استقبال مخاطب از تبلیغات و تعامل او به تجربهٔ او گره خورده است؛ این مسئله را میتوان در نتایج مثبت انواع تبلیغات همسان در مقابل اشکال دیگر دید. طبق نتایج یک مطالعهٔ ردیابی چشم، مشخص شد مردم ۵۴ درصد بیشتر به تبلیغات همسان نگاه میکنند (نسبت به سایر تبلیغات نمایشی).
البته تعامل و جلب توجه تنها مزیت تبلیغ همسان نیست! همان تحقیق نشان داد قصد خرید افرادی که روی تبلیغات نیتیو کلیک میکنند، ۱۸ درصد بیشتر از کلیککنندههای تبلیغات بنری است.
در طرف دیگر، تبلیغات در اپلیکیشن را داریم که نرخ کلیک آن ۲ برابر نرخ کلیک تبلیغات در وبسایت است. حالا اگر این ۲ را ترکیب کنیم، میشود یکی از محبوبترین و پربازدهترین روشهای تبلیغاتی، یعنی تبلیغات همسان در اپلیکیشن موبایلی!
خب، وقتی روشی برای همه فایده داشته باشد، محبوب هم میشود! تا آخر این مقاله با ما باشید تا همهچیز را دربارهٔ این روش محبوب یاد بگیرید.
فهرست مطالب
Toggleتعریف این نوع تبلیغات موبایلی را باید در معنای همان کلمهٔ همسان دید: شبیه.
وقتی تبلیغ ما از نظر ظاهری تفاوتی با ظاهر اپلیکیشن ناشر (محل نمایش آن) نداشته باشد، به آن تبلیغات همسان در اپلیکیشن میگوییم.
دلیل اصلی این نوع نمایش تبلیغ هم چیزی بهغیر از بهبود تجربهٔ مخاطب نیست تا به آن به چشم بخشی از بدنهٔ محل نمایش تبلیغ نگاه کند؛ به زبان سادهتر، آن را پیشنهادی از طرف ناشر ببیند و گارد خود را پایین بیاورد.
یک نمونه تبلیغات همسان را در تصویر زیر ببینید؛ این تبلیغ با هدف افزایش نصب اپلیکیشن در «سروش پلاس» نمایش داده شده است. همان طور که میبینید، تفاوتی با ۲ پیشنهاد سمت راست و چپ خود ندارد تا مخاطب به آن به چشم پیشنهادی از سمت اپلیکیشن نگاه کند و نه تبلیغ!
ولی این فقط یک مدل نمایش تبلیغ همسان در اپلیکیشن و بازی موبایلی است. قبل از بررسی مزایا این روش، اجازه دهید ببینیم در اپلیکیشن، جایگاههای مهم نمایش تبلیغات نیتیو چیست.
بدون معطلی برویم سراغ مدلهای مختلف نمایش تبلیغات درون برنامهای بهصورت همسان!
اول از همه، اجازه دهید به نمایش بهصورت «فهرست پیشنهادی» اشاره کنیم. در این جایگاه، چند پیشنهاد بسته به اپلیکیشن نمایشدهنده در صفحهٔ محصول / خدمت مرتبط نمایش داده میشود.
مثلاً شما میتوانید در تبلیغات در کافه بازار به سراغ این فهرست بروید و در صفحهٔ اپلیکیشن مشابه، برای اپلیکیشن یا بازی خودتان کاربر بگیرید. تبلیغ اپلیکیشن شما در کنار ۸ اپلیکیشن دیگر قرار میگیرد. در تصویر زیر، تبلیغ «انرجیم» را در صفحهٔ اپلیکیشن «کرفس» میبینید. کاربری که در این صفحه است به اپلیکیشنی برای تندرستی و سلامتی نیاز دارد و شاید بخواهد ببیند بهغیر از «کرفس» چه گزینههایی در دسترس است.
