خیلی وقت است که دیگر آدرس جایی را از رهگذران خیابان یا صاحبان مغازه نمیپرسیم. وقتی هم کسی را دعوت میکنیم، لوکیشن را برای او میفرستیم تا مجبور نشویم سر کوچه صبر کنیم که ما را پیدا کند.
شما هم بهعنوان صاحب اپلیکیشن مسیریاب این نیاز و ظرفیت را بهخوبی شناسایی کردید و وارد گود شدهاید؛ بازاری به شلوغی ترافیک شب عید خیابانهای تهران!
ولی آیا این تقاضا موفقیت شما را تضمین میکند؟ خیر! به ابزاری بهنام تبلیغات نیاز دارید تا بالاتر از سایر رقبا بایستید.
ولی چه راههایی برای تبلیغ دارید؟ این مقاله را تا انتها بخوانید تا با ۲ + ۷ روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب آشنا شوید.
بیایید شروع کنیم.
برای اینکه بتوانید از تبلیغات نتیجه بگیرید (فارغ از روش و کانال)، باید یک سری کار انجام دهید:
اول اینکه باید به سراغ شناخت مخاطب هدف اپلیکیشن بروید. بله، کاربر شما کسی است که میخواهد مسیر را پیدا کند؛ ولی چه ویژگیهایی دارد؟ چه نیازی دارد؟ به چه چیزی علاقه دارد؟ چه چیزی را به دیگری ترجیح میدهد؟
از خودتان بپرسید اپلیکیشن من برای چه کسی فایده دارد؟
مثلاً با داشتن قابلیتهایی مثل شناسایی دوربینهای کنترل سرعت، گزارش ترافیک لحظهای، راهنمای صوتی فارسی، عصای دست «رانندگان حملونقل عمومی» هستید؟
از طرفی، باید بهخوبی بدانید رقبای شما چه چیزی ارائه میکنند و نمیکنند؛ بهخصوص شما که قرار است با اپلیکیشنهای قدرتمندی مثل گوگل مپ و ویز رقابت کنید. حالا در اینجا از خودتان میپرسید:
مخاطب من چه نیازی دارد که دیگران به آن پاسخ ندادهاند و میتوانم آن را رفع کنم.
البته ممکن است نیاز را رفع کنند، ولی سخت یا بیکیفیت! مثلاً دسترسی به اپلیکیشنی مثل ویز دشوار است یا گزارش ترافیک گوگل مپ در ایران دقیق نیست و در مسیریابی کند است.
اینجاست که میتوانید بگویید چطور میتوانم نیاز مخاطبم را بهتر رفع کنم؟
دانستن مزیت رقابتی به شما کمک میکند در تبلیغات موفقتر عمل کنید؛ چون بهخوبی میدانید روی چه چیزی مانور دهید و چرا از بقیه بهترید.
حالا وقت آن است هدف خود را مشخص کنید. چرا به تبلیغات نیاز دارید؟ میخواهید از آن برای ایجاد آگاهی استفاده کنید تا به مخاطب اطلاع دهید: من هم هستم؟ یا میخواهید هم شما را بشناسند و هم اپلیکیشن را نصب کند؟
در آخر، باید بودجهٔ خودتان را تعیین کنید. میخواهید برای تبلیغ چقدر خرج کنید؟ این مسئله نقش مهمی در انتخاب کانال تبلیغاتی و همچنین هدف تاثیر دارد.
مثلاً شاید هدف شما افزایش آگاهی از برند در سطح کشور باشد و بخواهید از تبلیغات تلویزیونی استفاده کنید. آیا از پس هزینهها برمیآیید؟ فراموش نکنید شما حداقل باید ۳ بار در هفته تبلیغ را در تلویزیون نمایش دهید تا بتوانید به نتیجهٔ مطلوب برسید.
این موارد را در ذهن داشته باشید که پس از معرفی ۷ روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب، به آنها نیاز داریم. برویم سراغ اصل مطلب!
