افراد زیادی اهمیت نصب اپلیکیشنهای مالی را که به آنها کمک میکنند دخلوخرج خود را مدیریت کنند، درک کردهاند.
ولی شما هم مثل ما بهخوبی میدانید که افراد مختلفی این نیاز بازار را درک و برای آن محصولی مرتبط طراحی کردهاند. اینجاست که یافتن راهی برای جذب کاربر بیشتر اهمیت دوچندانی پیدا میکند.
به همین دلیل، ما این مقاله را برای ۲ دسته از افراد آماده کردهایم:
صاحبان اپلیکیشنهای مدیریت هزینه و پسانداز شخصی که میخواهند بیشترین سود را از محصول خود ببرند
کارشناسان بازاریابی که به کسبوکارها کمک میکنند به اهداف خود برسند
پس اگر میخواهید با راه و روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه آشنا شوید و ایده بگیرید، از خواندن این مقاله لذت ببرید 🙂
یکی از دلایل شکست اغلب کسبوکارها و صاحبان اپلیکیشن در بازاریابی و تبلیغات، نادیدهگرفتن تحقیقات بازار و مشخصکردن بازارِ هدف است.
یعنی بدون اینکه بدانیم چه کسی را میخواهیم جذب کنیم، به چه چیزی نیاز دارد، رقبای ما چه چیزی ارائه میکنند و ما چه مزیتی نسبت به آنها داریم، تبلیغات را شروع میکنیم.
پس از اینکه به نتیجهٔ مطلوب نرسیدیم، به تبلیغات بدبین میشویم؛ ولی با خودمان نمیگوییم چرا با این حجم از تبلیغات و پولی که خرج کردهایم، چرا نتوانستهایم مردم را جذب کنیم.
بدون تعارف بگویم بدون داشتن اطلاعات کافی، بهترین روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه هم شما را به چیزی که میخواهید، نمیرساند.
منِ کاربر باید بهخوبی متوجه شوم چرا باید اپلیکیشن شما را نصب کنم. مثلاً:
اینجاست که باید آستینها را بالا بزنید و بازار را مثل کف دست خود بشناسید. اینکه مخاطبِ هدف تبلیغات شما چه چیزی میخواهد؟ رقبای شناختهشده و قدرتمند شما چه چیزی ارائه میکنند؟
برای مثال، در بحث اشتراک اپلیکیشن میتوان به ۳ رویکرد نگاه کرد:
حالا این شمایید که باید تصمیم بگیرید مخاطبِ اپلیکیشن چه میخواهد. آیا حاضر است برای اپلیکیشن شما خرج کند؟ چه چیزی باعث میشود او به هزینهکردن ترغیب شود؟ تخفیف یا یک ویژگی منحصربهفرد مثل اسکن پیامهای بانکی و تجزیهوتحلیل خودکار هزینهها؟
همیشه رایگانبودن اپلیکیشن بهمعنای تعداد نصب بیشتر نیست. برخی اپلیکیشنهای مالی غیررایگان ایرانی ۴ تا ۵ برابر رقبای رایگان نصب شدهاند.
تحقیقات بازار یک حسن دیگر هم دارد: شناسایی گپها و نیازهایی که دیده نشدهاند. نتیجهٔ تحقیقات بهخوبی به شما میگوید کاربران چه خواستهای دارند که همچنان بیپاسخ مانده است.
از طرفی، شما ظرفیت بازار و اینکه چه بازاری را برای خودتان انتخاب کنید (کدام بازار سودآور است)، بهطور کامل درک میکنید. فراموش نکنید شما نمیتوانید با اپلیکیشن خودتان کل بازار را خوشحال کنید؛ چراکه هر بخش نیاز منحصربهفرد و رفتار خاص خود را دارد.
با این تفاصیل، تحقیقات بازار به شما کمک میکند:
یک نکته در پایان بگویم و برویم سراغ نحوه تبلیغ اپلیکیشن مدیریت مالی شخصی! رقبای شما، فقط اپلیکیشنهای ایرانی نیستند؛ چون بخشی از بازار ترجیح میدهد از اپلیکیشنهای خارجی با تجربه کاربری بهتر استفاده کند.
نتیجهٔ تحقیقات بهخوبی نشان میدهد که چگونه میتوانید اعتماد این بخش را هم جلب کنید و آنها را از چه طریقی و با چه پیامی بهسمت خود بکشانید.
فکر کنم در بخش قبلی بهخوبی متوجه شدید که نمیتوان خیلی مشخص و دقیق گفت چه روشی، بهترین روش است.