به جرئت میتوان گفت یکی از تاثیرگذارترین و پربازدهترین روشهای تبلیغات، ارائهٔ پیشنهاد و معرفی محصول در نتایج جستوجوی مرتبط با آن است. چرا؟ وقتی کسی چیزی را جستوجو میکند، به آن نیاز دارد و بهدنبال بهترین راهکار برای آن است.
برای مثال، وقتی کسی «کافه» را در اسنپ فود جستوجو کند، بهدنبال چیست؟ کافه! حالا اگر پیشنهاد شما را در صدر نتایج ببیند، بهتر است یا آخر لیست؟
اگر تجربهٔ خودمان را نادیده بگیریم، باز هم آمار به نفع پیشنهادهای ارائهشده در نتایج جستوجو است. کاربران کافه بازار در سال ۱۴۰۱ روزانه ۸ میلیون بار جستوجو کردهاند که ۷۰ درصد این جستوجوها نهایتاً به نصب اپلیکیشنی ختم شده است (منبع: کافه بازار).
حضور در این نتایج هم بسته به هر اپلیکیشنی متفاوت است؛ پارامترهایی مثل محبوبیت و ارتباط با عبارت جستوجوشده تاثیرگذار است. برای اینکه درگیر پارامترها نشوید و در مدتزمان کوتاهتری در صدر نتایج دیده شوید، بهتر است از تبلیغات همسان در نتایج جستوجوی اپلیکیشن موردنظرتان استفاده کنید. مثل کاری که «کرفس» و «اسنپ اکسپرس» کردند.
تا حالا وقتی در اپلیکیشن خبری، در حال بررسی موضوعها و اخبار مهم در فید آن بودهاید، تبلیغی کاملاً شبیه ظاهر خبرهای قبلی دیدهاید؟ مثل این نمونه که در تصویر زیر آمده است:
به این مدل، تبلیغات همسان در فید میگویند که معمولاً در فید شبکههای اجتماعی و سایر اپلیکیشنها مثل آخرین خبر نمایش داده میشوند. البته یک مدل دیگر هم داریم که در متن محتوای ناشر (مثلاً یک مقالهٔ خبری) ظاهر میشود؛ یعنی بالا و پایین آن متن پست (خبر، بلاگ یا…) قرار میگیرد. یک نمونه تبلیغات همسان از این جنس را ببینید:
این هم ۳ مدل رایج تبلیغات همسان در اپلیکیشنها و بازیهای موبایلی! البته ممکن است در برخی بازیها و اپلیکیشنها بسته به ساختار و ظاهر آنها به شکل دیگری هم همسان نمایش داده شود؛ ولی در کل، تبلیغ به شکلی است که کاربر احساس کند این پیشنهاد، پیشنهادی از سمت اپلیکیشن مورداعتماد و محبوب او است و نه یک تبلیغ مانند هزاران پیشنهادی که در روز میبیند!
حالا برویم ببینیم اصلاً چرا باید از تبلیغات همسان در اپلیکیشن استفاده کنیم!
بیشتر بخوانید: تبلیغات بینابینی چیست و کاربردهای آن
بهطور مشخص، میتوان ۳ دلیل برای اهمیت استفاده از این توع تبلیغ در اپلیکیشنهای موبایلی نام برد که عبارتاند از:
اجازه دهید یک مثال بزنیم. دوست دارید وقتی در پیادهرو راه میروید، کسی راه شما را سد کند و دست از سرتان برندارد؟ قطعاً در آن لحظه حتی اگر بهترین پیشنهاد عمرتان را هم بشنوید، باز هم دست رد روی سینه او میگذارید. این یکی از مهمترین چالشهایی است که در تبلیغات داریم. برای حل این مشکل هم روشهای متفاوتی مثل تبلیغ هدفمند (نمایش به کسی که به آن نیاز دارد) استفاده میکنیم.
ولی در کنار این کارها، بهتر است نمایش تبلیغ هم به شکلی باشد که کمترین نارضایتی را از سمت مخاطب به دنبال داشته باشد و وقفهای در فعالیت او ایجاد نکنیم. از طرفی، بحث اعتماد است! چون ظاهر تبلیغ مانند ساختار اپلیکیشن یا بازی است، کاربر آن را پیشنهادی خوب میبیند و نه تبلیغی آزاردهنده.