بیشتر بخوانید: چگونه مخاطب هدف اپلیکیشن را پیدا کنیم؟ (۵ روش کاربردی)
در این بخش، هم تبلیغات از طریق رسانههای پولی و هم رسانههای خودتان را با یکدیگر بررسی میکنیم تا بتوانید بهترین پاسخ را برای سؤال خود، «چگونه اپلیکیشن مسیریاب را تبلیغ کنیم»، پیدا کنید.
تبلیغات نصب اپلیکیشن را میتوان بهترین روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب به حساب آورد. اجازه دهید دلایل خودم را با شما در میان بگذارم:
تمام این مزایا دست به دست هم میدهند تا شما را به هدفتان برسانند؛ ولی تبلیغات نصب اپلیکیشن را از چه طریقی انجام دهید؟ سؤال خوبی است! ۳ راه برای این کار دارید:
شما میتوانید در پلتفرم ادیوری ثبتنام کنید و تبلیغ خود را در محبوبترین اپلیکیشنهای ایرانی مثل کوییزآوکینگز و خارجی مثل Shareit نمایش دهید.
۳ فرمت بنری، همسان و ویدئویی در اختیار شماست که نیاز خود را برطرف کنید. مثلاً میتوانید از تبلیغات جایزه دار برای افزایش آگاهی از برند و نصب استفاده کنید.
در این روش، کاربر ابتدا ویدئوی تبلیغاتی همراه با دکمهٔ نصب را تا انتها میبیند و سپس یک بنر تمامصفحه همراه با توضیحات تکمیلی و دکمهٔ نصب به او نمایش داده میشود.
چرا این روش موثر است؟ چون کاربر برای گرفتن پاداش (مثلاً تغییر موضوع سؤال در کوییزآوکینگز که ۸۰ سکه برای او آب میخورد) ویدئوی شما را تا انتها با رضایت خود میبیند.
تبلیغ همسان هم از نظر ظاهری کاملاً شبیه رنگ و محیط اپلیکیشن نمایشدهنده است. همین مسئله باعث میشود احتمال کلیک کاربر افزایش پیدا کند؛ چراکه تصور میکند این تبلیغ بخشی از اپلیکیشن (پیشنهاد او) است.
بیایید مزایای تبلیغات نصب اپلیکیشن ادیوری را با هم ببینیم:
برویم سراغ روش دوم!
بیشتر بخوانید: راهنمای استفاده از تبلیغات جایزه دار در اپلیکیشنها
پلتفرم گوگل ادز هم مثل ادیوری به شما اجازه میدهد درون محبوبترین اپلیکیشنها، اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید. با این تفاوت که تبلیغ شما را در جاهای دیگر مثل موارد زیر هم نمایش میدهد:
مثلاً وقتی کاربری عبارتی مرتبط با مسیریابی جستوجو کند، اپلیکیشن شما را در صدر نتایج جستوجو میبیند. این یعنی شانس خیلی زیاد برای جذب کسی که واقعاً اپلیکیشن مسیریاب میخواهد.
البته یک تفاوت مهم دیگر هم با ادیوری دارد: شما اپلیکیشن خود را باید حتماً در گوگل پلی یا اپ استور ثبت کنید.
اگر این کار را نکردهاید، میتوانید از همان ادیوری استفاده کنید تا خیلی راحت و با پرداخت ریالی به اپلیکیشنهای ایرانی (کاربری که نیاز دارید) راه پیدا کنید؛ چون فقط کافی است اپلیکیشن شما در یکی از فروشگاههای ایرانی ثبت شده باشد.
این فروشگاه محبوب ایرانیها هم امکان تبلیغات را فراهم کرده است. شما میتوانید در ۲ جایگاه، اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید:
همانند گوگل ادز، کافه بازار به شما اجازه میدهد در صدر نتایج جستوجوی کسی قرار بگیرید که به دنبال اپلیکیشن مسیریاب است.
اجازه دهید نگاهی به آمار و ارقام کافه بازار بیندازیم:
برای اینکه راهروش تبلیغات در کافه بازار را یاد بگیرید، پیشنهاد میکنم مقالهٔ «آموزش تبلیغات در کافه بازار» را مطالعه کنید.