میتوانیم بگوییم نحوه تبلیغ اپلیکیشن مدیریت مالی چگونه باشد، به نتیجه خواهد رسید؛ ولی در تعیین روش و محتوای تبلیغ، پارامترهای مختلفی مثل موارد زیر نقش دارند:
به همین دلیل، ۱۰ روش مختلف را در این بخش با یکدیگر بررسی میکنیم تا بتوانیم تا حدود زیادی نیازهای مختلف را پوشش دهیم و در هر بخش، به شما خواهیم گفت به چه شکلی و برای رسیدن به چه هدفی از آن بهره ببرید.
یکی از راههایی که تقریباً به کار انواع اپلیکیشنها میآید، تبلیغات نصب اپلیکیشن است. در این روش، کاربر پس از اینکه روی تبلیغ کلیک میکند، مستقیماً به صفحهٔ اپلیکیشن در یکی از فروشگاهها (ایرانی و خارجی) منتقل میشود.
یکی از مزایای مهم این روش هم چیزی بهغیر از این نیست که شما فقط زمانی برای تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه خود خرج میکنید که کاربر آن را نصب کند؛ یعنی نه دیدن تبلیغ و نه کلیککردن روی آن، برای شما هزینهای به دنبال ندارد.
به همین خاطر، میتوانید ۳ هدف را دنبال کنید: ایجاد و افزایش آگاهی، افزایش نصب اپلیکیشن، دعوت کاربر به انجام عملی مشخص (مثلاً ثبتنام پس از دانلود و نصب).
ولی چرا این تبلیغات به این اندازه تاثیرگذارند؟ یکی از مهمترین مزایای آنها عدمایجاد مزاحمت برای فعالیت کاربران موبایل است.
مثلاً ممکن است تبلیغ بنری در یکی از وبسایتهای خبری باعث شود کاربر نتواند خبر را بهخوبی بخواند یا در سایت بهراحتی گشتوگذار کند (بستن آن در موبایل بسیار سخت باشد)؛ ولی جایگاههای تبلیغات دروناپلیکیشنی با محیط اپلیکیشن سازگارند.
از طرفی، تبلیغات در جایی نمایش داده میشود که کاربر واقعاً دنبال اپلیکیشن مدیریت هزینه است: مثلاً گوگل یا فروشگاههای اپلیکیشن.
۲ پلتفرم برای انجام این تبلیغات وجود دارد:
ما به شما کمک میکنیم اپلیکیشن خودتان را در محبوبترین اپلیکیشنهای ایرانی مثل کوییز آو کینگز با ظرفیت ۸ میلیون نمایش ویدئو کامل در ماه و ۲۰۰ هزار کاربر فعال تبلیغ کنید. از طرفی، این امکان وجود دارد که در اپلیکیشنهای خارجی محبوب مثل Shareit هم آن را تبلیغ کنید.
تبلیغات خودتان را میتوانید به ۳ شکل همسان، بنری و ویدئویی به مخاطبِ موردنظرتان نمایش دهید و در مدتِ کوتاهی، تعداد نصب خود را افزایش دهید.
شما میتوانید برای افزایش نصب اپلیکیشن، روی تبلیغات جایزه دار ادیوری هم حساب ویژه باز کنید؛ چون از آنجایی که کاربر بهازای دیدن تبلیغ، پاداشی (مثلاً تغییر موضوع بازی در کوییز آو کینگز) میگیرد، از آن بسیار استقبال میکند.
از طرفی، باید ویدئوی تبلیغاتی شما را تا انتها ببیند تا پاداش بگیرد؛ پس این شانس را خواهید داشت با یک محتوای تبلیغاتی مناسب او را قانع کنید.
از مهمترین مزایای تبلیغات نصب اپلیکیشن ادیوری هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ولی مهمترین مزیت ادیوری نسبت به گوگل ادز این است که کاربران ایرانی مجبور نیستند اپلیکیشن خود را در گوگل پلی یا اپ استور ثبت کنند. کافی است اپلیکیشن را در یکی از استورهای ایرانی مثل کافه بازار ثبت کنند و از مزایای تبلیغات دروناپلیکیشنی بهره ببرند.
نیوُ یکی از اپلیکیشنهای مدیریت مالی شخصی است که از طریق ادیوری برای افزایش نصب اپلیکیشن اقدام کرد. برای نمونه، یکی از بنرهای تبلیغاتی آنها را ببینید:
اگر اپلیکیشن خود را در یکی از این ۲ استور ثبت کردهاید، میتوانید از خدمات گوگل ادز هم بهره ببرید.
یکی از کمپینهایی که در گوگل ادز برای اپلیکیشنها بهطور اختصاصی در نظر گرفته شده است، کمپین اپلیکیشن است. شما میتوانید از آن برای افزایش نصب اپلیکیشن و همچنین ترغیب کاربر به انجام عملی مشخص استفاده کنید (درست مثل ادیوری)
یک تفاوت آن با ادیوری را در بخش قبلی گفتم و تفاوت مهم دیگر هم جایگاههای نمایش تبلیغ است.
گوگل ادز علاوه بر اینکه تبلیغات شما را در اپلیکیشنهای ناشر همکار خود نمایش میدهد، آنها را در چند جایگاه دیگر هم قرار میدهد:
اگر کاربر عبارتی مرتبط با اپلیکیشن شما را در اپ استور یا گوگل پلی جستوجو کند، تبلیغ اپلیکیشن را در صدر نتایج مشاهده میکند. تنها تفاوت آن با سایر نتایج، برچسب «AD» در کنار نتیجه است.
اگر کاربر گوگل پلی یا یکی از اپلیکیشنهای مرتبط با شما را باز کند، ممکن است با تبلیغ اپلیکیشنتان روبهرو شود. این تبلیغات در جایگاههایی با عنوانهای «Suggested for you» و «You might also like» یا «Related to this app» نمایش داده میشوند.
اگر کاربر عبارتی مرتبط با اپلیکیشن شما در گوگل جستوجو کند، تبلیغ اپلیکیشن را مشاهده میکند. این تبلیغ بهطور خودکار ساخته میشود و کاربر را مستقیماً از صفحهٔ نتایج به صفحهٔ اپلیکیشن میبرد. لازم به ذکر است که این تبلیغ در دسکتاپ نمایش داده نمیشود؛ چراکه هدف افزایش نصب اپلیکیشن است.
اپلیکیشن گوگل به یکی از پرکاربردترین اپلیکیشنها برای ما ایرانیها تبدیل شده است؛ چراکه نهتنها به ما کمک میکند بهراحتی جستوجو کنیم، بلکه کلی محتوای مختلف بر اساس سلیقهٔ خودمان به ما نمایش میدهد.
به این صفحهٔ پر از محتوا، دیسکاوری گفته میشود که ممکن است تبلیغ اپلیکیشن در خلال محتواها نمایش داده شود.
فرمت تبلیغ هم بسته به جایگاه متفاوت است. مثلاً محتوای تبلیغاتی در صفحهٔ نتایج جستوجو شامل لوگو، دیسکریپشن (توضیحات)، امتیاز کاربران و دکمهٔ کالتواکشن است.
یکی دیگر از خدمات ادیوری، قابلیت ریتارگتینگ کاربران است. ممکن است کاربر اپلیکیشن شما را نصب کند و یک بار وارد آن شود؛ ولی قید آن را بزند.
چنین کاربری یک بار علاقهٔ خود را به استفاده از اپلیکیشن شما نشان داده است. حالا ممکن است به هر دلیلی، از آن دیگر استفاده نکند؛ ولی تبدیل و برگرداندن او بهمراتب راحتتر از کسی است که شما را نمیشناسد و خرج کمتری هم روی دست شما میگذارد.
برای اینکه بتوانید او را از یک کاربر منفعل و غیرفعال به یک کاربر فعال تبدیل کنید، باید مجدد او را هدف بگیرید. برای این کار هم میتوانید از سرویس ریتارگتینگ ادیوری استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان دربارهٔ این سرویس و نحوه تبلیغ اپلیکیشنهای مدیریت پول از این طریق، حتماً با کارشناسان ما همین حالا تماس بگیرید.
تبلیغات دهانبهدهان یکی از بهترین روشهای جذب مخاطبِ جدید است که تا حد زیادی به تجربه کاربر و خدماتی که ارائه میکند، بستگی دارد. اگر همهچیز بهدرستی انجام شود، کاربر خودجوش شما را به دیگران معرفی میکند.
در این روش، شما مبلغی به کاربر پرداخت نمیکنید و محرک اصلی او، خدمات و ویژگیهای اپلیکیشن شماست.
ولی میتوانید به بازاریابی ارجاعی روی بیاورید. در این روش، شما یک دلیل برای معرفی به کاربران خود میدهید. مثلاً میتوانید بگویید اگر اپلیکیشن را به دیگران معرفی کنید، حساب شما ۲ هفته رایگان شارژ میشود.
این پاداش زمانی به کاربر داده میشود که فردی با کد دعوت او، اپلیکیشن شما را نصب و در آن ثبتنام کند.
نکته: بهتر است پاداش را برای معرفیکننده و معرفیشده در نظر بگیرید تا طرف مقابل هم دلیلی برای نصب اپلیکیشن شما داشته باشد.
پوش نوتیفیکیشن به اعلانی گفته میشود که از طرف اپلیکیشن شما به دستگاه کاربر ارسال میشود. این پیام میتواند شامل هرچیزی باشد؛ مثل یادآوری پرداخت قسط.
شما میتوانید از آن برای حفظ کاربر و جلوگیری از لغو نصب اپلیکیشن خود بهره ببرید. برای مثال، چنین پیامی ارسال کنید: مدت زیادی است به حساب و کتاب هزینههات نپرداختی!