تجربهٔ خوب، یکپارچگی تبلیغ با محل نمایش و اعتماد در نهایت باعث میشوند نرخ کلیک و تعامل تبلیغات همسان بهمراتب از سایر روشهای تبلیغاتی بیشتر باشد.؛ برای یک نمونه، تبلیغات همسان ۶۰ درصد بیشتر از بنری کاربران را درگیر میکنند.
یادتان نرود تا وقتی کاربر روی تبلیغ کلیک نکند، اقدامی هم نمیکند؛ یعنی اول باید به مقصد (صفحهٔ محصول، صفحهٔ اپلیکیشن، صفحهٔ رستوران شما در اسنپ فود و…) برسد و سپس پیشنهادتان را بپذیرد.
سبک زندگی مردم با آمدن گوشیهای هوشمند تغییر کرده است و تصور این مسئله که یک روز را هم بدون استفاده از گوشی بگذرانیم، سخت شده است. البته اجازه دهید به آمار سال ۱۴۰۲ هم نگاهی بیندازیم:
برخلاف تصویر عموم، اپلیکیشن و بازی فقط برای تبلیغات نصب اپلیکیشن – یعنی هدایت کاربر به صفحهٔ اپلیکیشن – نیست. در نمونه تبلیغات همسان هم دیدیم کسبوکارهای مختلف از کلینیک دندانپزشکی گرفته تا آکادمیهای آموزشی از تبلیغات در اپلیکیشن استفاده میکنند.
کاربران اپلیکیشنها و بهخصوص بازیها هم فقط قشر مشخصی در جامعه نیستند و میتوان پرسوناهای مختلف در سنین مختلف را هدف گرفت.
برای مثال، شاید فکر کنید کوییز آو کینگز فقط مخصوص نوجوانان است؛ ولی بد نیست بدانید خیلی از بزرگسالان از آن برای تقویت حافظه استفاده میکنند.
تعرفه تبلیغات همسان بر اساس مدل پرداخت شما مشخص میشود که اغلب آنها به شکلیاند که برای شما مقرونبهصرفه تمام شود. اولین مدل پرداخت، پرداخت اقدامی است؛ یعنی شما فقط وقتی هزینه میکنید که کاربر اقدام موردنظرتان – مثل ثبتنام در سایت، پرکردن فرم مشاوره یا خرید محصول – را انجام دهد.
در تبلیغات کلیکی همسان دروناپلیکیشنی هم فقط وقتی هزینه میکنید که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کند؛ یعنی نمایش تبلیغ – حتی با وجود تکرار زیاد در طول روز – برای شما هزینه ندارد.
مدل سوم هم که مخصوص تبلیغات نصب اپلیکیشن است، شما فقط و فقط وقتی خرج میکنید که کاربر اپلیکیشن شما را دانلود و نصب کند. این تبلیغات به شکل همسان در اپلیکیشنهای مختلف مثل آخرین خبر، بازیهایی مثل کوییز آو کینگز و همچنین نتایج جستوجو و صفحهٔ سایر اپلیکیشنها در کافه بازار توسط ادیوری نمایش داده میشوند.
بهخاطر رویکردهای اشتباه برخی کسبوکارها در تبلیغات، کاربران به استفاده از مسدودکنندههای تبلیغات روی آوردهاند؛ البته این مسئله در تبلیغات همسان در اپلیکیشنها و بازیها شدنی نیست! یکپارچگی این تبلیغات با ساختار اپلیکیشن و بازی نمایشدهنده و همچنین نمایش آنها در داخل اپلیکیشنها به ناتوانی کاربر برای مسدودکردن آنها ختم میشود.