ولی تبلیغات موبایلی تنها روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب نیست! راههای دیگری هم دارید که بتوانید مخاطبان اپلیکیشن را بیشتر و بیشتر کنید. بیاید آنها را هم بررسی کنیم.
شما بهعنوان صاحب اپلیکیشن با پوش نوتیفیکیشن غریبه نیستید؛ ابزاری قدرتمند برای حفظ کاربر، ترغیب او به استفاده از اپلیکیشن و همچنین اطلاعرسانی دربارهٔ قابلیتهای جدید.
حالا شما میتوانید به سراغ کاربران و اعضای سایتها و اپلیکیشنهای دیگر بروید و تبلیغ اپلیکیشن خود را از طریق پوش نوتیفیکیشن به دست آنها برسانید.
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن مخصوص نصب اپلیکیشن یک ویژگی خاص دارند: کاربر پس از اینکه روی تبلیغ کلیک میکند، مستقیماً به صفحهٔ اپلیکیشن هدایت میشود.
به همین دلیل، این تبلیغات فقط برای کاربران موبایل ارسال میشود تا شانس بیشتری داشته باشید. تبلیغ شما حاوی عکس، متن و عنوان است تا بتوانید با مانوردادن روی مزیت رقابتی و نوشتن متنی قانعکننده، مخاطب را قانع کنید اپلیکیشن را نصب کند. (۲ نمونه تبلیغ را در تصویر زیر میبینید)
اپلیکیشن بلد یکی از اپلیکیشنهای مسیریاب ایرانی با کمک تبلیغات پوش نوتیفیکیشن یکتانت توانست تعامل کاربران با اپلیکیشن و هزینهٔ هر نصب را بهترتیب ۲/۲۳ و ۳/۳۲ درصد بهبود بخشد.
یکتانت برای اینکه به شما کمک کند نتیجهٔ بهتری از تبلیغات بگیرید، گزارشی کامل حاوی پارامترهای زیر به شما ارائه میکند:
شما میتوانید از طریق این گزارش و شاخصها، کمپین خود را بهینهسازی کنید تا بهترین نتیجه را با کمترین هزینه بگیرید.
مثلاً فرض کنید طبق برنامهریزی قبلی (بخش پیشنیازها) به این نتیجه رسیدهاید که اگر هزینهٔ هر نصب ۷ هزار تومان باشد، برای شما مناسب است.
ولی پس از اجرای کمپین، متوجه میشوید هزینهٔ هر نصب برای شما ۱۰ هزار تومان تمام میشود. اینجاست که با بهینهسازی کمپین (مثلاً تغییر متن پوش) هزینه را کاهش میدهید.
بیشتر بخوانید: تبلیغات همسان در اپلیکیشن های موبایل چه مزایایی دارد؟
یک روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب – که از قضا بسیار موثر است – تبلیغات شفاهی است. به زبان ساده،اپلیکیشن شما را هر فرد به دوستان یا اطرافیان خود معرفی میکند.
این تبلیغات مستلزم رقمزدن تجربهٔ دلچسب و سودمند است؛ کاربر کاملاً درک کند اپلیکیشن برای او مفید بوده است و میتواند با یک پیشنهاد خوب، زندگی اطرافیان خود را بهتر کند.
از طرفی، حتماً از کاربران بخواهید نظر خودشان را در جاهای مختلف (بهخصوص صفحهٔ خود اپلیکیشن) ثبت کنند. هم شما میتوانید نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنید و هم باعث میشود کاربری که از طریق تبلیغات به صفحهٔ اپلیکیشن میرسد، با خیال راحت پیشنهاد شما را بپذیرد. (تایید اجتماعی)
کمپینهای محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC) هم یک راه دیگر استفاده از کاربران است. برای مثال، میتوانید از کاربران بخواهید تجربهٔ خودشان را در ویرگول منتشر کنند و در نهایت، به یکی از آنها به قید قرعه هدیه دهید.
این تجربه میتواند دربارهٔ مزایا و فایدهٔ اپلیکیشن باشد یا داستانی دربارهٔ یکی از ویژگیهای خاص مثل مسیریابی از طریق حملونقل عمومی (اتوبوس).
در این کمپین، کاربران مبلغ اپلیکیشن شما میشوند و در مدت کوتاهی، سروصدای زیادی حول نام شما شکل میگیرد.
شرایط دعوت از دوستان را هم در اپلیکیشن فراهم کنید تا کاربران بتوانند خیلی راحت لینک اپلیکیشن را برای دیگران بفرستند.
شما میتوانید کاربران را به دعوت دیگران تشویق کنید. مثلاً روی علاقهٔ مردم به بازیکردن حساب کنید و یک امتیاز مشخص برای هر دعوت در نظر بگیرید. پس از آن، در پایان هر فصل به کسی که بیشترین فرد را دعوت کرده است، پاداش یا جایزه دهید.
بیشتر بخوانید: راهنمای میزان درآمد تبلیغات درون برنامه ای
ابتدا اجازه دهید سایت را بررسی کنیم که چه کارهایی از آن ساخته است. سایت امنترین خانهٔ هر اپلیکیشنی به حساب میآید که میتوانید از آن برای جذب کاربر استفاده کنید.
در صفحهٔ اصلی، نام و شعار اپلیکیشن را همراه با ویژگیها و قابلیتهای متنوع آن را بگذارید. بهگونهای دربارهٔ ویژگیها بنویسید که کاربر متوجه شود چه فایدهای برای او دارد.
مثلاً بهجای اینکه بگویید «نمایش دوربینهای کنترل سرعت»، بنویسید «دیگه جریمه نشو!». این مسئله برای کاربر قابللمس است و دقیقاً روی یکی از دردها و مشکلات او دست میگذارید.
راههای دانلود اپلیکیشن، جوایزی که گرفتهاید و همچنین نظرات کاربران را هم در همین صفحه به کاربر نمایش دهید تا نتواند از خیر نصب اپلیکیشن بگذرد.
وقتی کاربر نام شما را از دیگران یا در تلویزیون بشنود، اولین جایی که میرود، احتمالاً گوگل یا فروشگاههای اپلیکیشن است. در گوگل، نام شما را جستوجو میکند و به سایت اپلیکیشن میرسد. به همین دلیل، بهتر است برای میزبانی آماده باشید.
میتوانید یک بلاگ هم به سایت اضافه کنید و از آن برای آموزش و اطلاعرسانی قابلیتهای جدید اپلیکیشن اضافه کنید.
برای مثال، نشان در قالب یک محتوا با عنوان «طول ترافیک تهران در ۲۳ بهمن ماه» هم کیفیت و دقت سنجش ترافیک را تبلیغ کرد و هم باعث شد برای مدتی دربارهٔ این اپلیکیشن بهواسطهٔ همین گزارش صحبت شود.
حالا برویم سراغ شبکههای اجتماعی! اکانت اپلیکیشن را حتماً در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام بسازید تا راهی برای برقراری ارتباط بین کاربران و خودتان برقرار کنید.
از همین اکانت میتوانید برای تبلیغ اپلیکیشن و آموزش استفاده از آن بهره ببرید. مثلاً ویژگیها و قابلیتهای اپلیکیشن را در قالب پستهای بصری جذاب معرفی کنید. مثل موارد زیر:
فراموش نکنید کاربر اینجاست تا سرگرم شود و محتوای شما باید چنین ویژگی و خاصیتی داشته باشد. مثلاً ویدئوی زیر را ببینید که «بلد» چطور «دستیار صوتی یزدی» خود را تبلیغ کرده است:
لینک نصب اپلیکیشن را در بیوی صفحه بگذارید. در استوریها و پستهای خود، میتوانید از کاربران بخواهید اپلیکیشن شما را از طریق این لینک نصب کنند.
از دیگر راههای جذب مخاطب جدید، برگزاری مسابقه است که
برای مثال، بلد به ۳ نفر از کسانی که تعداد داروخانههای ثبتشده در بلد را درست حدس زدند، ۷۰ میلیون جایزه داد. همین مسابقه به آنها کمک کرد برای مدتی نقل محافل شوند.
از طرفی، به سایر افراد اطلاع داد میتوانند داروخانهها را از طریق بلد پیدا کنند و حداقل به بهانهٔ همین مسابقه، از این اپلیکیشن استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: انواع تبلیغات ویدیویی در اپلیکیشن های موبایلی (۷ نوع رایج!)
اینفلوئنسر، کسی است که در تصمیمگیری سایر افراد تاثیرگذار است. شما میتوانید از همین تاثیر و نقش به نفع خود و برای جذب کاربر و افزایش نصب بهره ببرید.
تبلیغات گسترده در صفحههای پربازدید اینستاگرامی هم راه دیگر برای افزایش آگاهی و اطلاعدادن به مخاطب است.
بیشتر بخوانید: انواع ارزیابی کمپین نصب اپلیکیشن با اینفلوئنسر مارکتینگ
رپوتارژ بهدلیل شباهت کاملی که با مقالههای سایت دارد، بهعنوان یکی از انواع تبلیغات همسان شناخته میشود. به همین دلیل، شانس زیادی برای جذب مخاطب دارید؛ چون احساس نمیکند با تبلیغ طرف است و مقاله را پیشنهادی از سمت سایت منتشرکننده در نظر میگیرد.
شما میتوانید در رپورتاژ خود، اپلیکیشن را معرفی کنید و نشان دهید هر ویژگی چه کمکی به مخاطب میکند. برای نوشتن رپورتاژ، بهتر است به این فکر کنید مخاطب چه مشکلی دارد و شما آن را چگونه حل میکنید؟ (پیشنیازهای تبلیغات موثر)
همکاری با رسانهها و خبرگزاری هم یک روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب است. ویژگی جدیدی اضافه کردهاید؟ جایزهای بردهاید؟ آن را در قالب یک خبر به اطلاع مخاطبان خود برسانید.
یک راه دیگر برای همکاری با رسانهها، تهیهٔ گزارشهای جذاب مثل طول ترافیک در یک روز شلوغ یا گزارش سالانه و اشارهکردن به میزان استفاده از اپلیکیشنهای مسیریاب است. مثلاً در سال گذشته، چند نفر با ناوگان حملونقل عمومی از طریق اپلیکیشن شما به مقصد رسیدهاند؟
آمار و ارقام گزارش سالانه محتوای خوبی برای سایتها و رسانهها به حساب میآید. مثل همین مقاله که در آن، به گزارش سالانه نشان استناد کردم. به عبارتی، یکی از محتواهایی است که «رایگان» دستبهدست میشود.
پیامک سلاح خوبی برای هدفگیری مخاطبان و همچنین اطلاعرسانی گسترده است. شما میتوانید لینک اپلیکیشن خود را با یک پیام قانعکننده در لحظه در اختیار هزاران نفر بگذارید.
روی مزیت خاص اپلیکیشن خود در متن پیامک مانور دهید تا مخاطب متوجه شود کدام مشکل او با اپلیکیشن شما حل میشود.
برای نمونه، به متن پیامک زیر نگاه کنید:
مسیریابی مترو، اتوبوس و ون با اپلیکیشن میسر شد!
اپلیکیشن «مسیر» رو نصب کن تا ببینی چطور با کمترین هزینه سریع به مقصد برسی
۳ روش برای ارسال پیامک وجود دارد:
گزینهٔ اول برای جذب مخاطبان یک شهر مناسب است. برای مثال، ممکن است ویژگی مسیریابی حملونقل همگانی برای یک شهر فعال شده باشد. بهتر است این پیام به دست افراد ساکن همان شهر برسد.
ارسال انبوه بیشتر برای افزایش آگاهی از برند و اطلاعرسانی گسترده مناسب است؛ چراکه شما هیچ شناختی از کسی که پیامک را میگیرد، ندارید. این پیامک به دست میلیونها نفر با ویژگیهای مختلف میرسد.
و اما روش سوم که برای تبلیغات هدفمند مناسبتر است؛ چون شما یک پیام شخصیسازی و متناسب برای آنها ارسال میکنید. تفاوت نرخ کلیک این کمپین را با کمپینهای دیگر در تصویر زیر ببینید:
تا اینجای مقاله، ۷ روش تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب را با هم بررسی کردیم. اجازه دهید به همین روشها بسنده کنیم و سایر روشها را فقط در حد معرفی بیان کنم:
خرج زیادی روی دست شما میگذارد و برای افزایش آگاهی از برند بسیار مناسب است. توصیه میکنیم همزمان با تبلیغات تلویزیونی، حتماً تبلیغات در گوگل پلی و کافه بازار را هم داشته باشید؛ چون پس از شنیدن نام شما، اولین کاری که میکنند، جستوجوی نام اپلیکیشن در فروشگاههای اپلیکیشن است.
به این ترتیب، خطر فرصتطلبی رقبا را دفع میکنید و اجازه نمیدهید کسی روی نام تبلیغ شما تبلیغات اجرا کند.
یکتانت به شما کمک میکند از طریق تبلیغات کلیکی در بیش از ۲۳۰۰ سایت پربازدید ایرانی تبلیغ کنید. البته هر نوع آن برای کاری مناسب است؛ مثلاً بنری برای افزایش آگاهی از برند و همسان برای افزایش نصب.
برای اینکه بتوانید از پلتفرم یکتانت به نفع خود بهره ببرید، به یک لندینگ پیج نیاز دارید. در این صفحه، اپلیکیشن خود را معرفی کرده و به ویژگیها و مزیت آن اشاره کنید. یادتان نرود که نشان دهید چه فایدهای برای مخاطب دارد و فقط نام ویژگی را ننویسید.
نظرات کاربران را هم حتماً در آن بگنجانید و در آخر راههای نصب اپلیکیشن را به مخاطب نشان دهید. حتماً مخاطب را به نصب دعوت کنید.
دربارهٔ پیشنیازها با شما صحبت کردم؛ ولی یک مسئلهٔ مهم دیگر هم باقی مانده است که باید حتماً در نظر بگیرید:
در تمامی روشها (بهغیر از تلویزیونی و تبلیغات کلیکی) کاربر سر از صفحهٔ اپلیکیشن شما درمیآورد. درست است؟
شما تا حالا توجه او را جلب و همچنین او را علاقهمند و کنجکاو کردهاید. حالا یک مرحله تا نصب فاصله دارد و باید به او در تصمیمگیری کمک کنید.
کارهایی که باید انجام دهید، عبارتاند از:
بیشتر بخوانید: آموزش انتشار برنامه در گوگل پلی استور
در این مقاله، ۹ روش مختلف تبلیغ اپلیکیشنهای مسیریاب را با یکدیگر بررسی کردیم. پیشنهادها و ایدههایی هم برای بهرهبردن از هر روش با شما در میان گذاشتم.
اگر بخواهم بهترین روش را انتخاب کنم، انتخابم تبلیغات نصب اپلیکیشن است. با این حال، بهتر است بگویم تبلیغاتی که هدفمند باشد، نه انبوه و بیهدف، نتیجهٔ بهتری فارغ از روش و کانال بهدنبال دارد.
چند نکته دربارهٔ پیشنیازها و همچنین افزایش نرخ تبدیل به شما گفتم؛ ولی یک مسئلهٔ مهم دیگر باقی مانده است:
در برخی روشها مثل تبلیغات نصب اپلیکیشن و تبلیغات کلیکی، شما باید کمپینهای خود را مدام زیرنظر داشته باشید. ببینید کدام تبلیغ عملکرد بهتری دارد، آیا مخاطب به تبلیغ شما اصلاً توجه میکند، کدام نمایشدهنده برای شما کاربر بیشتری به ارمغان آورده است و…
رصد مداوم کمپین و بهینهسازی آن، بهترین راه برای کاهش هزینهٔ تبلیغات و گرفتن بهترین نتیجه است؛ بنابراین آن را جدی بگیرید.
شما میتوانید با کارشناسان ادیوری دربارهٔ چگونگی ساخت کمپینهای تبلیغاتی و بهینهسازی آن بهصورت رایگان مشورت کنید.
خب، امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد. اگر چیزی از قلم افتاده است، حتماً آن را در بخش نظرات بنویسید.