ولی دلیل اصلی اشاره به پوش نوتیفیکیشن در این مقاله این است که یک فرصت طلایی برای جذب کاربر جدید است؛ جایی که میتوانید اپلیکیشن را برای کاربران صدها وبسایت پربازدید مثل خبرگزاریها تبلیغ کنید. برای این کار، میتوانید از تبلیغات پوش نوتیفیکیشن یکتانت استفاده کنید. در این روش، تبلیغ شما بهشکل نوتیفیکیشن در گوشیها و کامپیوترهای میلیونها نفر ظاهر میشود.
تبلیغ شما حاوی لوگو، عنوان و توضیحات است که میتوانید با کمک آنها بهترتیب آگاهی ایجاد کنید، توجه مخاطب را جلب کنید و در نهایت، او را قانع کنید اپلیکیشن را نصب کند.
مزیت اصلی تبلیغات پوش نوتیفیکیشن هدایت مستقیم کاربر به صفحهٔ اپلیکیشن است و در این مسیر برخلاف تبلیغات کلیکی توقفی در لندینگ نخواهد داشت.
نحوه تبلیغ اپلیکیشن مدیریت مالی شخصی در سایتهای پربازدید به این شکل است که شما در پلتفرمهای تبلیغاتی مثل یکتانت ثبتنام و سپس اپلیکیشن خود را بهراحتی در هزاران سایت مختلف به میلیونها نفر معرفی میکنید.
هزینهٔ تبلیغات بهصورت کلیکی محاسبه میشود؛ یعنی زمانی که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کند، مبلغ مشخصی از حساب کسر میشود.
برای نصب اپلیکیشن، میتوانید از تبلیغات همسان بهره ببرید. این تبلیغات از نظر ظاهری تفاوتی با محیط سایت نمایشدهنده ندارند و مخاطب راحتتر روی آنها کلیک میکند. میتوانید از تبلیغات بنری هم برای افزایش آگاهی از برند بیشترین نفع را ببرید.
لازم به ذکر است برای اینکه بتوانید در سایتهای پربازدید تبلیغ کنید و به نتیجه برسید، به یک لندینگ پیج نیاز دارید. در این صفحه، باید ویژگیها و مزایای منحصربهفرد خود را برجسته کنید، نظرات کاربران را برای جلب اعتماد مخاطب نمایش دهید، راههای دانلود را هم در بالای صفحه بگذارید.
از طرفی، توصیه میکنم تصاویر کافی از محیط اپلیکیشن هم در لندینگ ارائه کنید تا مخاطب بداند چه چیزی در انتظار اوست. برای اینکه موفقتر باشید، میتوانید اپلیکیشن را در قالب یک ویدئو معرفی کنید؛ چراکه مخاطب ارتباط بیشتری با اپلیکیشن برقرار میکند و کاملاً متوجه میشود نیاز او چگونه رفع خواهد شد.
تفاوت اصلی این روش با سایر روشهایی که تا اینجای مقاله معرفی کردم، همین لندینگ است؛ یعنی کاربر پس از کلیک روی تبلیغ به صفحهٔ اپلیکیشن منتقل نمیشود و یک توقف کوتاه در بین مسیر میکند.
این مسئله هم میتوانید مزیت باشد و هم عیب! از این نظر مزیت حساب میشود که شما فرصت بیشتری از توضیحات صفحهٔ اپلیکیشن دارید تا مخاطب را قانع کنید. با این حال، همین توقف ممکن است باعث شود کاربر منصرف شود و به نتیجه نرسید؛ مثلاً متوجه نشود چگونه اپلیکیشن را نصب کند یا لندینگ شما قانعکننده نباشد.
یکتانت به شما کمک میکند هدفمند تبلیغ کنید. برای مثال، با تبلیغات رفتارمحور، میتوانید تبلیغ خود را فقط به کاربران خاصی مثل دانشجویان نمایش دهید.
تبلیغات موضوعی هم به شما کمک میکند در جایی تبلیغ کنید که محتوای صفحه با موضوع اپلیکیشن همخوانی دارد؛ مثلاً مقالهای با موضوع سرمایهگذاری یا مدیریت هزینه برای پسانداز بیشتر.
مزیت دیگر یکتانت هم تبلیغات ریتارگتینگ است. ممکن است کاربر روی تبلیغ کلیک کند یا از طریق گوگل به سایت اپلیکیشن شما برسد؛ ولی حتماً آن را نصب نمیکند.
شما با تبلیغات ریتارگتینگ یکتانت، میتوانید تبلیغ اپلیکیشن را مجدد در سایتهای پربازدید به او که نیاز و علاقهٔ خود را یک بار نشان داده است، دوباره نشان دهید. به این ترتیب، شانس بیشتری برای جذب و نصب بیشتر خواهید داشت.
یک روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه، استفاده از رسانههایی است که اختیار و کنترل آنها در دست شماست؛ مثل وبلاگ و اکانتهای شبکههای اجتماعی.
پایه و اساس این روش ارائهٔ محتوای ارزشمند و سرگرمکننده است که برای مخاطبِ هدف اپلیکیشن فایده داشته و در راستای حوزهٔ فعالیت شما باشد.
در شبکههای اجتماعی، میتوانید با تولید محتواهای مفید دربارهٔ موضوعهایی مثل نحوهٔ مدیریت هزینه، راههای سرمایهگذاری و بودجهبندی، اهمیت و روشهای پسانداز و همچنین میمهای سرگرمکنندهٔ مرتبط با پسانداز صحبت کنید.
سعی کنید ۷۰ تا ۸۰ درصد پستها تبلیغاتی نباشند و در کنار این محتواها، اپلیکیشن خود را هم تبلیغ کنید. نشان دهید اپلیکیشن شما چه کمکی در این زمینه به مخاطب میکند.
همچنین موارد زیر را هم در اکانت خود پوشش دهید:
در کنار این اکانت، میتوانید وبسایت اپلیکیشن را هم بسته به منابع (بودجه و نیروی انسانی) طراحی کنید. این سایت میتواند یک وبسایت معمولی و حتی تکصفحهای باشد یا یک سایت پروپیمان با بلاگ.
داشتن بلاگ به شما کمک میکند محتواهای ارزشمند تولید کنید و از ترافیک رایگان گوگل با کمک سئو بهره ببرید. در دل محتواهای آموزشی یا در پستهای جداگانه هم میتوانید اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید؛ مثل کاری که ما در همین بلاگ برای معرفی خدمات ادیوری انجام دادیم.
برای نمونه، به بلاگ اپلیکیشن فانوس نگاهی بیندازید:
علاوه بر بلاگ، میتوانید راههای دانلود اپلیکیشن، ویژگیهای آن، نظرات مشتریان و جوایزی را که دریافت کردید، در سایت خود بگنجانید تا تاثیر بیشتری در تصمیمگیری مخاطب بگذارید.
فراموش نکنید تعداد زیادی از مخاطبان شما از گوگل برای یافتن اپلیکیشن مدیریت مالی استفاده میکنند. داشتن سایت به شما کمک میکند از این فرصت به بهترین شکل به نفع خود بهره ببرید.
نکته: اگر به هر دلیلی نمیخواهید سایت داشته باشید، میتوانید به سراغ انتشار رپورتاژ در وبسایتهای مختلف بروید. رپورتاژ فرصت خوبی برای معرفی کامل اپلیکیشن در رسانهها و مجلههای تکنولوژی و جذب کاربران آنهاست. در رپورتاژ، ویژگیها و مزیتهای نصب اپلیکیشن خود را واضح و ساده بیان کنید. نشان دهید نصب آن چه فایدهای برای مخاطب دارد و چگونه زندگی او را بهتر میکنید. برای انتشار رپورتاژهای خود، میتوانید از پلتفرم تریبون بهره ببرید.
اینفلوئنسر به کسی گفته میشود که نهتنها شناخته شده است، بلکه در تصمیمها و رفتار طرفداران خود تاثیرگذار است. همین مسئله به پایه و اساس شکلگیری یک روش تبلیغاتی بهنام تبلیغات اینفلوئنسری تبدیل شد.
در این روش، شما از اینفلوئنسرها میخواهید اپلیکیشن را به دنبالکنندههای خود معرفی و آنها را به نصب و استفاده از آن ترغیب کنند.
برای اینکه نتیجهٔ بهتری بگیرید، اینفلوئنسر میتواند نشان دهد استفاده از اپلیکیشن شما چه کمکی به او کرده است و از آن برای چه کارهایی استفاده میکند.
تبلیغات اینفلوئنسری را میتوانید در شبکههای اجتماعی مختلف مثل اینستاگرام و حتی لینکدین دنبال کنید. اگر این تبلیغ در قالب یک داستان باشد که چه مشکلی داشته است، چه کارهایی برای رفع آن کرده است و شما چطور این مشکل را رفع کردهاید، بهتر است.
حرف آنها برش دارد و نفوذ زیادی روی تصمیمگیری افراد دارند. به همین دلیل، بازدهی این تبلیغات اغلب اوقات بالاست.
برای اینکه کمپین موفقی داشته باشید و بتوانید نصبهای هر اینفلوئنسر را ردیابی کنید، پیشنهاد میکنم مقالهٔ «ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ» را مطالعه کنید.
مدیریت مالی و هزینهها برای اغلب افراد ترسناک است و پیچیده به نظر میرسد. این فرصتی مناسب است تا به مخاطبان نشان دهید میتوانند همهچیز را بهراحتی با اپلیکیشن شما مثل اینفلوئنسر موردعلاقهٔ خود انجام دهند.
تبلیغات در گوگل پلی را بالاتر معرفی کردیم؛ ولی چند وقتی است (از سال ۹۷) که یکی از فروشگاههای ایرانی (کافه بازار) پا به میدان تبلیغات گذاشته و جایگاههای مختلفی برای این کار در نظر گرفته است.
کافه بازار طبق گفتههای خود بیش از ۴۵ میلیون کاربر و ۲۳۳ میلیون دانلود اپلیکیشن دارد که میتواند فرصت خوبی برای شما باشد.
میتوانید به ۳ طریق در این فروشگاه محبوب تبلیغ کنید:
تبلیغ شما در بالای نتایج جستوجوی کاربر نمایش داده میشود؛ یعنی اگر منِ کاربر «مدیریت هزینه» را جستوجو کنم، ابتدا با اپلیکیشن شما روبهرو میشوم. طبق گفتههای بازار، ۷۰ درصد جستوجوها به نصب اپلیکیشن منجر میشوند.
صفر تا صد تبلیغات توسط سیستم هوشمند انجام میشود؛ از قیمت پیشنهادی گرفته تا جایگاه نمایش. شما فقط باید بودجه و CPI موردنظر را مشخص کنید.
از سال ۹۸، این جایگاه به تبلیغات کافه بازار اضافه شد تا شما بتوانید اپلیکیشن خود را در صفحهٔ سایر اپلیکیشنها تبلیغ کنید. به این ترتیب، تبلیغ اپلیکیشن شما در جایگاه «پیشنهادهای بیشتر» با تگ «آگهی» به کاربر نمایش داده میشود تا شانس بیشتری برای نصب داشته باشید.
پیامک یکی از سادهترین و ارزانترین روشهای برقراری ارتباط با مخاطبان و کاربران فعلی است. شما میتوانید از آن به ۲ شکل استفاده کنید:
در این روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه خود را از طریق پیامک به دست مخاطبان میرسانید. متن پیامک باید ساده و به دور از هرگونه پیچیدگی نوشته شده باشد. در اینجا، فرصت زیادی برای صحبتکردن دربارهٔ ویژگیهای مختلف ندارید؛ بنابراین سعی کنید مهمترین ویژگی را برجسته و تبلیغ کنید.
در آخر، مخاطب را به نصب برنامه دعوت کنید و لینک صفحهٔ اپلیکیشن را قرار دهید. به ۳ نمونه متن تبلیغ اپلیکیشن مدیریت مالی شخصی توجه کنید:
اگر پیامکهای خود را بر اساس ویژگیهای مخاطبان ارسال کنید، نتیجهٔ بهتری خواهید گرفت. برای این کار، میتوانید یک پیامک مشخص و مرتبط برای هر بخش (سگمنت) بنویسید. بد نیست بدانید طبق آمار نجوا، نرخ کلیک از این طریق ۲/۹ برابر میشود.
ممکن است برخی کاربران قدیمی شما دیگر حساب خود را شارژ نکنند. پیامک به شما کمک میکند آنها را برگردانید! کافی است پیامکی حاوی کد تخفیف برای آنها بفرستید. فقط مطمئن شوید این پیام اختصاصی باشد و کاربر احساس کند این کد تخفیف فقط مخصوص او در نظر گرفته شده است.
البته راههای دیگری هم برای تبلیغ اپلیکیشن از طریق پیامک وجود دارد؛ مثل اطلاعرسانی گسترده از طریق ارسال انبوه یا اطلاعرسانی دربارهٔ ویژگیهای جدید و بهروزرسانیها بهمنظور برگرداندن کاربران قدیمی.
تبلیغات تلویزیونی یکی از راههای بسیار خوب، ولی گران برای ایجاد و افزایش آگاهی از برند در سطح گسترده است. در زمان نگارش این مقاله، اپلیکیشنهایی مثل باسلام و ۷۲۴ تبلیغات خود را راهی تلویزیون کردهاند.
این روش به درد تمام اپلیکیشنها نمیخورد و خرج زیادی هم روی دست شما میگذارد؛ ولی اگر خواستید از این طریق مخاطب جذب کنید، میتوانید به ۲ شکل اقدام کنید:
در روش اول، شما ویدئوی تبلیغاتی خود را در بین برنامهها یا قبل از مسابقههای فوتبال مهم نمایش میدهید. برای اینکه موفق شوید، نام اپلیکیشن را در همان ابتدا بیان کنید و به مخاطب نشان دهید چه فایدهای برای او دارید!
شما همچنین میتوانید بهجای ویدئوهای ضبطشده در فضاهای واقعی، به سراغ موشن گرافیک بروید تا محیط اپلیکیشن و کارایی آن را نمایش دهید.
روش دوم هم این است که اسپانسر برنامهها شوید. میتوانید برنامههای حوزهٔ اقتصادی را انتخاب کنید یا دستتان را بیشتر در جیب کنید و به سراغ برنامههای عمومی، ولی پربیننده مثل گزارش ورزشی یا فوتبال برتر بروید.