ارائه تبلیغات نیتیو در موبایل یک فرصت عالی برای تبلیغدهندگان است تا محتوای تبلیغاتی خود را در خلاقانهترین قالب به مخاطب عرضه کنند. با این حال برای اثرگذاری بیشتر این تبلیغات، رعایت برخی نکات الزامی است. این نکات در زیر لیست شدهاند:
بیشتر بخوانید: ادجاست چیست و کاربردهای آن برای بهینه سازی اپلیکیشن
ادیوری پلتفرمی است که از طریق آن، هم تبلیغکننده و هم تبلیغدهنده میتوانند درآمد کسب کنند. با ساخت کمپینهای تبلیغاتی در ادیوری میتوانید گزارش لحظهبهلحظه روند تبلیغ شامل میزان درآمد، تعداد نمایشها، تعداد کلیکها و درصد کلیک را دریافت کنید. این گزارشات میتواند برای بهبود کمپینهای شما بسیار کارآمد باشد.
برای ساخت کمپین تبلیغات درون اپلیکیشنی باید ابتدا در پنل یکتانت ثبتنام کنید و سپس کمپین «تبلیغات درون اپلیکیشنی» را در بین کمپینها انتخاب کنید. پس از آن، باید اقدام موردنظرتان (مثل ثبتنام، نصب و پرکردن فرم) را مشخص کنید و قیمتی برای هر اقدام پیشنهاد دهید.
منظور از قیمت پیشنهادی این است که چقدر حاضرید وقتی کاربری یک بار اقدام شما را انجام داد، هزینه کنید. قیمت پیشنهادی را خودتان تعیین میکنید؛ ولی یک حداقل قیمت هم داریم.
مثلاً قیمت پیشنهادی شما برای هر نصب اپلیکیشن نباید کمتر از ۵ هزار تومان باشد یا قیمت هر کلیک نمیتواند کمتر از ۵۰۰ تومان باشد. میخواهید بیشتر از این قیمت پیشنهاد دهید تا شانس بیشتری داشته باشید؟ دست خودتان است و اجباری از سمت پلتفرم تبلیغات آنلاین یکتانت نیست.
کل مسیر را در تصویر زیر مشاهده کنید:
نکته: اگر اقدام موردنظرتان «نصب اپلیکیشن» است، باید لینک ترکر نصب اپلیکیشن را بهعنوان لینک مقصد (لندینگ پیج) در مراحل ساخت کمپین ثبت کنید و نه لینک صفحهٔ اپلیکیشن در یکی از فروشگاههای اپلیکیشن مثل کافه بازار و گوگل پلی.
اپلیکیشنها و بازیهای موبایلی برای کسب درآمد از موبایل و افزایش آن با پلتفرمهای تبلیغاتی مثل ادیوری همکاری میکنند. ما وظیفه داریم پیشنهاد شما (معرفی محصول / کسبوکار / خدمت) شما را در جایگاههای تبلیغاتی مشخصشده در این اپلیکیشنها و بازیها بهطور اتوماتیک و هوشمند نمایش دهیم؛ به این ترتیب، هم شما سود میکنید و هم آنها به درآمد خوبی میرسند.
ولی شاید بپرسید باید از ادیوری برای تبلیغات استفاده کنیم؟ اجازه دهید به مزایای آن نگاهی بیندازیم:
تبلیغات نیتیو کانال بسیار مؤثری برای کسبوکارهاست است؛ این نوع از تبلیغات در اپلیکیشنها معمولاً ۲ تا ۵ برابر بیشتر از تبلیغات بنری دیده میشود که فرصتی بزرگ برای شما ایجاد میکند.
تبلیغات همسان در اپلیکیشن بهسرعت در حال تبدیلشدن به ضروریترین ابزار بازاریابی موبایلی است و دنیایی که مخاطبان به سادگی قادرند تا از تبلیغات سنتیتر دوری کنند؛ چرا نباید از ابزارهایی مانند ادیوری که برای ارائه تبلیغات نیتیو در موبایل به شما کمک خواهد کرد، بهره نبرد؟
خوشحال میشویم نظرتان را دربارهٔ این مقاله بدانیم؛ همچنین اگر دغدغهای در این زمینه دارید، حتماً برای ما بنویسید تا کارشناسان باتجربهٔ ادیوری به آنها پاسخ دهند.
منبع: