید اسکرین شاتهایی جذاب و واضح از برنامهتان و قابلیتهایش تهیه کرده و در صفحهٔ دانلود آن در اپ استور منتشر کنید. میتوانید با استفاده از فلشهایی که بر روی این تصاویر قرار میدهید، هر کدام از ویژگیهای مهم اپلیکیشنتان را هم توضیح دهید.
این تصاویر اولین چیزهایی هستند که کاربر پس از ورود به صفحهٔ برنامه شما در اپ استور مشاهده میکند. به همین خاطر، با بررسی آنها میتواند یک دید کلی از برنامه و خدماتش به دست آورد.؛ بنابراین، ارزش آن را دارد که روی ایجاد این تصاویر وقت بگذارید. البته استفاده از ویدیوهای کوتاه و مفید هم در این قسمتها بسیار کارساز است؛چرا که نرخ تبدیل ویدیو حتی از تصویر هم بیشتر است. از این رو، یک ویدیو مناسب میتواند کاربر احتمالی را به برنامهٔ شما علاقهمند کند.
بیشتر بخوانید: مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل پلی را بشناسید
توضیحات برنامه هم عامل دیگری است که میتواند افزایش نصب در گوگل پلی را به دنبال داشته باشد. اگر چه این توضیحات مانند عنوان در دیدهشدن برنامهٔ شما نقش زیادی ندارند؛ اما پس از ورود کاربر به صفحهٔ اپلیکیشنتان در اپ استور اهمیت پیدا میکنند. این توضیحات به کاربر احتمالی کمک میکند که تصمیم بگیرد برنامهٔ شما را دانلود کند یا سراغ برنامهٔ دیگری برود.
در واقع، توضیحات اپلیکیشن فرصت شما برای فروش برنامه یا دانلودکردن آن توسط کاربران است. باید سعی کنید در این قسمت مهمترین اهداف این برنامه را بیان کنید و مزایای آن را نسبت به سایر اپلیکیشنهای موجود در این زمینه شرح دهید. پس به طور کاملا واضح، مزیتهای برنامهتان را و اینکه چگونه به بهبود زندگی کاربر کمک میکند، بیان کنید. در صورتی که مهارت لازم را در این زمینه ندارید، میتوانید از کارشناسان تولید محتوا استفاده نمایید.
برای اینکه بتوانید برنامهتان را تا حد امکان توسعه دهید، باید از تمام روشهای موجود استفاده کنید. از دیگر روشهای مهم و کاربردی برای افزایش نصب فعال در گوگل پلی، راهاندازی یک وبسایت برای اپلیکیشنتان است. اگر چه این روش کاملا رایگان نیست؛ اما با استفاده از ابزارهای CMS مانند وردپرس، نیاز به پرداخت هزینهٔ زیادی هم برای ایجاد یک سایت مناسب وجود ندارد.
شما میتوانید در این وبسایت، توضیحات لازم را در مورد ویژگیهای برنامه، بهروزرسانیهای جدید آن، قابلیتها و سایر موارد اینچنینی در اختیار کاربران قرار دهید؛ همچنین این امکان برایتان فراهم است که در سایت مذکور یک بخش وبلاگ ایجاد کرده و مطالبی مرتبط به برنامهٔ خود را در آن منتشر کنید. هرچه این وبلاگها بیشتر دیده شوند، ترافیک سایت شما هم افزایش مییابد. ترافیک بیشتر سایت هم افزایش دانلود اپلیکیشنتان را به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: ۱۰ روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه و مالی شخصی
اگر شما هم جزء آن دسته از توسعهدهندگانی هستید که برنامهای مناسب و در سطح جهانی ایجاد کردهاید، میتوانید آن را به زبانهای مختلف بومیسازی کنید؛ زیرا با این کار سرعت دانلود برنامهٔ شما تا حد زیادی افزایش پیدا میکند. اگر چه بومیسازی اپلیکیشن به زبانهای مختلف در ابتدا مقداری هزینهبر است؛ اما در ادامه با افزایش نصب در گوگل پلی و بالا رفتن کاربرانتان، این هزینه بهراحتی جبران خواهد شد.
تحقیقات نشان میدهند که بومیسازی برنامهها به چند زبان میتواندمیزان دانلودها را تا 7 برابر افزایش دهد؛ زیرا هر کاربری تمایل دارد برنامههایی را دانلود کند که به زبان مادری در گوگل پلی منتشر شدهاند. به همین دلیل، در کنار ارائه اپلیکیشنتان به زبانهای فارسی و انگلیسی، میتوانید این برنامه را به زبانهای فرانسوی، اسپانیایی، روسی، ایتالیایی، چینی و سایر موارد هم بومیسازی کنید. البته قبل از انجام این کار مطمئن شوید که برنامهٔ شما پتانسیل رقابت با برنامههای موجود در این کشورها را دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین راههای کاهش لغو نصب اپلیکیشن
بهغیر از ۱۰ روش رایگان افزایش نصب در گوگل پلی، یک روش زودبازده و پربازده هم داریم: کمپین اپلیکیشن گوگل ادز.
۳ هدف را میتوان در این کمپین دنبال کرد که یکی از آنها افزایش نصبهای اپلیکیشن است؛ یعنی جذب کاربران بیشتر 🙂
در این بخش، میخواهیم دربارهٔ چند پرسش رایج شما صحبت کنیم.
مهمترین محل نمایش تبلیغات نصب اپلیکیشن گوگل ادز، خود گوگل پلی است. این فروشگاه محبوب فقط در دسترس خود گوگل است و به هیچ پلتفرم دیگری اجازه نمیدهد در آن تبلیغ کند.
پس گام اول این است که اکانت گوگل ادز بسازید و سپس به سراغ ساخت کمپین اپلیکیشن بروید. اگر تخصصی در این زمینه ندارید، پیشنهاد میکنیم با سایتهای واسطه مثل فرست ادز برای تبلیغات در گوگل پلی همکاری کنید.
برگردیم سراغ موضوع خودمان! تبلیغات شما در گوگل پلی در ۳ جایگاه نمایش داده میشوند:
یک نمونه از تبلیغات در نتایج جستوجو را در تصویر زیر ببینید:
احتمال گرفتن نتیجه در این تبلیغات بسیار زیاد است؛ چراکه تبلیغ اپلیکیشن شما را کسی میبیند که واقعاً به آن علاقه یا نیاز دارد.
البته بهغیر از تبلیغات با هدف افزایش نصب، شما میتوانید روی آن برای افزایش تعامل هم حساب کنید. این نوع کمپین بهطور اختصاصی برای نمایش تبلیغ در گوگل پلی به افرادی است که در حال استفاده از اپلیکیشناند یا استفاده میکردهاند.
البته این پایان ماجرا نیست! تبلیغات شما در سایر جایگاههای گوگل ادز هم نمایش داده میشود:
وقتی کاربر موبایل (نه دسکتاپ) عبارتی را در گوگل جستوجو کند، اپلیکیشن شما بهعنوان یک پیشنهاد در نتایج جستوجو میآید.
در صفحهها یا محتوای مرتبط با اپلیکیشن، تبلیغ شما نمایش داده میشود. از آنجایی که تبلیغ در قالب ویدئو است، شما شانس زیادی برای قانعکردن مخاطب با رعایت اصول ساخت تیزر تبلیغاتی دارید. از طرفی، باعث میشود افراد بیشتری از وجود اپلیکیشن شما آگاه شوند.
بیش از ۱ میلیون اپلیکیشن و سایت با گوگل همکاری میکنند که پس از ساخت کمپین، تبلیغ شما در صورت داشتن شرایط موردنیاز برای نمایش (تنظیمات هدفگیری، قیمت پیشنهادی و…) در آنها نمایش داده میشود.
البته این محل فقط در گوشیهای اندرویدی ظاهر میشود که «زبان انگلیسی» را در تنظیمات بهعنوان زبان اصلی انتخاب کردند.
برویم سراغ پرسش دوم!
هزینهٔ کمپین اپلیکیشن گوگل ادز به ۲ شکل محاسبه میشود:
در هر ۲ مدل نمیتوان هزینهٔ مشخصی بهازای نصب یا اقدام مشخص کرد. عوامل مختلفی مثل میزان رقابت، محدودیتهای هدفگیری شما، موضوع اپلیکیشن و… در تعیین قیمت نقش دارند.
فرست ادز برای اینکه به شما کمک کند به بهترین قیمت پیشنهادی بر اساس اپلیکیشن خود برسید، ابتدا یک قیمت پیشنهاد میدهد. پس از اجرای اولیهٔ کمپین، گزارشها را تجزیهوتحلیل میکند تا در نهایت به بهینهترین قیمت پیشنهادی برای شما برسد.
پس پاسخ این پرسش چیزی بهغیر از این نیست: هیچ قیمت قطعی و مشخصی ندارد.
البته شما میتوانید حداکثر مبلغی را که موردنظرتان است، مشخص کنید؛ یعنی بگویید بیشتر از این قیمت حاضر نیستید برای نصب اپلیکیشن (یا اقدام کاربر در اپلیکیشن) بپردازید.
نکتهٔ آخر اینکه هزینهٔ تبلیغات بهازای اقدام کاربر (یعنی هم اپلیکیشن را نصب کند و هم کاری انجام دهد) بیشتر از مدل نصب است.
حالا نوبت پرسش سوم است.
بله، هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد؛ البته یک شرط مهم دارد: اپلیکیشن شما باید در گوگل پلی یا اپ استور ثبت شده باشد.
چند نمونهٔ دیگر از تبلیغات ایرانیها را ببینید:
برای ساخت و اجرای این کمپین، همان طور که گفتیم باید حتماً از طریق گوگل ادز اقدام کنید. مشکل اصلی ما ایرانیها این است که به پرداخت دلاری دسترسی نداریم.
پس اگر حتی اجرا و مدیریت کمپین را به سرویسهایی مثل فرست ادز نسپارید، برای پرداخت نیاز دارید حتماً با آنها همکاری کنید.
پس از آن، دیگر به خودتان بستگی دارد که کمپین را بسازید و مدیریت کنید یا این کار را هم برعهدهٔ آنها بگذارید.
یک نکته هم جا دارد در این آخر اضافه کنیم که سرویسهایی مثل فرست ادز به شما کمک میکنند کاربران ایرانی را به دقت شهر هدف بگیرید تا نتیجهٔ بهتری برای شما رقم بخورد.
نکته: اگر اپلیکیشن شما در بازار، مایکت یا سایر فروشگاههای ایرانی است، پیشنهاد میکنیم از خدمات ادیوری برای تبلیغات خود در ۱۰ هزار اپلیکیشن و همچنین خود کافه بازار استفاده کنید.
البته این امکان وجود دارد مقصد این تبلیغات را گوگل پلی در نظر بگیرید؛ یعنی تبلیغ شما در اپلیکیشنهای ایرانی نمایش داده میشوند تا تعداد نصب شما در گوگل پلی بیشتر شود!
خب، رسیدیم به آخرین پرسش این بخش و بستن پرونده افزایش نصب در گوگل پلی با کمک تبلیغات.
بستگی به جایگاه نمایش دارد! برای مثال، تبلیغ شما وقتی در یوتیوب نمایش داده میشوند، شامل یک ویدئو (منتشرشده در یوتیوب) و موارد زیر است:
از دیگر فرمتهای در دسترس هم میتوان به تبلیغات بینابینی اشاره کرد. این تبلیغات تمام صفحهٔ موبایل را میپوشاند و نرخ کلیک خوبی دارند؛ البته هزینهٔ این کلیک در این کمپینها از شما گرفته نمیشود.
تبلیغ اپلیکیشن شما در خود گوگل پلی هم شامل موارد زیر است:
در برخی موارد، مثل نمایش تبلیغ در صفحهٔ اصلی، تصویری بزرگ از تبلیغ نمایش داده میشود تا توجه مخاطب بیشتر جلب شود.
کار ما این بخش و نحوهٔ افزایش نصب در گوگل پلی با کمک کمپین اپلیکیشن گوگل ادز تمام شد. اگر پرسشی در این زمینه دارید، حتماً در بخش نظرات بنویسید.
آیا بهدنبال راههای دیگر تبلیغات هستید؟ پیشنهاد میکنیم مقالهٔ «۸ روش تبلیغ اپلیکیشن در ۱۴۰۲» را مطالعه کنید.
برویم سراغ مشکلاتی که سر راه شما برای افزایش نصب است!
تا این جای کار بهترین راهکارهای موجود برای افزایش نصب فعال در گوگل پلی را برایتان توضیح دادهایم؛ بنابراین با استفاده از این روشها میتوانید تعداد دانلودهای اپلیکیشنتان را بهحدِ چشمگیری افزایش دهید. با این حال، ممکن است با وجود انجام تلاشهای زیاد و ارائه برنامهای باکیفیت، باز هم به تعداد نصبهای مورد نظر نرسید. با توجه به این موضوع، مهمترین چالشهایی را که توسعهدهندگان جهت افزایش تعداد دانلودهای برنامهشان با آنها مواجه میشوند،در ادامه بیان کردهایم و راهحلهایی مناسب برای رفعکردن آنها ارائه دادهایم:
یکی از رایجترین چالشهایی که توسعهدهندگان را به خود درگیر میکند، عدم نمایش برنامه آنها در لیست نتایج استورها مانند گوگل پلی است. در واقع، زمانی که کاربر عنوان مربوط به این برنامه را جستجو میکند، برنامهٔ شما به او نمایش داده نمیشود. همان طور که اشاره کردیم، استورها هم در حال حاضر مانند موتورهای جستجو از هوش بالایی برخوردار هستند. از این رو، برای افزایش نصب در گوگل پلی و سایر استورها، باید اپلیکیشنتان را برای آنها بهینه کنید.
اپ استورها برنامههای مختلف را براساس معیارهای خود بررسی کرده و آنها را رتبهبندی میکنند. در نتیجه، زمانی که کاربر نام برنامه را با کلید واژه مرتبطی سرچ میکنند، استور برنامهها را به ترتیب رتبه به او نمایش میدهد. دلیل این که برنامه شما هم در لیست نتایج نیست، بدون شک بهینهنبودن آن است؛ پس باید سعی کنید اپلیکیشنتان را بهینهسازی کرده و سپس در گوگل پلی منتشر کنید.
در بخشهای قبل مهمترین راهحلهای موجود برای بهینهسازی برنامهها را بیان کردهایم. انتخاب عنوان مناسب، تحقیق دربارهٔ کلمات کلیدی، یافتن بهترین کلمه کلیدی، استفاده از این کلمه در عنوان، بهکارگیری مناسب آن در توضیحات برنامه، ارائهٔ دیدگاه توسط کاربران، دریافت امتیاز مثبت از آنها و تعامل با کاربر از جمله این موارد به حساب میآیند؛ بنابراین باید برنامهتان را بررسی کرده و ضعفش را در هر کدام از این جنبهها پوشش دهید.
در بخش قبل، توضیح دادیم که ممکن است گاهی اوقات برنامهٔ شما در لیست نتایج قرار نگیرد. با این حال، یکی دیگر از چالشهای پیش روی شما برای افزایش نصب فعال در گوگل پلی این است که برنامه در لیست نتایج نمایش داده میشود؛ ولی کاربر آن را دانلود نمیکند. این موضوع نشان میدهد که شما اپلیکیشنتان را برای اپ استور بهینه کردهاید؛ اما به بهینهسازی آن برای کاربر توجهای نداشتهاید.
برای رفع این مشکل هم راهکارهایی وجود دارد که در طول مطلب هم به برخی از آنها اشاره کردهایم. استفاده از عنوان جذاب و جالب، بهکارگیری یک نماد جذاب و ساده برای برنامه، ارائهٔ توضیحات مناسب، کوتاه و هدفمند در صفحهٔ اپلیکیشن، بارگذاری تصاویر، اسکرینشات و ویدیوهای مربوط به برنامه و آموزش ویژگیها و قابلیتهای آن از این طریق مهمترین راهکارهایی هستند که به افزایش نصب برنامهٔ شما توسط کاربر منجر میشوند.
این که برنامهٔ شما در هنگام سرچ کلمات کلیدی یا عنوان مرتبط با آن توسط گوگل پلی نمایش داده میشود؛ اما همچنان آمار دانلود مناسبی ندارد، به این معنا است که کاربران در همان ابتدا و با انجام بررسیهای سطحی، سایر برنامهها را به اپلیکیشن شما ترجیح میدهند. به همین دلیل، باید سعی کنید با رعایت نکاتی که گفتیم، این مشکل را برطرف کرده و برنامهتان را در چشم کاربر ارزشمند و مفید نمایش دهید.
بیشتر بخوانید: آموزش انتشار برنامه در گوگل پلی استور
مهم نیست اپلیکیشن شما چقدر زیبا، باکیفیت و کاربردی باشد، اگر کاربران با این ویژگیها آشنا نباشند، آن را دانلود نخواهند کرد. به عبارت دیگر، هرقدر هم برای توسعهٔ اپلیکیشنتان تلاش کرده باشید، تا زمانی که کاربر متوجه این موضوع نشود، آن را به سایر برنامهها ترجیح نخواهد داد؛ بنابراین جهت افزایش نصب در گوگل پلی، باید سعی کنید برنامهتان را هم برای کاربران و هم برای این اپ استور بهینهسازی کنید. انجام این کار هم با استفاده از یک سری تکنیکهای خاص امکانپذیر است که در این مطلب، مهمترین و بهترین آنها را برایتان توضیح دادهایم.
اگر شما هم جزء توسعهدهندگانی هستید که برنامهای مناسب و کاربردی ایجاد کردهاید و تمایل به دیدهشدن بیشتر آن و افزایش تعداد دانلودها دارید، این راهکارها را با دقت مطالعه کرده و آنها را اجرا کنید. بهکارگیری این تکنیکها افزایش نصب فعال در گوگل پلی و شناختهشدن هر چه بیشتر برنامهٔ شما را به دنبال خواهد شد.