انتخاب تبلیغات تلویزیونی به ظرفیت بازار و میزان رقابت بستگی دارد. آیا ظرفیت بازار به آن اندازه است که اینقدر خرج کنید؟ آوردهٔ تبلیغات برای شما چیست؟ رقابت چقدر سنگین است؟
وقتی به سراغ تلویزیون یا سایر روشهای آفلاین میروید، به یک نکتهٔ مهم توجه کنید: کاربر پس از دیدن تبلیغ، اولین کاری که میکند، جستوجوی نام شما در فروشگاههای اپلیکیشن است.
به همین دلیل، مطمئن شوید که رقبا روی نام شما تبلیغ نرفته باشند. اگر چنین چیزی رخ دهد، کاربر ابتدا با اپلیکیشن آنها روبهرو میشود؛ یعنی شما برای افزایش نصب رقبا خرج کردهاید و آنها هم با هزینهٔ کمتر (تبلیغات در گوگل پلی یا کافه بازار) کاربران شما را جذب میکنند.
خب! کار ما با ۱۰ روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه تمام شد 🙂 دیدیم که چه روشهایی را میتوانید امتحان کنید؛ ولی اگر میخواهید نتیجهٔ بهتری بگیرید و روش بهتری را انتخاب کنید، پیشنهاد میکنم بخش بعدی را هم حتماً بخوانید.
در سال ۱۴۰۰، ادیوری ماهانه بهطور میانگین بیش از ۱ میلیارد تبلیغ را در اپلیکیشنهای مختلف نمایش داده است؛ ولی آیا تمام آنها توانستهاند نتیجهٔ خوبی بگیرند؟
نه ادیوری، نه گوگل ادز و نه هیچ پلتفرم تبلیغاتی دیگری نمیتوانند موفقیت تبلیغات شما را تضمین کنند و همهچیز در دستان شماست.
پس بیایید با هم ۴ نکتهٔ مهم را بررسی کنیم تا بتوانید نتیجهٔ بهتری بگیرید و روش بهتری را انتخاب کنید:
چه هدفی از تبلیغات دارید؟ مثلاً
هدفی که تعیین میکنید، چراغ راه شماست؛ از روش و محل نمایش تبلیغ گرفته تا محتوای آن. بدون آن، احتمالاً پا در مسیری اشتباه بگذارید و بودجهٔ خودتان را بر باد دهید.
مثلاً تبلیغات در گوگل پلی یا اپ استور راه مطمئنی برای افزایش سریع نصب اپلیکیشن است و تبلیغات ویدئویی بهترین روش برای ایجاد آگاهی.
از طرفی، وقتی هدف نداشته باشید، نمیتوانید عملکرد و بازدهی تبلیغات را بسنجید؛ چون نمیدانید چه چیزی را بررسی کنید و اصلاً برای چه تبلیغ کردهاید!
در نقطهٔ مقابل، وقتی هدف داشته باشید، میتوانید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و کمپین خود را بهینهسازی کنید تا بازدهی افزایش پیدا کند و هزینههای خود را مدیریت کنید.
تبلیغات پلی برای انتقال پیام شما و رساندن آن به مردم است؛ ولی آیا تمام آنها را میتوانید راضی کنید یا برای آنها ساخته شدهاید؟ خیر.
بازار از چند بخش مختلف تشکیل شده است که هر بخش ویژگیهای مخصوص خود را دارد. این ویژگیها شامل سن، تحصیلات، محل زندگی و حتی رفتار در خرید میشود. از طرفی، علایق و نیازهای هر بخش هم با بخش دیگر متفاوت است.
بخش مجموعهای از افراد است که ویژگیهای یکسان دارند و میتوانید سودآورترین گروه را که شما برای آنها نفع دارید، انتخاب کنید.
وقتی مخاطبِ هدف خودتان را بشناسید، بهتر میتوانید تصمیم بگیرید از چه طریقی تبلیغ کنید. آیا به سراغ اپلیکیشنهای موبایل بروید یا باید به فکر انتشار رپورتاژ و تبلیغات اینفلوئنسری باشید؟
از طرفی، اینکه کدام اینفلوئنسر، اپلیکیشن یا وبسایت برای نمایش تبلیغ مناسب است و چه محتوایی بیشترین تاثیر را دارد، باز هم درگرو مخاطبِ هدف اپلیکیشن است. مثلاً چه سودی برای فالوورهای اینفلوئنسر فعال در حوزهٔ آشپزی داریم؟ آیا نمایش تبلیغ در صفحهای با موضوع «حق طلاق» مناسب است یا صفحهای با موضوع «روشهای پسانداز»؟
اینجاست که شما متوجه میشوید چه چیزی را در تبلیغات برجسته کنید: رصد نقلوانتقالها با اسکن خودکار پیامهای بانک، پیشنهادهای سرمایهگذاری یا مدیریت وام و چک؟
در نهایت، اینکه پیشنهاد شما چه باشد – مثلاً کد تخفیف داشته باشد یا حس انحصار را منتقل کند – به ویژگیهای مخاطبِ هدف گره خورده است.
برای اینکه با راهوروش شناساییی مخاطبِ هدف خودتان آشنا شوید، پیشنهاد میکنم مقالهٔ «چگونه مخاطب هدف اپلیکیشن را پیدا کنیم؟» را بخوانید.
در اغلب روشهایی که در بخش قبلی معرفی کردم، کاربر پس از اینکه روی تبلیغ کلیک میکند، سر از صفحهٔ اپلیکیشن درمیآورد؛ بنابراین بهتر است این صفحه برای تبدیل او آماده باشد.
بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن برای گرفتن رتبه در نتایج راه مناسبی است؛ ولی اینجا به نکاتی باید توجه کنید که در تبدیل بازدیدکنندهٔ تبلیغ نقش دارند. چیزهایی مثل موارد زیر:
مثلاً اگر توانستهاید رکوردی در دانلود اپلیکیشن ثبت کنید، آن را در دیسکریپشن اپلیکیشن بیاورید؛ چراکه اغلب مردم ترجیح میدهند همان راهی را بروند که دیگران رفتهاند. ویژگیها و مزایای اپلیکیشن را هم بهگونهای بنویسید که کاربر متوجه شود چه کمکی به او میکنید و نصب اپلیکیشن شما چه فایدهای دارد.
از طرفی، شما باید نشان دهید چه مزیتی نسبت به سایر اپلیکیشنها دارید و چرا شما بهترین گزینهاید. برای نوشتن دیسکریپشن خوب و قانعکننده، پیشنهاد میکنم مقالهٔ «راهنمای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور و گوگل پلی» را حتماً مطالعه کنید.
اسکرینشاتهای محیط اپلیکیشن را هم در صفحهٔ آن قرار دهید تا مخاطب ارتباط بیشتری برقرار کند. اگر یک ویدئو هم اضافه کنید، چند پله جلو میافتید.
نصب اپلیکیشن نصف ماجراست و شما باید بتوانید کاربر را حفظ کنید. منی که از طریق تبلیغات، اپلیکیشن شما را نصب میکنم، باید تجربهٔ خوبی داشته باشم تا:
بالاتر گفتم که مدیریت مالی برای اغلب مردم ترسناک و پیچیده به نظر میرسد؛ بنابراین سعی کنید سادگی و آسانبودن را برای آنها به ارمغان بیاورید.
طبق نتایج منتشرشده توسط گوگل، حدود ۶۴ درصد شرکتکنندهها در یک نظرسنجی اظهار داشتهاند که سهولت استفاده و گشتوگذار راحت در اپلیکیشن، ۲ پارامتر بسیار مهم است که بر اساس آنها، تصمیم میگیرند آیا ارزش دارد به اپلیکیشن توجه کنند یا بهتر است به سراغ دیگری بروند.
دربارهٔ این موضوع قبلاً مقالهای آماده کردیم. شما میتوانید با خواندن «تجربه کاربری اپلیکیشن چیست و چگونه میتوان آن را بهبود داد»، اطلاعات کافی کسب کنید.
بودجهای که برای تبلیغات در نظر گرفتهاید، یکی از پارامترهای مهم در انتخاب روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه به حساب میآید.
به این مسئله توجه کنید که شما باید پول کافی برای اجرای کمپین تبلیغاتی داشته باشید و وسط راه کم نیاورید. قرار نیست با یک کمپین مقطعی به نتیجهٔ مطلوب برسید و استمرار رمز پیروزی است!
برای مثال، اگر بودجهٔ کافی ندارید، به سراغ تبلیغات گرانی مثل اینفلوئنسری یا تلویزیونی نروید و روی رسانههای شخصی و پیامکها سرمایهگذاری کنید.
وقتی تبلیغات طبق اصول باشد، نتیجهٔ خوبی خواهید گرفت. بدون شک، تبلیغات انبوه و بدون هدف نمیتوانند هزینههای تبلیغات را به جیب شما برگردانند.
در این مقاله، نهتنها ۱۰ روش تبلیغ اپلیکیشن مدیریت هزینه را بررسی کردیم، بلکه سعی کردم با گفتن برخی نکات طبق تجربهٔ خودم به شما کمک کنم بهترین نتیجه را بگیرید.
اگر چیزی از قلم افتاده است، حتماً در بخش نظرات بنویسید تا به آن پاسخ دهیم.
برای تبلیغات اپلیکیشن خود، میتوانید همین حالا در پنل ادیوری ثبتنام و پس از مشاوره رایگان، جذب کاربران را شروع کنید!