روزانه بیش از ۴ میلیارد نفر از تلفن همراه استفاده میکنند و این آمار همچنان رو به افزایش است. این بدان معناست که شما میتوانید با طراحی و تولید یکی از انواع تبلیغات موبایلی، به نیمی از جمعیت جهان دسترسی داشته باشید. در برخی موارد، به چنین بستری با پتانسیل بالا، کمتر توجه میشود و در نتیجه کسبوکارها از دسترسی به گروه خاصی از مخاطبان محروم خواهند ماند. اگر به دنبال روشی کارآمد با هزینه کم هستید، تبلیغات موبایلی میتواند تحولی در کسبوکار شما ایجاد کند، به شرط اینکه آن را به صورت اصولی و از طریق پلتفرمی مناسب انجام دهید.
در دنیای مصرفکنندهی آنلاینی که بیشتر از موبایل برای انجام امور روزانه و ضروری خود استفاده میکند، استفاده از شیوه تبلیغاتی مناسب بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این بستر روزبهروز بیشتر مورد توجه قرار گرفته و دریچههای جدیدی از نحوه ارتباط مؤثرتر به روی شرکتهای تبلیغدهنده باز میشود. در تعرفی ساده میتوان گفت که به هر نوع تبلیغاتی که در دستگاههای تلفن همراه مانند اسمارتفونها و تبلتها انجام شود، تبلیغات موبایلی گفته میشود.
تبلیغات موبایلی در اصل زیرمجموعهی بازاریابی موبایلی است که ۳۰٪ از تبلیغات سنتی، مؤثرتر است. محتوای تبلیغاتی هدفمند در برنامههای مختلفی نمایش داده میشوند که بستر آنها موبایل یا تبلت است. این روزها که افراد به شدت به تلفنهای همراه خود وابسته شدهاند، بنابراین امری طبیعی است که شرکتها و کسبوکارهای مختلف برای جلب توجه مخاطبان خود، به دنبال روشی برای دسترسی به این جامعه بزرگ باشند. به همین دلیل بخشی از تمرکز واحد بازاریابی شرکتها روی اپلیکیشنهای تلفن همراه بوده و تلاش میکنند تا با ارائه خدمات مختلف، برای گسترش دایره مشتریان جدید و وفادار خود تلاش کنند.
بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ استفاده از تبلیغات موبایلی در سراسر جهان رشد فزایندهای حدود ۷۰۰٪ داشته است، بنابراین با توجه به رشد سریع و بیوقفهی این حوزه، پرداختن به این نوع تبلیغات امری ضروری برای هر کسبوکاری است.
در طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹، تغییرات زیادی در میزان استفاده از دسکتاپ در مقابل موبایل رخ داده که نشاندهنده افزایش توجه مخاطبان به تلفنهای همراه و ثابت ماندن دایره کسانی است که به تبلیغات دسکتاپ توجه نشان میدهند. در تصویر زیر میتوانید رشد فزاینده ورودی موبایل در مقایسه با دسکتاپ را ببینید.
هر روش تبلیغاتی میتواند مزایا و معایبی به همراه داشته باشد، بنابراین در ادامه به صورت دقیق به بررسی مزایا و معایب استفاده از تبلیغات موبایلی میپردازیم.
مزایای استفاده از تبلیغات موبایلی
تلفنهای همراه به بخش جداییناپذیر از زندگی امروزی تبدیل شدهاند به این مفهوم که افراد همهجا از آنها استفاده میکنند. با توجه به تنوع بالای برنامههایی که کاربران روی موبایل خود نصب میکنند، شما به عنوان تبلیغدهنده شانس بیشتری برای عرضه محصولات و خدمات خود خواهید داشت. پس تبلیغ شما به اشکال مختلف میتواند بر بستر اپلیکیشنهای مختلف به نمایش درآمده و ذهن مخاطب را درگیر کند تا در مقابل، واکنشی نشان دهد.
تبلیغات موبایلی نیازمند محتوایی ساده و شستهرفته است، محتوایی که مطالعه آن وقت زیادی از کاربر نگیرد. چون کاربران موبایل اصولاً عجول هستند، بنابراین باید در ۱ الی ۲ خط، متن پیام خود را تنظیم کنید و عنوانی را برای آن انتخاب کنید که گیرایی لازم را داشته باشد یا ویدئویی در حد ۵ الی ۱۰ ثانیه آماده کنید. ارائه پیشنهادی شگفتانگیز، ارائه تخفیفهای هیجانانگیز و آفرهای جذاب، از جمله مواردی است که میتواند میزان اثرگذاری محتوای شما را بیشتر کند. در تبلیغات موبایلی همه چیز فشرده است، بنابراین نیازمند محتوای کمتری برای ارائه تبلیغ خود خواهید بود.
زمانیکه تبلیغات موبایلی را برای جمعیت شناختی صحیحی از کاربران انجام میدهید، ۹۰٪ از جامعه مخاطبان هدف شما، نسبت به تبلیغ، واکنش نشان میدهند. با توجه به اینکه خود کاربر نیز میداند مدت زمان تبلیغ ارائه شده اندک است، پس در سریعترین زمان ممکن برای پذیرش یا عدم پذیرش آن تصمیم خواهد گرفت. بنابراین کسبوکارها میتوانند پاسخ و بازخورد آنی برای تبلیغات موبایلی خود دریافت کنند، چیزی که در دیگر انواع تبلیغات آنلاین به ندرت رخ خواهد داد.
بهطورکلی، کاربران موبایل، نرخ مشارکت بیشتری دارند و ۱۱٪ روی تبلیغات کلیک میکنند و ۸٪ نیز پس از مشاهده تبلیغ، به وبسایت آگهیدهنده مراجعه میکنند.
تبلیغات موبایلی معمولاً بر بستر اپلیکیشنها و برنامههای مختلف اجر میشود، بنابراین با توجه به اینکه کاربر با هدف مشخصی آن برنامه را انتخاب کرده، با شناسایی هدف و جامعه کاربران میتوانید در بستری به تبلیغات موبایلی بپردازید که میدانید بیشترین میزان بازخورد را خواهد داشت. چون کاربر خودش در ابتدای نصب برنامه پذیرفته که تبلیغات را در حین استفاده از برنامه داشته باشد، بنابراین نمایش تبلیغات موبایلی کسبوکار شما برای او آزاردهنده نیست و گاهی با علاقه به آنها واکنش نشان خواهد داد.
تبلیغات موبایلی علاوهبر اینکه کاربر تشویق کاربر به کلیک یا تلاش در نقش بستن در حافظه بلندمدت کاربر، محتوایی را ایجاد میکند که قابلیت اشتراکگذاری دارد. بسیاری از کاربران پس از مشاهده یک تبلیغ موبایلی، در صورتی که احساس کنند برای یکی از دوستانشان میتواند مفید باشد، آن را به اشتراک میگذارند. بنابراین نباید قابلیت اشتراکگذاری محتوایی که تولید میکنید را دستکم بگیرید. با یک پیام مناسب، تبلیغات موبایلی شما میتواند وایرال شود.
یکی از مهمترین مزایای تبلیغات موبایلی برای کسبوکارها، هزینه پایینتر این روش در مقایسه با انواع روشهای دیگر تبلیغات در فضای آنلاین است. علت این امر، امکان هدفگیری جامعه مشخصی از مخاطبان و رقابت کمتر در این حوزه است.
همانطور که در تصویر مقایسهای تبلیغات موبایلی و تبلیغات دسکتاپ دیدید، بازار استفاده از موبایل هر روز در حال گسترش است و کسبوکارها نمیتوانند و نباید این بازار بالقوه را نادیده بگیرند. در حال حاضر، تبلیغات موبایلی بیش از هر روش دیگری توجیهپذیر است، چرا که کاربران به موبایلهای خود وابستهاند.
برای انجام تبلیغات موبایلی از روشهای مختلفی میتوانید استفاده کنید که برخی از آنها کمترین میزان هزینه را برای واحد بازاریابی شما خواهند داشت، تنها کافی است اندکی خلاقیت بهخرج دهید و محتوایی تولید کنید که مخاطب را درگیر و وادار به عکسالعمل کند. از جمله انواع تبلیغات موبایلی میتوان به پیامک، پوشنوتیفیکیشن، تبلیغات درونبرنامهای و تبلیغات ویدئویی اشاره کرد.
معایب تبلیغات موبایلی
افراد معمولاً زمانی موبایل در دست میگیرند که باید به کار خاصی بپردازند یا نیاز به تفریح دارند، بنابراین شما فرصت چندانی برای جلب توجه کسی که عجله دارد یا بیحوصله است، نخواهید داشت. لذا باید در فرصت کوتاهتری منظور خود را به مخاطب برسانید و او را به اقدام ترغیب کنید.
تبلیغات موبایلی باید در اولین نمایش تأثیر خود را بگذارد و به همین دلیل باید کاملاً بینقص و حسابشده باشد. اولین تأثیر برای ایجاد تصویری درست از کسبوکار شما در ذهن کاربر، بسیار حائز اهمیت است و گاهی تولید محتوا برای این منظور میتواند زمانبر باشد.
تنوع بالای گوشیهای همراه و در نتیجه شیوه متفاوت نمایش تبلیغات در دستگاههای مختلف، باعث شده تا گزینههای ثابتی برای نمایش استاندارد تبلیغات موبایلی وجود نداشته باشد.
با توجه به نتایج قابل توجهی که تبلیغات موبایلی دارد، بسیاری از کسبوکارها این نوع بازاریابی را در برنامه خود قرار میدهند و در نتیجه، موبایلها پُر میشود از تبلیغات رنگارنگی که گاهی مخاطب را آزار خواهد داد، بنابراین در برخی موارد، کاربران بدون دیدن تبلیغی آن را خواهند بست. اینجاست که نوع محتوایی که تولید کردهاید اهمیت خود را نشان خواهد داد.
بیشتر بخوانید: ad mediation چیست و چه کاربردی دارد؟
تبلیغات موبایلی بهطورکلی به سه دسته اصلی تبلیغات در اپلیکیشن موبایلی، پوش نوتیفیکیشن و تبلیغات پیامکی تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱. تبلیغات در اپلیکیشن موبایلی
تبلیغات در اپلیکیشنهای موبایلی به روشهای مختلفی اجرا میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
o تبلیغات بنری
تبلیغات بنری از جمله قدیمیترین انواع تبلیغات موبایلی است و طراحی و اجرای آن نیز بسیار ساده خواهد بود. در این نوع از تبلیغات موبایلی تنها یک بنر تبلیغاتی در پایین صفحه اپلیکیشن به صورت ثابت نمایش داده میشود. با توجه به اینکه ابعاد این بنر در مقایسه با صفحه گوشی بسیار کوچک است، بنابراین باید محتوای تصویری آماده کنید که در عین جذابیت، خوانش آسانی نیز داشته باشد. (برای آشنایی بیشتر با تبلیغ بنری در اپلیکیشن مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میدهیم)
o تبلیغات نیتیو یا همسان
تبلیغات همسان بهگونهای طراحی شده که با محیط اپلیکیشن یا تلفنهمراه کاربر، همخوانی دارد. بنابراین این نوع تبلیغات بهعنوان بخشی از برنامه تلقی میشود نه یک تبلیغ جداگانه و به همین دلیل نیز CTR تماشای آن تقریباً برابر با زمان مشاهده محتوای اصلی است که منجر به تعامل بهتر نیز خواهد شد. این نوع تبلیغ عملاً برای کاربر آزاردهنده نبوده و به همین دلیل نیز نرخ تماشای کامل آن بالاست. (چنانچه قصد آشنایی با تبلیغات همسان در اپلیکیشن را دارید، مطالعه این مقاله میتواند شما را راهنمایی کند)
o تبلیغات پیش نمایشی
تبلیغات پیش نمایشی یا Pre-Roll ویدئویی بسیار کوتاه است که معمولاً برای اپلیکیشنهایی که بخشی از محتوای آنها ویدئویی است به نمایش درمیآید. به این صورت که تبلیغات پیش نمایشی معمولاً پیش از پخش ویدئوی اصلی به نمایش گذاشته شده و به همین دلیل نیز نرخ تماشای کامل آن بالاست.
o تبلیغات میانصفحه، بینابینی یا Interstitial
تبلیغات بینابینی به دو شکل تبلیغات بنری و تبلیغات ویدئویی و هنگام استفاده کاربر از اپلیکیشن خاصی، به نمایش درخواهند آمد. با توجه به اینکه این نوع تبلیغات بدون اطلاع کاربر از زمان پخش، نمایش داده میشوند، بیشترین نرخ درگیری یا Adoption Rate را خواهند داشت. اما در مقابل نرخ بستن تبلیغ توسط کاربر بالاست و عملاً نرخ تماشای کامل ویدئوی تبلغیاتی کاهش پیدا خواهد کرد. تبلیغات بینابینی دقیقاً در نقاط انتقال برنامه ظاهر میشوند و به همین دلیل طبیعیتر جلوه میکنند، از جمله نقاط انتقال میتوان به رفتن به مرحله بعدی بازی، زمان بارگیری برنامه یا بعد از بستن آن اشاره کرد.
o تبلیغات ویدئویی
تبلیغات ویدئویی پس از تبلیغات بنری یکی از متداولترین انواع تبلیغات موبایلی است. این نوع تبلیغات برای اپلیکیشنهای با قابلیت پرداخت درونبرنامهای بسیار مناسب بوده و برای حفظ تجربه کاربری بهترین انتخاب خواهد بود. درست است که ساخت محتوای ویدئویی مستلزم بودجه بالاتری است، اما نرخ تعامل آن بیشتر از انواع دیگر تبلیغات است.
در برخی موارد این تبلیغات ویدئویی مبتنی بر پاداش است به این مفهوم که اگر کاربر ویدئو را تا پایان ببیند، پاداش مورد نظر را که در مورد اپلیکیشنهای بازی میتواند دریافت ستاره باشد، دریافت خواهد کرد. (برای آشنایی بیشتر با تبلیغات ویدیویی مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میدهیم)
۲. تبلیغات پوش نوتیفیکیشن
پوشنوتیفیکیشن پیامی است که برای کاربران یک برنامه موبایلی ارسال میشود. ماهیت این نوع از تبلیغات موبایلی میتواند شامل ارائه اطلاعات در مورد اپلیکیشن، فراخوانی کاربر، معرفی محصول یا خدمتی جدید یا یادآوری باشد. پوش نوتیفیکیشن تنها برای کاربرانی ارسال خواهد شد که در بخشی از اپلیکیشن، دریافت آن را تأیید کردهاند، بنابراین شما همزمان میتوانید برای میلیونها نفر از کاربران خود، پیامی اختصاصی ارسال کنید.
۳. تبلیغات پیامکی
یکی از سادهترین و البته کاربردیترین انواع تبلیغات موبایلی، تبلیغات پیامکی است. این روش در مقایسه با دیگر روشهای تبلیغاتی، هزینه کمتری داشته و محتوای تبلیغاتی را میتوان برای جامعه بزرگتری از مخاطبان ارسال کرد. یکی از مهمترین نکاتی که باید در تبلیغات پیامکی مدنظر داشته باشید، عنوان پیامک و اقدام به عمل است. در هر صورت با نوشتن متنی کوتاه اما جذاب و با درج صحیح آدرس سایت میتوانید ورودی بسیاری از این طریق داشته باشید.
برای انجام هر کدام از روشهای تبلیغاتی، باید با اصطلاحاتی که در آن روش کاربردی هستند، آشنا شوید. در ادامه اصطلاحاتی را به شما معرفی میکنیم که در تبلیغات موبایلی بکار میروند.
۱. Pay Per Click که به اختصار PPC نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای هر کلیک خواهد بود، به عبارت ساده، پرداختها بر اساس تعداد دفعات کلیک کاربران روی آگهی انجام میشود.
۲. Cost Per Impression که به اختصار CPI نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای هر بار نمایش جدید تبلیغ خواهد بود.
۳. Cost Per Install که به اختصار CPI نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای هر بار نصب برنامه نمایش داده شده در تبلیغات موبایلی است.
۴. Cost Per Action که به اختصار CPA نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای هر اقدام تکمیل شده توسط کاربر است. نوع اقدام میتواند توسط کسبوکار مشخص شود.
۵. Cost Per View که به اختصار CPV نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای هر باری است که تبلیغ به نمایش گذاشته میشود.
۶. Cost Per Complete View که به اختصار CPCV نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای تماشای کامل ویدئوی تبلیغاتی توسط کاربر است.
۷. Click Trough Rate که به اختصار CTR نامیده میشود به مفهوم تعداد کلیک توسط کاربر روی یک لینک بخصوص است.
۸. Cost Per Mile که به اختصار CPM نامیده میشود به مفهوم پرداخت به ازای هر هزار بار نمایش یک آگهی تبلیغات موبایلی است.
۹. Conversion Rate که به اختصار CR نامیده میشود به مفهوم درصد یا نرخ کاربرانی است که اقدام مورد نظر کسبوکار را انجام دادهاند.
۱۰. Install Rate که به اختصار IR نامیده میشود به مفهوم نرخ یا درصد کاربرانی است که برنامه مورد نظر را نصب کردهاند.
بیشتر بخوانید: با انواع بازی های تبلیغاتی آشنا شوید!
یکتانت در راستای پوشش کامل خدمات در بستر آنلاین، تلاش کرده تا در حوزههای مختلف، پلتفرمهایی معرفی کند که بهصورت تخصصی به یک حوزه خاص میپردازند. ادیوری یک پلتفرم تبلیغات دیجیتال بر بستر اپلیکیشنها و بازیهای موبایلی و به عبارتی پلتفرمی برای اجرای تبلیغات اپلیکیشنی است که از جمله خدمات آن میتوان به تبلیغات بنری، تبلیغات همسان، تبلیغات میان صفحه یا بینابینی و تبلیغات ویدئویی مبتنی بر جایزه اشاره کرد. ادیوری بستری را فراهم کرده که در آن سازندگان برنامههای موبایلی و کسبوکارها میتوانند بهراحتی کسب درآمد کنند. در این میان تبلیغدهنده و تبلیغگیرنده از طریق پنل میتوانند از نتایج کمپینهای خود مطلع شوند. از جمله خدمات منحصربهفرد این پلتفرم میتوان به آمار دقیق و جزءبهجزء از کمپینها، نمایش تبلیغات از تمام پلتفرمها، نمایش هوشمند و نتیجهی حداکثری و امکان راهاندازی انواع کمپینهای تبلیغات اپلیکیشنی اشاره کرد.