طراحی اپلیکیشن و گذاراندن مراحل فنی یک طرف، جذب کاربر هم یک طرف! انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی یا کافه بازار بهمعنای سرازیرشدن میلیونها کاربر نیست؛ بهتر است این خیال خوش را همین حالا از ذهن خود دور کنید که واقعیت ندارد.
ولی برای هر کاری، راهحلهایی وجود دارد که قرار است در این مقاله با هم بررسی کنیم. قرار است با هم در ادامه روشهای افزایش نصب اپلیکیشن در کافه بازار و مایکت را بخوانیم. البته از اغلب آنها هم میتوانید برای گرفتن نصب در گوگل پلی و اپ استور هم استفاده کنید.
فهرست مطالب
Toggleآیا تابهحال به این نکته فکر کردهاید که چرا وقتی در اپاستورهای موبایل کلمهای را چستجو میکنید، بعضی اپلیکیشنها را بالای لیست به شما نشان میدهد؟ به نظر شما چه چیزی باعث این مسئله میشود؟ اینجا ما با مفهومی به اسم ASO روبهرو خواهیم شد که در این قضیه تأثیرگذار است.
حال ASO به چه معنی است؟ ASO مخفف عبارت App Store Optimization است؛ یعنی مجموعه فعالیتهایی که شما انجام میدهید تا اپلیکیشن موردنظرتان در هنگام جستوجو توسط کاربران در فروشگاههای ارائه دهندۀ اپلیکیشن، جزو بالاترین نتایج قرار گرفته و نرخ دانلود آن افزایش یابد.
اگر کسبوکار شما به شکلی است که کاربر نهایی باید وارد اپتان شود و از آن استفاده کند یا خریدی انجام دهد تا شما به درآمد برسید، بهینهسازی صفحۀ اپلیکیشن در فروشگاههای ارائهدهنده برنامه موبایل، اهمیت بالایی پیدا میکند؛ چراکه شما باید بتوانید از طریق این روش اپ خود را جلوی چشم کاربر آورده و افزایش نصب فعال بازار و مایکت را تجربه کنید.
بهینهسازی اپلیکیشن یا ASO، همان روش رایگان افزایش نصب است. سرچ یا همان جستوجو در فروشگاههای برنامههای موبایل یک الگوریتم دارد. زمانی که شما چیزی را جستوجو میکنید، محتوای مرتبط با آن ظاهر میشود. پس اگر شما اپلیکیشن خود را متناسب با روش ASO بهینهسازی کنید، باعث افزایش نصب فعال میشوید.
در بخش بعدی، هم روشهای رایگان و تکنیکهای ASO را بررسی میکنیم و هم روشهای پولی افزایش نصب در کافه بازار و مایکت!
خیلی از افراد بهجای سؤال پرسیدن از دوستان یا سرچ در گوگل، مستقیم به سراغ اپاستور موردنظر میروند، کلمه کلیدی را جستوجو کرده و از میان نتایج، یک یا چند اپلیکیشن را دانلود میکنند. معمولاً برندها در ابتدا سعی میکنند روشهای رایگان و کمهزینه را امتحان کنند. در کنار این روشها، روشهای پولی (در حد توان) را پیش میبرند تا شاهد افزایش حداکثری تعداد دانلودهای اپلیکیشن خود باشند.
نکته: در مقالهٔ «راههای افزایش نصب در گوگل پلی چیست؟» بهطور اختصاصی این فروشگاه را بررسی کردیم. میتوانید آن را جداگانه مطالعه کنید.
اولین و مهمترین اقدامی که شما بهعنوان یک توسعهدهندهٔ برنامههای موبایل باید انجام دهید، شناخت مشتریانتان است. باید بدانید مخاطبان به چه دلیل اپلیکیشنتان را دانلود کردهاند. بهخاطر چه موردی تصمیم به این کار گرفتهاند؟ این برنامه قرار است کدام نیازشان را برطرف کند؟ آیا اصلاً این اپ قادر به این کار خواهد بود یا خیر؟
اگر قبل از اینکه اپلیکیشنتان را وارد کافهبازار یا مایکت کنید، به طور دقیق نیازسنجیها را انجام دهید، مطمئناً نرخ دانلود اپلیکیشنتان به طور طبیعی افزایش پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه مخاطب هدف اپلیکیشن را پیدا کنیم؟ (بررسی ۵ روش)
تحلیل رقبا دومین اقدام مهمی است که شما میتوانید انجام دهید. مطمئناً قبل از شما افرادی بودهاند که اپلیکیشنهای مشابهی طراحی کردهاند و چندین سال در این حوزه در حال فعالیت هستند. شما میتوانید با نصب برنامههای مشابه و بررسی دقیق آنها به نکات جالبی برسید.
یکی از این نکات جالب، پیداکردن نقاط قوت آنها است که شما میتوانید آن ها را در برنامهتان اعمال کنید و چرایی آن را متوجه شوید. نکتۀ دوم، پیدا کردن نقاط ضعف آنهاست. خود را جای کاربر بگذارید. بررسی کنید یک کاربر ممکن است چه نیاز دیگری داشته باشد که در آن برنامه به آن پرداخته نشده است یا هنوز ضعف دارد. با انجام این اقدامات، گامی مهمی در راستای افزایش نصب فعال بازار برای اپلیکیشنتان برداشتهاید.
یکی از معیارهای مهم ASO برای افزایش نصب در کافه بازار یا مایکت، انتخاب نام مناسب و مرتبط است. به شکلی که بازدیدکنندهها بهتر متوجه موضوع اپلیکیشن شوند. در عنوان اپلیکیشنها محدودیتهایی وجود دارد.
بهعنوان مثال در کافه بازار، شما مجاز به استفاده از حداکثر تا ۳۲ کاراکتر هستید. نام اپلیکیشن بهتر است شما شامل موارد زیر باشد:
آیکون، جزو اولین اطلاعاتی است که کاربر در مرحلۀ اول از اپلیکیشنتان میبیند و از اهمیت بالایی برخوردار است. به این خاطر که باعث میشود نظر مخاطبان به سمت برنامهتان جلب شده و اقدام به نصب یا حداقل مشاهدۀ توضیحات آن کنند.
اگر بهدنبال افزایش نصب مایکت برای اپلیکیشنتان هستید، آیکون برنامه، باید به شکلی طراحی شده باشد که چکیدهای از کارکرد و مفهوم آن را بهصورت تصویری و در زمانی کوتاه در اختیار مخاطبانتان قرار دهد. همچنین اگر در طراحی آیکون از ایدههای جذاب و نو استفاده کنید، احتمال دیدهشدن آن در میانبرنامههایی با محتوای مشابه بیشتر خواهد شد. آیکون هم مجدد یکی از اقدامات بهینهسازی صفحه اپلیکیشن یا همان ASO است؛ برویم سراغ اقدام بعدی ASO!
کلمات کلیدی هویت هر برنامهای هستند. کاربران آنها را جستجو میکنند و بر اساس آن کلمات کلیدی، برنامۀ موردنظرشان را در میان انبوهی از اپلیکیشنهای اپاستور پیدا میکنند و به اپلیکیشنتان میرسند. این نکته را بدانید که در کافه بازار محدودیت ۴۰۰۰ کاراکتری برای توضیحات وجود دارد که این توضیحات باید بخشی از آن انگلیسی و بخشی فارسی باشد.
بههیچوجه از کلیدواژههای نامرتبط و غیرمجاز استفاده نکنید. استفاده از کلماتی مانند ۲۰۲۲، ۱۴۰۰، دخترانه، پسرانه، جامع، بهترین و … که به عملکرد اصلی برنامه ارتباطی ندارد و صرفاً جذابیتی کاذب ایجاد میکند، پرهیز کنید.
در انتخاب کلیدواژه موارد زیر را رعایت کنید:
زمانی که قصد دارید برنامهای را دانلود کنید آیا قسمت توضیحاتش را مطالعه میکنید؟ مسلماً جواب اکثر شما منفی است. جالب است بدانید کمتر از ۲ درصد از کاربران دکمهٔ read more را میزنند و به خواندن ادامهٔ توضیحات برنامه میروند. این قسمت معمولاً کمتر موردتوجه مخاطبان قرار میگیرد ولی در عین حال یکی از مواردی است که میتواند مخاطب را مجاب به دانلود یا نصب برنامه کند. پس نباید ساده از کنار آن عبور کنید.
پیشنهاد میکنیم در توضیحات خود کلیدواژههای مهم را بولد کرده و از ایموجیهای مناسب و جذاب نیز استفاده کنید.
در توضیحات شما باید به مخاطب بگویید که این اپلیکیشن چه نیازی از کاربران را رفع میکند، کدام یک از قابلیتهایش برای آنها جذاب است و آن چیست که این برنامه را خاص و منحصربهفرد کرده است.
جدا از توضیحات، به نگارش متن نیز توجه کنید. سعی کنید هر موضوعی را در یک پاراگراف بنویسید و از متنهای جذاب و ترغیبکننده نیز استفاده کنید. با این ترفندها میتوانید افزایش نصب فعال بازار یا مایکت را برای اپلیکیشن خود به ارمغان بیاورید.
معمولاً همهٔ ما قبل از اینکه تصمیم بگیریم بازی یا برنامهای را دانلود کنیم، عکسهای داخل آن را مشاهده میکنیم. استفاده از عکسهای جذاب و واقعی، دید خوبی به کاربر میدهد و میتواند او را به دانلود برنامه ترغیب کند.
جالب است بدانید که همین نکته، نرخ دانلود اپلیکیشن را بین ۱۷ تا ۲۴ درصد افزایش میدهد. اسکرینشاتها باید شامل صفحات داخل برنامه باشند و کاربران با دیدن آنها متوجه شوند چطور میتوانند از این برنامه استفاده کنند و قرار است کدام نیازشان را رفع کند.
قراردادن ویدیویی جامع از اپلیکیشن نیز بسیار میتواند به جذابیت توضیحاتتان اضافه کند. همۀ ما از اهمیت بازاریابی ویدیویی مطلع هستیم و میدانیم که چقدر میتواند روی نظر مخاطبان تأثیر زیادی بگذارد. به همین دلیل سعی کنید ویدیو طوری باشد که نمایی کلی از تجربۀ استفاده از اپلیکیشنتان را نشان دهد.
بهعنوان مثال، برای اپلیکیشنهایی که سرگرمی محور هستند مانند بازیها، نشاندادن صحنههای واقعی از بازی بهجای صحنههای نمایشی یا انیمیشن بسیارجذابتر است. با انجام این ۲ مورد افزایش نصب فعال بازار میتواند کمکم برای شما رخ دهد.
دستهبندی، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که هنگام بارگذاری اپلیکیشن باید به آن دقت کنید. شما میتوانید فقط یک دسته برای برنامه یا بازی خود انتخاب کنید. همیشه خودتان را جای کاربر بگذارید و از زاویهٔ دید و نیاز او به برنامهتان نگاه کنید.
حدس میزنید کاربر در کدام دسته محصول برنامهتان را جستوجو میکند؟ برای اینکه بهترین دستهبندی را انتخاب کنید، یک تحقیق ساده و مختصر درمورد برنامههای مشابه نسبت به برنامهتان، میتواند شما را به جواب درست برساند.
این قسمت از نظرات کسانی تکمیل شده که در گذشته خودشان برنامه را نصب کرده و با آن کارکردهاند. به همین خاطر امتیاز و نظرات کاربران در مورد یک برنامه یا بازی، یکی از مهمترین معیارهای تصمیمگیری کاربران برای دانلود آن برنامه است؛ بنابراین مهم است که اپلیکیشنتان در استورهای مختلف مانند کافهبازار یا مایکت، امتیاز بالایی داشته و نظرات مثبتی درباره آن نوشته شده باشد.
نصب فیک اشتباه بزرگی است که بعضی از توسعه دهندگان تازهوارد آن را مرتکب میشوند. معمولاً آنها با چندین دستگاه مختلف اپ را نصب و شروع به گذاشتن نظرات مثبت و تعریف و تمجیدهای مصنوعی میکنند. این نکته را بدانید که این کار هیچ فایدهای برای شما ندارد و باعث افزایش نصب فعال بازار برای شما نخواهد شد؛ چراکه تفاوت نظر کاربری که واقعاً آن برنامه را نصب و از آن استفاده کرده با شما که بهصورت غیرواقعی کامنت گذاشتهاید کاملاً مشخص است.
برویم سراغ محبوبترین و سریعترین روش افزایش نصب اپلیکیشن!
حقیقت ماجرا اینجاست وقتی موفق میشوید که تعداد کاربران اپلیکیشن بیشتر و بیشتر شود. چرا؟
همان طور که میبینید، انتهای ریسمان پارامترهای تاثیرگذار به همین تعداد نصب میرسد. بله، راههای رایگان و ارزان زیادی وجود دارد که با کمک کانالهای تحتمالکیت خودتان مثل همان اپلیکیشن، سایت و اکانت اینستاگرام، کاربر بگیرید.
ولی زمان را از یاد نبرید! تبلیغات نصب اپلیکیشن به وجود آمده است تا در مدتزمان کوتاهی، نصب اپلیکیشن خود را بالا ببرید.
کافه بازار هم شرایط تبلیغات را برای شما فراهم کرده است که کمک میکند کاربری با کیفیت جذب کنید. چطور؟
به این ترتیب، با کمک تبلیغات در کافه بازار هم میلیونها بار دیده میشوید و هم نصب اپلیکیشن در مدت کوتاهی چند برابر میشود.
تبلیغات در جستوجوی بازار را میتوان یکی از سریعترین و مطمئنترین راههای افزایش سریع نصب در نظر گرفت. طبق گزارش بازاریابی دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۱، کاربران ایرانی ۱/۱۷ میلیارد بار و ۸۸۰ میلیون بار بهترتیب اپلیکیشن و بازی در کافه بازار جستوجو کردهاند.
در کنار این مسئله، به این موضوع هم فکر کنید: طبق نتایج منتشرشده در کافه بازار، ۷۰ درصد جستوجوها به نصب اپلیکیشن منجر میشوند؛ چرا صدر نتایج نباشید؟
شما میتوانید با کمک ادیوری در کافه بازار به بهترین شکل تبلیغ کنید. در کنار این کمپین، میتوانید کمپین تبلیغات اپلیکیشن در سایر اپلیکیشنها را اجرا کنید. ترکیب این ۲ کمپین را میتوان بهترین ترکیب در مقایسه با تمام راههای افزایش نصب اپلیکیشن دانست؛ چراکه باعث میشود هر جایی که مخاطب هدف اپلیکیشن حضور دارد، جلوی روی او باشید.
تفاوت تبلیغات نصب اپلیکیشن با تبلیغهای معمولی چیست؟ ۲ تفاوت عمده دارد:
سایر روشهای تبلیغ اپلیکیشن را هم میتوانید در مقالهٔ «بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن کدام است؟» مطالعه کنید.
نکته: شما میتوانید با کمک ادیوری هم در ۱۰ هزار اپلیکیشن تبلیغ کنید و هم کمپین کافه بازار را بهخوبی اجرا و مدیریت کنید. برای اطلاعات بیشتر، شمارهتلفن خودتان را در بخش نظرات برای ما بنویسید.
گفتیم افزایش نصب در کافه بازار و مایکت به تعداد نظرات کاربران بستگی دارد؛ ولی چطور این نظرات را بیشتر کنیم؟ چطور اصلاً نظرات بهتری بگیریم؟ نظراتی که واقعی باشند و به ما در جذب کاربر کمک کنند؟
یکی از راههای خوب این است که به حرف کاربران خود در همهجا گوش دهید. بعضیها نظرشان را در فروشگاههای اپلیکیشن ثبت میکنند؛ ولی نه همه!
برخی در فرومها، دربارهٔ شما صحبت میکنند، برخی شبکههای اجتماعی و حتی برخی در گروههای تلگرامی. همه را رصد کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید.
رفع نقاط ضعف باعث میشود کاربر اپلیکیشن بماند، دربارهٔ شما نظر دهد، امتیاز ثبت کند و از همه مهمتر، شما را هم به دیگران معرفی کند.
پس فقط شنونده نباشید! بازخوردها را بشنوید و سپس برنامهای برای رفع آنها بچینید. گاهی اوقات، نارضایتیها بهدلیل ناآشنایی با کارکرد اپلیکیشن است. اینجا دیگر نیاز نیست کار فنی کنید و پای اضافهکردن محتوا (راهنما) و پشتیبانی در اپلیکیشن به میان کشیده میشود.
گاهی اوقات هم باید به فکر تقویت خود اپلیکیشن باشید. شاید کاربران زیادی از اپلیکیشن شما خوششان بیاید، ولی سرعت عملکرد آن برای آنها آزاردهنده باشد.
شاید بگویید ما اپلیکیشن را تست میکنیم؛ ولی یادتان باشد شما اپلیکیشن را برای کاربر طراحی کردید. برخی اوقات مشکلی کاربران را اذیت میکند که شاید از نظر شما سطحی باشد و حتی به چشم نیاید!
مثلاً به نظر زیر نگاه کنید. همین بازخورد میتواند یک ایده برای آپدیتی طوفانی و کاربردی تبدیل شود:
برویم سراغ یکی دیگر از جذابترین و مهمترین راههای افزایش نصب اپلیکیشن چه در بازار، چه در مایکت و چه حتی در گوگل پلی!
اول از همه باید به این مسئله اشاره کنیم: تعداد دفعاتی که اپلیکیشن شما از روی گوشیهای کاربران حذف میشود، تاثیر منفی روی عملکرد شما در فروشگاههای اپلیکیشن میگذارد.
از طرفی، کاربری برای شما سود دارد که نظر و امتیاز ثبت کند. این مسئله هم زمانی رخ میدهد که با اپلیکیشن درگیر شود. به این ترتیب، دربارهٔ آن صحبت و به دوستان هم معرفی میکند.
دربارهٔ روشهای حفظ کاربر و حتی برگرداندن او میتوان ساعتها صحبت کرد. به همین دلیل، اجازه دهید از شما دعوت کنیم مقالهٔ «بهترین روش ریتنشن مارکتینگ برای اپلیکیشن کدام است؟» را مطالعه کنید. ۱۴ روش مختلف را با مثالهای متنوع بررسی کردیم تا کاربران را حسابی درگیر کنید!
یکی از راههای افزایش نصب اپلیکیشن این است که سایتهای معتبر و آدمهای متخصص و شناختهشده اپلیکیشن شما را نقد کنند. اگر بخواهیم واقعیت را بگوییم، باید به این مسئله اشاره کنیم که در حال حاضر، این کار بهصورت انتشار رپرتاژ آگهی انجام میشود و کمتر سایتی قبول میکند مجانی، دربارهٔ شما حرف بزند.
۲ راه دارید:
ما خودمان با اولی موافقیم؛ چراکه نقد آنها کمک میکند حتی ضعفهای خود را بشناسید و راهی برای رفع آنها پیدا کنید.
تا اینجای مقاله، چند بار به اهمیت شنیدن نظرات کاربران و عملکردن به آنها اشاره کردیم. هر کاربری انتظاراتی از اپلیکیشن دارد که این مسئله شما را به سمت بهروزرسانی اپلیکیشن میبرد.
این آپدیتها معمولاً از ۲ جنساند:
کاربر به شما اطلاع داده است اپلیکیشن مشکل دارد یا طی بررسیهای مختلف متوجه شدید اپلیکیشن مشکل اساسی دارد. خیلی زود، برای رفع این مشکل اقدام میکنید و رضایت کاربر فعلی و همچنین کاربرهای احتمالی را جلب میکنید.
وقتی شما دنبال بهبود زندگی مخاطب باشید، بهمرور زمان تلاش میکنید امکانات جدیدی برای اپلیکیشن خلق کنید؛ امکاناتی که بر اساس رفتار و نیاز کاربر مشخص میشوند.
حتی بازیهای ساده و پازلی هم سعی میکنند با اضافهکردن مراحل جدید و مثلاً اضافهکردن ماموریتهای جدید، اجازه ندهند کاربر خسته شود.
از طرفی، شاید مدام بشنوید ای کاش اپلیکیشن شما فلان امکان را هم داشت تا دیگر نیاز نبود از آن خارج شد!
در کل، خودتان را جای کاربر بگذارید. آیا به اپلیکیشنی را که بیش از ۲ سال از آخرین بهروزرسانی آن گذشته است، اعتماد میکنید؟
دربارهٔ موضوعهای مختلفی حرف زدیم: ثبت نظرات، گرفتن بازخورد، برگرداندن کاربر، شنیدن نظر کاربران، حفظ کاربران و بهروزرسانی.
در تمام این راههای افزایش نصب اپلیکیشن در کافه بازار و مایکت، میتوانید روی پیامک و ایمیل برای تقویت فعالیتهای خود حساب کنید. بیایید چند مورد را بررسی کنیم:
بهطور کلی، پیامک یا ایمیل ۲ کانال خیلی خوب برای حفظ کاربر به حساب میآیند. پوش نوتیفیکیشن هم کارساز است؛ ولی برخی کاربران ممکن است اپلیکیشن را برای همیشه پاک کرده باشند.
۲ نمونه (اطلاعرسانی و کمپین تبلیغاتی) را هم در تصویر زیر ببینید:
کاربر وقتی اپلیکیشن را نصب میکند که احساس کند این اپلیکیشن معتبر و قابلاعتماد است؛ بهخصوص در برخی حوزههای مهم مثل پزشکی، مالی و آموزشی.
یک سایت یا حداقل یک لندینگ پیج (با کمک سرویسهای لندینگساز) برای اپلیکیشن بسازید و آن را به صفحهٔ اپلیکیشن در بازار، مایکت و همچنین گوگل پلی اضافه کنید.
در این سایت، موارد زیر را پوشش دهید:
بخشی از صفحهٔ اصلی سایت اپلیکیشن «بلو» را با هم ببینیم:
چرا بهینهسازی را در لیست راههای افزایش نصب اپلیکیشن گذاشتیم؟ شما شاید فعالیتهای مختلفی – چه پولی و چه ارگانیک – انجام دهید؛ ولی آیا میدانید چقدر تاثیر داشتندیا کاربر چقدر اپلیکیشن شما را روی گوشی خود دارد؟
چه کارهایی انجام میدهد؟ کدام امکانات کار او را راه میاندازند؟ چه چیزی باعث خروج او میشود؟ از چه چیزهایی ناراضی است؟ تعداد نصبهای شما از کدام کانال بیشتر است؟ کاربرهای غیرفعال شما چند نفرند؟ کدام مرحله از اپلیکیشن بیشترین خروجی را دارد؟
خلاصه اینکه تمام فعالیتهای خودتان و همچنین رفتار کاربر را باید مدام زیر نظر داشته باشید. پلتفرمهایی مثل ادجاست، کمک میکنند بهینهتر پیش بروید و بر اساس داده، تصمیم بگیرید چه چیزی را بهروز کنید، حجم تبلیغات را کجا زیاد کنید یا کدام فیچر را اضافه کنید.
خب، دربارهٔ راههای مختلف افزایش نصب اپلیکیشن در مایکت و بازار صحبت کردیم. از همین راهها هم میتوانید برای گوگل پلی هم بهره ببرید؛ ولی یک پرسش باقی میماند. آیا برای تبلیغات خرج کنیم یا با همان کارهای ارگانیک و ارزان پیش برویم؟ بیایید پاسخ را با هم بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: ادجاست چیست + کاربردهای ادجاست برای بهینهسازی و رشد اپلیکیشن
بخش قبلی گفتیم که بهترین راه برای افزایش نصب اپلیکیشن در کافه بازار تکیهکردن به تبلیغات همین فروشگاه محبوب ایرانی است. البته این تنها راه تبلیغ نیست!
تبلیغات نصب اپلیکیشن مختلفی مثل تبلیغات در گوگل پلی یا تبلیغات در ۱۰ هزار اپلیکیشن با ادیوری به شما کمک میکنند برای نصب موفق پول خرج کنید؛ ولی آیا ارزش دارد؟ آیا همان فعالیتهای رایگان و ارزان کافی نیست؟
پاسخ کوتاه این است: خیر! چرا؟ بیایید ببینیم:
کاربر بر اساس پارامترهای مختلف تصمیم میگیرد اپلیکیشنی را نصب کند. اول از همه، اپلیکیشن شما را باید بشناسد؛ یعنی بداند چه کمکی به او میکند، اصلاً دربارهٔ چیست و چه امکاناتی دارد.
پس از آن، اپلیکیشنها را روی ترازو میگذارد. کدامیک برای او سود بیشتری دارند؟ دربارهٔ کدامیک نظرات بهتری ثبت شده است؟
نگرانیهایی مثل حفظ دادهها هم در برخی حوزهها اهمیت دارند. حتی بارها دربارهٔ شناختهشدهترین اپلیکیشنها هم این موضوع را شنیدیم: ممکن است اطلاعات کارت ما لو برود!
پس از بررسی، اپلیکیشن شما را نصب میکند و ماجرا تازه شروع میشود. آیا همان چیزی است که انتظار داشت یا قرار است آن را پاک کند؟ آیا در آینده، نیازهای او را همچنان بهخوبی روز اول برطرف میکند؟ به حرف ما گوش میدهد؟
پس از آن، نوبت معرفی اپلیکیشن به دیگران است. ممکن است آنقدر کارتان را خوب انجام دهید که رایگان معرفی کند یا شاید نیاز باشد کاربر را با دادن پاداش وسوسه کنید.
اگر دقت کنید، تمام این موارد، همان راههایی است که بالاتر به شما گفتیم؛ یعنی ترکیبی از فعالیتهای ارگانیک و پولی!
حالا نقش تبلیغات در این مسیر چیست؟ کاربری که به اپلیکیشنی نیاز دارد، جستوجو و تحقیق میکند. از دوستان خود میپرسد، در گوگل جستوجو میکند یا به سراغ فروشگاههای اپلیکیشن میرود.
حتی ممکن است از نیاز خود باخبر نباشد (آن را حس نکرده باشد) یا شما را نشناسد؛ ولی در حین فعالیت در اپلیکیشنهایی مثل «آخرین خبر» یا بازی در مثلاً «کوییز آو کینگز» با نام اپلیکیشن شما و امکاناتی که دارد، آشنا شود.
وقتی در حجم کافی تبلیغ کنید، افراد بیشتری با شما آشنا میشوند و بهتبع آن، شانس بیشتری هم خواهید داشت. بدون تبلیغات باید منتظر بمانید شاید کاربری حین تحقیقات با شما روبهرو شود. حتی بزرگترین اپلیکیشنها هم به تبلیغات نیاز دارند تا نکند رقبا سهم بازار آنها را بگیرند.
حالا اینکه چقدر پول خرج کنید، به خودتان بستگی دارد. بالاخره بودجه یک مسئلهٔ تاثیرگذار است و باید حتماً برای آن برنامه بریزید.
شاید یک کمپین کوچک در کافه بازار برای شما از تمام راههای افزایش نصب اپلیکیشن بهتر جواب دهد. شاید هم سرمایهگذار خوبی دارید و به سراغ روشهای مکمل مثل تبلیغات اینفلوئنسری و حتی تلویزیونی بروید.
پیشنهاد ما برای بودجههای محدود چیست؟ ترکیبی از هر ۲ نوع فعالیت 🙂 یعنی ترکیبی از کمهزینهترین راههای افزایش نصب اپلیکیشن (مثل تبلیغات نصب اپلیکیشن در کافه بازار) در کنار فعالیتهایی مثل راهاندازی پیج اینستاگرام و بهینهسازی صفحه اپلیکیشن.
نگران نباشید! با کمک لینک ترکر نصب اپلیکیشن هم میتوانید فعالیتهای خود را رصد کنید؛ هم مطمئن شوید برای نصب واقعی پول میدهید و نه تقلبی! هم اینکه میدانید کدام کانال برای شما بیشترین آورده را دارد.
پس از بررسی دادهها، کمپینهای خود را بهینه میکنید و در نتیجه، با پول کمتری نتیجهٔ بهتری میگیرید.
نکته: شما باید صفحهٔ اپلیکیشن خود را با نوشتن متن دیسکریپشن اپلیکیشن و هم گذاشتن تصاویر و ویدئوهای کافی برای میزبانی از تبلیغات آماده کنید. کاربر پس از کلیککردن روی تبلیغ به این صفحه میرسد.
