تبلیغی که نتواند مخاطب را درگیر کند، هیچ آوردهای برای کسبوکار ندارد. این همان کابوسی است که خواب را از چشم خیلیها گرفته است. راههای مختلفی برای عبور از این مانع بزرگ وجود دارد که از قضا، تبلیغات جایزه دار هم یکی از آنهاست؛ چیزی که هم به سود شماست، هم صاحب اپلیکیشن و هم خود کاربر! در این مقاله، قرار است شما را با این روش آشنا کنیم تا ببینیم تبلیغات مبتنی بر پاداش چطور شما را به مراد دلتان میرسانند.
اجازه دهید به این موضوع هم اشاره کنیم که قرار نیست میلیونها تومان جایزه را چاشنی تبلیغات کنید (مثل ۵۰ میلیون برای ۲ نفر)! جذاب شد؟ بیایید شروع کنیم:
فهرست مطالب
Toggleتبلیغات مبتنی بر پاداش (جایزه دار) به این معناست که کاربر بهازای دیدن تبلیغ شما در موبایل، جایزه و پاداشی میگیرد.
به همین دلیل است که اغلب اوقات کاربران از آن استقبال میکنند؛ چون برای آنها سود دارد.
بیایید با ۳ مثال، این مسئله را بررسی کنیم:
احتمالاً با بازی حدس کلمۀ آمیرزا آشنایی دارید. گاهی همۀ سعیتان را کردهاید و یک کلمه باقی مانده است. اینجا میتوانید با دادن چند سکه، از راهنمای بازی کمک بگیرید.
اما تعداد سکهها محدود است و اگر ولخرجی کنید، خیلی زود تمام میشوند. حالا ۲ راه دارید:
در نمونهٔ زیر هم میبینید که کاربر برای حدس کلمه به یک راهنمایی نیاز دارد. پیشنهادی که اپلیکیشن به او میدهد این است که با دیدن یک ویدئوی تبلیغاتی، یک راهنمایی دریافت کند.
توجه کنید که کاربر فقط زمانی جایزهاش را دریافت میکند که ویدئو را تا انتها تماشا کند:
نمونهٔ آخر هم عوضکردن موضوع بازی «در کوییز آو کینگز» است که کاربر بهجای پرداخت ۸۰ سکه، یک ویدئو میبیند:
به این ویدئوهای تبلیغاتی، «تبلیغات موبایلی جایزه دار» گفته میشود. در این روش، هر ۳ طرف ماجرا سود میکنند که جلوتر، دربارهٔ آن صحبت میکنیم.
بیشتر اپلیکیشنها و بازیها بر اساس مدل فریمیوم (Freemuim) کار میکنند؛ یعنی برخی امکانات برای کاربر رایگان است و برای استفاده از تمام قابلیتها، باید هزینه پرداخت کنند.
در این میان، صاحب اپلیکیشن، با کمک نمایش تبلیغات مبتنی بر جایزه، سعی میکند هم درآمد کسب کند و هم خدمات خوبی به کاربر ارائه دهد.
کل فرایند به شرح زیر است:
به عبارتی، سازوکار تبلیغات جایزه دار به این شکل است: پیشنهاد، تماشا و پاداش!
البته یک مدل دیگر آن هم داریم که دیگر پای تماشای تبلیغ در میان نیست! در این مدل، کاربر بهازای انجامدادن عملی مشخص، پاداش میگیرد؛
مثلاً ۱۰۰ سکه بهازای عضویت در خبرنامه یا جان نامحدود یکروزه بهازای شرکت در نظرسنجی.
گفتیم که قرار نیست میلیونها تومان را چاشنی تبلیغ کنید! پس داستان پاداش چیست؟ بیایید ببینیم!
بیشتر بخوانید: ۲ + ۷ روش تبلیغ اپلیکیشن های مسیریاب
در این روش، شما بهعنوان تبلیغکننده پاداشی نمیدهید! پاداش و جایزه را صاحب اپلیکیشن برای کاربر در نظر میگیرد که میتواند یکی از موارد زیر باشد:
معمولاً هر بازی ارز خاصی دارد که با کمک آن، میتوانید امتیازاتی بهدست بیاورید.
مثلاً ارز بازی کلش رویال، سکههایی است که با کمک آن، میتوانید کارتهایتان را ارتقا دهید. یا در بازی پابچی، ۲ ارز BP و LC داریم. شما با کاملکردن مراحل ارز BP بهدست میآورید؛ اما ارز LC را فقط باید با پرداخت هزینه به حسابتان اضافه کنید.
نوع اپلیکیشن در تعیین اینکه این محتوای خاص چه باید باشد، نقش زیادی دارد؛ مثلاً یک اپلیکیشن آشپزی میتواند در ازای دیدن یک آگهی، به کاربر یک دستور غذای (رسپی) رایگان بدهد.
یا یک مجلهٔ آموزشی در ازای مشاهدۀ یک تبلیغ، شاید یک مقاله را بهشکل رایگان به کاربر نشان دهد.
در بعضی بازیها، میتوانید با چرخاندن گردونه، یک جایزه بگیرید و معمولاً کاربر میتواند یک بار در روز، این گردونه را بچرخاند.ممکن است اپلیکیشن به کاربر پیشنهاد دهد، با دیدن یک تبلیغ، بیشتر از یک بار، گردونه را بچرخاند تا جایزهٔ بهتری بگیرد.
میتوان بهجای اینکه جایزهها را در طَبق اخلاص به کاربر نشان داد، گاهی آنها را غافلگیر کرد.
مثلاً در یک بازی، جایزه یک صندوق گنج است که کاربر از محتویاتش خبر ندارد. بعد از دیدن یک آگهی، از بین محتویات متنوع صندوق، او یک جایزه میبرد.
از آنجایی که ممکن است، دنبال یک جایزۀ خاص باشد، احتمالاً چندین بار، ویدئوهای پیشنهادی را میبیند تا به چیزی که میخواهد برسد.
محتویات جعبه هم ممکن است هرچیزی باشد؛ مثلاً سکه یا جان اضافه.
چیزی که برای شما اهمیت دارد این است که به مکان نمایش تبلیغ دقت کنید! تبلیغ شما نباید در مکان یا زمان نامناسب ظاهر شود که ناراحتی و نارضایتی کاربر را رقم بزند.
۲ راه برای نمایش فرصت دریافت پاداش بهازای جایزه وجود دارد:
الگوریتم هوشمند ادیوری مشکل نمایش تبلیغ در مکان و زمان مناسب را حل کرده است. این الگوریتم تبلیغ را بر اساس ویژگیهای جایگاه نمایش و اپلیکیشن انتخاب میکند تا نتیجهٔ بهتری کسب کنید.
حالا برویم سراغ اصل داستان!
بیشتر بخوانید: راهکارهای کاهش لغو نصب اپلیکیشن توسط کاربران
اپلیکیشنها بهدلیل استفادهٔ مکرر مردم از آنها به بستر مناسبی برای نمایش تبلیغ و درآمدزایی از این راه تبدیل شدهاند. حالا با تبلیغات جایزه دار، کاربر هم از این قضیه نفع میبرد!
چطور؟ بیایید با هم ببینیم:
وقتی به کاربر اجازه داده شود خودش انتخاب کند تبلیغ را ببیند، به شما و تبلیغتان به چشم مزاحم نگاه نمیکند. از طرفی، شما باعث نمیشوید وقفهای در کار او ایجاد شود، بلکه به او کمک میکنید به خواستهٔ خود برسد.
شما بهخوبی نشان میدهید وقت و توجه او برایتان اهمیت دارد و برای آن، ارزش قائل هستید.
از طرفی، کاربر با دیدن تبلیغ، میتواند در بازی سریعتر پیشرفت کند و همین مسئله به افزایش رضایت او منجر میشود که به تجربهٔ کاربری خوب و ماندن (حذفنکردن اپلیکیشن و بازی) منجر میشود.
آمارها هم چیزی بهغیر از این نمیگویند:
۸۰ درصد کاربران این تبلیغات را به سایر فرمتها و روشها ترجیح میدهند.
اپلیکیشنها و بازیهایی که از تبلیغات مبتنی بر پاداش استفاده میکنند، نرخ حفظ کاربر بیشتری دارند. یکی از دلایلش این است که کاربران – بهدلایلی که بالا گفتیم – مدتزمان بیشتری را برای استفاده از اپلیکیشن صرف میکنند.
همین موضوع به تعامل بیشتر آنها با برنامه و در نتیجه، کسب درآمد بهتر برای صاحبان اپ منجر میشود.
وقتی کاربران مزۀ دریافت جوایز رایگان را بچشند و از مزایای آن بهره ببرند، احتمال آنکه برای دریافت آن امتیازات، هزینه پرداخت کنند تا بیشترین بهره را از مزایای برنامه ببرند، بیشتر است.
به عبارتی، احتمال اینکه چنین افرادی خرید درونبرنامهای (IAP) کنند، خیلی بیشتر است.
با این تفاصیل، صاحب اپلیکیشن از دو طریق به درآمد میرسد: یکی درآمدی که از تبلیغات آگهیهای جایزه دار کسب میکند و دیگری درآمد حاصل از افزایش خریدهای درونبرنامهای.
بیشتر بخوانید: بهترین تبلیغ اپلیکیشن پزشکی کدام است؟ (بررسی ۷ راهکار موثر)
گفتیم کاربران از دیدن انواع تبلیغات موبایلی جایزه دار بیشتر استقبال میکنند. از طرفی، برای گرفتن جایزه، باید ویدئو را تا انتها ببینند.
این چه فایدهای برای شما دارد؟ تعامل کاربر بهمعنای افزایش شانس کلیک است؛ چون وقت دارید با یک پیشنهاد ویژه و نشاندادن فایدهها، او را ترغیب کنید.
حالا کافی است پیشنهاد بسیار جذابی داشته باشید و صفحهٔ اپلیکیشن را برای تبدیل کاربر آماده کنید تا کار تمام شود!
از طرفی، شما این فرصت را دارید که بدون اینکه مزاحم کار مخاطبِ هدف شوید، نام خود را مدام تکرار کنید تا در ذهن او حک شود.
البته ویدئوی شما هم بهتر است کوتاه باشد و ارزش پیشنهادی در آن شفاف بیان شود. در انتها هم بهتر است کاربر را به انجام عملی مشخص دعوت کنید.
اینکه ویدئو واقعی باشد یا از موشن گرافیک استفاده کنید، به پارامترهای مختلفی بستگی دارد؛ مثلاً ویدئوی واقعی برای نمایش نمونه کارها بسیار مناسب است و موشن گرافیک هم برای نشاندادن نحوهٔ کار با اپلیکیشن یا بازی.
این نمونه ویدئو که در ادیوری اجرا شده است، فایدهٔ استفاده از اپلیکیشن پاساژ را بهخوبی به کاربر نشان میدهد و در آخر هم کاربر را به نصب آن دعوت میکند (راه آن را هم میگوید):
همین مسئله که هر ۳ گروه از این تبلیغات سود میبرند، باعث شده است که این روش، به روشی ارزشمند تبدیل شود و ارزش سرمایهگذاری داشته باشد.
البته این تبلیغات به تنهایی معجزه نمیکنند و نیاز است برخی نکات و تکنیکها را رعایت کنید که در بخش بعدی، دربارهٔ آنها صحبت میکنیم.
بیشتر بخوانید: همهچیز دربارهٔ تبلیغات درون اپلیکیشنی؛ از اهمیت تا جایگاههای متنوع آن!
هر تبلیغ جایزهداری به تبدیل کاربر منجر نمیشود! کاربر فقط با این موضوع موافقت میکند که تبلیغ را ببیند و جایزه بگیرد.
این مسئله که پیشنهادتان را بپذیرد، به شما بستگی دارد؛ اینکه پیشنهادتان را چطور بیان کنید و مخ
به همین دلیل، ۴ تکنیک مهم را برای استفادهٔ بهتر از این تبلیغات در ادامه با شما در میان میگذاریم:
در انتهای ویدئوی خود، حتماً به کاربر صریح و شفاف بگویید که چه کاری را انجام دهد. او را با «حالا چه کنم؟»، تنها نگذارید.
برای انتخاب بهترین کالتواکشن، بهترین راه همان آزمونوخطاست تا ببینید چه چیزی بیشترین تاثیر را میگذارد.
از رایجترین کالتواکشنها هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بهتر است فعلی به کار ببرید که کاربر را به سمت انجامدادن عمل موردنظرتان هدایت کند.
نمایش تبلیغ جذاب در زمان و مکان مناسب موثر است یا به در بسته خواهید خورد!
مثلاً فرض کنید تبلیغ اپلیکیشن مدیریت چرخهٔ قاعدگی در بازی موبایلی مخصوص نوجوانان نمایش داده شود. این تبلیغ بدون شک بدترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.
پلتفرم تبلیغاتی ادیوری به شما کمک میکند با چنین کابوسی مواجه نشوید؛ چون بهترین تبلیغ بر اساس ویژگیهای اپلیکیشن و مخاطب آن نمایش داده میشود.
از طرفی، نمایش تبلیغ نیمی از راه است! شما باید عملکرد خود را رصد کنید تا بتوانید به هدف خود برسید. مثلاً چه زمانی برای نمایش تبلیغ مناسبتر است؟ کدام جایگاه کلیک بیشتری به ارمغان آورده است؟
از طرفی، ظرفیت نمایش پلتفرم هم اهمیت دارد تا مطمئن شوید نهتنها تبلیغ شما دیده میشود، بلکه برای اینکه تعداد افرادی بیشتری را به کاربر خود تبدیل کنید، شانس بیشتری داشته باشید.
ادیوری در این ۲ زمینه هم در کنار شماست. برای مثال، «کوییز آو کینگز» یکی از پابلیشرهای ادیوری است که حدود ۲۰۰ هزار کاربر فعال، ۸ میلیون نمایش کامل ویدئو در ماه و چیزی نزدیک به ۱ میلیون کلیک روی تبلیغات را در اختیار شما میگذارد.
بیشتر بخوانید: بهترین تبلیغ اپلیکیشن های پرداخت کدام است؟ (بررسی ۸ روش موثر)
دوست دارید کاربر چه چیزی را تجربه کند؟ با پاسخ به این سؤال، میتوانید فرمت تبلیغ خود را مشخص کنید.
یکی از فرمتهای رایج، ویدئوی تبلیغاتی است که کاربر برای گرفتن پاداش خود، باید آن را تا انتها ببیند.
۲ ویدئوی تبلیغاتی را در بخشهای قبل بررسی کردیم. حالا بیایید یک مدل دیگر را که از تبلیغات جایزه دار اجراشده در ادیوری بوده است، ببینیم:
در این ویدئو، نحوهٔ بازی و هیجان آن به تصویر کشیده شده است. در کنار این موضوع، قابلیتها و امکانات مختلف بازی هم به کاربر نشان دادهاند.
در آخر هم کاربر را به «نصب بازی» دعوت کردهاند؛ یک پکیج کامل و اصولی برای جذب کاربر!
یک راه دیگر هم این است که به کاربر اجازه دهید تجربهٔ کار با اپلیکیشن یا بازی شما را تجربه کند. یک مینیبازی یکمرحلهای میتواند نقش زیادی در تبدیل کاربر داشته باشد. این فرصتی است که شما در اختیار کاربر میگذارید تا طعم کار با اپلیکیشن یا بازی شما را بچشد.
بیشتر بخوانید: ۴ روش تبلیغ فروشگاه اینترنتی در اپلیکیشن موبایل + ۷ نکته برای افزایش بازدهی
تست A/B کمک میکند با امتحانکردن دو روش، یکی از آنها را انتخاب کنید.
حالا چه کمکی به شما در تبلیغات مبتنی بر پاداش میکند؟ فرمت تبلیغ، کالتواکشن، نوع ویدئو و سایر موارد در تصمیمگیری کاربر نقش دارند. این تست به شما کمک میکند بفهمید چه چیزی بیشترین تاثیر را دارد.
برای مثال، ویدئوی واقعی یا موشن گرافیک؟ «نصب کن» یا «بازی کن»؟ موسیقی پسزمینه یا راوی؟ کدامیک بهتر است؟
از مزایای تبلیغات جایزه دار گفتیم؛ ولی نمیشود از چالشهایی که ممکن است با آن مواجه شوید، چشمپوشی کنیم!
بیشتر بخوانید: انواع تبلیغات ویدیویی در اپلیکیشن های موبایلی (۷ نوع رایج!)
۲ چالش مهم که ممکن است شما بهعنوان تبلیغکننده یا نمایشدهنده با آن مواجه شوید، عبارت است از:
کاربران در صورت دریافت پاداش، ممکن است تمایل بیشتری به تماشای یک تبلیغ داشته باشند؛ ولی این لزوماً به این معنی نیست که آنها به محتوای تبلیغ علاقه دارند!
خلاصه اینکه، بعضی تبلیغات هیچ ارتباطی با کاربر ندارد. به همین دلیل، فقط برای دریافت پاداش خود، تبلیغ را تماشا میکند و پیشنهاد شما را نمیپذیرد.
برای حل این مشکل هم باید تبلیغ را در اپلیکیشنی نمایش دهید که ویژگیهای مخاطب آن تا حدود زیادی به مخاطب ایدئال شما نزدیک است.
اگر کاربر بداند هر زمان که اراده کند، میتواند با دیدن ۳۰ ثانیه تبلیغ، امتیازات مدنظر خود را دریافت کند، دیگر نیازی به پرداخت هزینه و خرید درونبرنامهای احساس نمیکند.
پس بهتر است نه پاداش آنقدر کم باشد که کاربر به دیدن تبلیغ ترغیب نشود و نه آنقدر زیاد که زمینهٔ سوءِاستفاده را فراهم کند.
به عبارتی، ارزش ریالی جایزه نباید بهاندازهای زیاد باشد که صاحب اپلیکیشن ضرر کند.
مثلاً اگر کاربر برای خرید ۱۷۸۵ سکه، باید ۱۵۰۰۰ تومان هزینه کند، میتوان ۲۵ سکه هم برای دیدن تبلیغ کنار گذاشت. این مسئله دیگر به میزان سود مدنظر و اهداف صاحب اپلیکیشن بستگی دارد.
البته اگر قرار است کار بزرگی انجام دهد (مثلاً شرکت در نظرسنجی)، بهتر است جایزهٔ بیشتری هم در نظر گرفته شود؛ چون این پاداش باید برای کاربر هم فایده داشته باشد که برای آن وقت بگذارد.
بیشتر بخوانید: ۸ روش تبلیغ اپلیکیشن آموزش زبان که باید بشناسید
همان طور که مشاهده کردید تبلیغات جایزه دار فرصتی عالی برای افزایش نصب اپلیکیشن است. البته اگر از آن بهدرستی استفاده شود! در این مقاله، شما را با این روش آشنا کردیم و ۴ تکنیک موثر هم بررسی کردیم که نتیجهٔ بهتری بگیرید. در ادیوری، به شما کمک میکنیم بهترین استفاده را از این فرصت طلایی ببرید. برای دریافت مشاوره رایگان در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.
منابع:
Appsamurai | admob | singular | gamebizconsulting | snigel