بیشتر بخوانید: روش ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ
یک مکانیک بدون ابزارهای خودش هیچ خودرویی را نمیتواند تعمیر کند. یک دیجیتال مارکتر یا توسعهدهندۀ اپلیکیشن نیز به همین گونه است. شما بعد از اینکه تمام مراحل بالا را به اتمام رساندید، باید با استفاده از ابزارهایی که برای اپ مارکتینگ وجود دارد وضعیت برنامۀ خود را بررسی کنید.
همان طور که برای وبسایتها ابزارهای تحلیل و بررسی مانند گوگل آنالیتیکس وجود دارد، این نیاز برای اپلیکیشنها نیز احساس شد. به همین خاطر ابزارهایی طراحی شدند تا با کمک آنها شما بتوانید به اطلاعات و تحلیلهای خوبی از اپلیکیشنتان دست یابید که در ادامه راه به شما کمک شایانی خواهند کرد و افزایش نصب فعال بازار را برای اپلیکیشن خود به همراه خواهد داشت.
ابزارهای خارجی مانند Meatti ،Blackbox-platform ،App Tweak و Appannie یا ابزارهای ایرانی مثل متریکس و ادتریس از این دست ابزارها محسوب میشوند. این ابزارها برای بررسی وضعیت، تحلیل رقبا و رشد اپلیکیشن و بازیهاست و جامعترین اطلاعات و ترندهای بازار اپلیکیشنهای موبایل را ارائه میکند. با استفاده از این ابزارها میتوانید اطلاعات زیر را مشاهده کنید:
اغلب کاربران بیشتر از یک کلمه (ترکیب کلمات) را در قسمت جستجو تایپ میکنند و منتظر نتیجه میمانند. ابزارهای ردیاب کلمات کلیدی برای نظارت و ضبط اطلاعات کلمات کلیدی خاص به شما کمک زیادی خواهند کرد. یکی دیگر از ویژگیهایی که این ردیابهای کلمات کلیدی، محلی سازی اپاستورها است تا رتبهبندی اپلیکیشنها را بهبود و از این طریق تعداد دانلود اپلیکیشنها در یک کشور را بتوانند افزایش دهند.
ابزار thetool برای اپلیکیشنهای اندرویدی است که تعداد نصب و نرخ تبدیل را بر اساس کلمات کلیدی در زمانبندی مختلف نشان میدهد. برای اپلیکیشنهای iOS نیز میتوان از Apple Search Ads برای این کار استفاده کرد.
همان طور که اشاره کردیم، تحلیل رقبا جزو اولین و مهم ترین اقداماتی است که شما به عنوان یک توسعه دهنده باید انجام دهید. تحلیل و بررسی فقط نصب برنامهها و بررسی سطحی آن ها نیست. برای بررسی و تحلیل دقیق تر، شما نیاز به ابزارهای این حوزه دارید. شما باید بررسی کنید که رقبا از چه کلمات کلیدی استفاده میکنند و در چه وضعیتی هستند، این کار دید خوبی به شما میدهد که میتوانید جهت افزایش نصب فعال بازار از آن کمک بگیرید. ابزارهایی مانند keyword spy نیزمیتواند در این زمینه عصای دست شما باشد.
بیشتر بخوانید: تبلیغات کلیکی چیست و چه انواعی دارد؟
برای افزایش نصب اپلیکیشن خود آمادهاید؟
عملیات بهبود اپلیکیشن برای اپاستور، یک فرایند مستمر و همیشگی است. اگر شما تمام مواردی که گفته شد را رعایت کنید، هزینههای جذب کاربر برای شما کاهش پیدا میکند و بهجای هزینه برای تبلیغات، بهصورت ارگانیک شاهد افزایش نصب فعال بازار برای اپلیکیشنتان خواهید بود.
اگر بهغیر از روشهای طبیعی برای افزایش نصب اپلیکیشن به دنبال راههای سریعتری هستید، میتوانید تبلیغات پولی اپلیکیشن را نیز امتحان کنید. البته قبل از اجرای تبلیغات باید حتماً تحقیق کنید که کجا و در چه پلتفرمی این کار را انجام دهید. شما میتوانید تبلیغات خود را در پلتفرم ادیوری انجام دهید. این پلتفرم با ارائه روشهای نوین در بازاریابی موبایلی، اپلیکیشن شما را به مخاطبان هدفتان نمایش میدهد و بیشترین بازدهی را برای شما رقم میزند.