مرحلۀ اول هر فعالیت تجاری، ارائهٔ محصول و جذب کاربران است. اگر بیزینس شما، مبتنی بر اپلیکیشن است باید بدانید که هرچه تعداد کاربران بیشتری برنامه شما را نصب کنند، شانس شما برای فروش و درآمدزایی نیز بیشتر خواهد شد. به همین دلیل افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن همیشه جزو دغدغه و نگرانیهای توسعهدهندهها و مدیران بازاریابی بوده است. جذب کاربر برای اپلیکیشنها به دو شیوه رایگان و پولی انجام میشود. برخی از این روشها بسیار ساده هستند و برخی نیاز به بررسی و دقت بیشتری دارند.
اینکه بدانید مردم معمولاً از چه طریقی با برنامههای مختلف موبایلی آشنا میشوند، میتواند به افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن شما کمک کند. یک نظرسنجی توسط گوگل روی 999 کاربر گوشی هوشمند در آمریکا انجام شده است که محققان متوجه شدند اکثر کاربران با برنامههای جدید به روشهای زیر آشنا میشوند:
این درصدها به این معنی است که مردم در خارج از دایرۀ اجتماع خود یا اپاستوریهای خودشان کمتر برای پیدا کردن اپلیکیشن دیگری جستوجو میکنند. اگر میخواهید اپ مدنظرتان در بین مردم دیده شود، راهکارهای زیادی وجود دارد که در ادامه هرکدام را با جزئیات بررسی خواهیم کرد.
با نزدیک به 5 میلیون برنامۀ موجود در فروشگاه Apple App و فروشگاه Google Play، کاربران با گزینههای زیادی برای نصب برنامههای مربوط به اطلاعرسانی، سرگرمی، آشپزی و … روبهرو هستند. هرچقدر برنامههای بیشتری در این پلتفرمها وجود داشته باشد، اهمیت ایجاد یک استراتژی مؤثر برای افزایش نصب اپلیکیشن برای کسبوکارهای کوچک بیشتر میشود تا بتوانند در این رقابت سنگین پیروز شوند.
اپلیکیشنهای ایرانی زیادی موجود هستند که تعداد نصب بسیار پایینی دارند و در تلاش هستند که کاربران بیشتری را بهسوی خود جذب کنند. ولی همیشه رقابت زیادی میان اپلیکیشنهای موبایل در مارکتها وجود دارد و این کار را برای توسعهدهندگان کمی سخت میکند. به همین دلیل شما باید بهترین و مؤثرترین روشها را برای جذب مخاطب به کار ببرید.
انتشار برنامههای ios و اندرویدی در اپاستورهای مختلف یکی از اولین و اصلیترین راههای افزایش مشتریان اپلیکیشن برای شما محسوب میشود. نزدیک به 4 میلیون برنامه در فروشگاه Apple و فروشگاه Google Play وجود دارد و هیچکس نمیتواند به محبوبیت و تسلط این دو فروشگاه بزرگ در حوزۀ برنامهها و نرمافزارهای تلفن همراه شک کند؛ با این وجود فعالیت در اپ استوریهای ایرانی با توجه به حضور پرسونای مخاطب اپلیکیشن شما، میتواند باعث افزایش ارگانیک تعداد کاربران شود. اپ استورهایی مانند «بازار»، «مایکت» و «سیبچه» جزو برترین پلتفرمهای این حوزه هستند.
راههای افزایش نصب در گوگل پلی
به این نکته دقت کنید که هر چه اپلیکیشن شما در اپ استورهای مربوط به ios و اندرویدی رتبهٔ بالاتری داشته باشد، کاربران بیشتری در هنگام جستجو، میتوانند برنامۀ شما را پیدا کنند. به این دلیل که بیش از 50% از دانلودهای اپلیکیشنها حاصل از 3 نتیجه اولی است که در صفحۀ اپ استور نمایش داده شده است.
برای به دست آوردن رتبههای بالاتر شما باید مفهومی به نام ASO آشنا شوید. ASO چیست؟ ASO مخفف عبارت App Store Optimization بهمعنای بهینهسازی اپلیکیشن برای صفحات اپ استور است. به این معنا که باید اقداماتی انجام دهید تا اپلیکیشن شما در اپ استورهای مختلف رتبۀ بالاتری کسب کند. این کار بسیار تأثیرگذار است و میتواند تا حد زیادی باعث افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن شما شود. در ادامه به فاکتورهایی که روی ASO اپ شما تأثیر میگذارد اشاره میکنیم:
شاید تا همین لحظه که در حال خواندن این مقاله هستید، اهمیت داشتن وبسایت، برای اپلیکیشن را درک نکنید. ولی زمانی که بفهمید در هر ۱ دقیقه، ۲.۴ میلیون جستوجو در گوگل انجام میشود، آن موقع است که به اهمیت سئو و بازاریابی موتورهای جستوجو پی خواهید برد.
وبسایتها معمولاً اولین جایی هستند که افراد برای پیداکردن راهحل مشکل خود به آنها مراجعه میکنند. چه برای خرید محصول باشد، یا برای سرگرمی و گشتوگذار در دنیای اینترنت. شما میتوانید برای اپ خود یک وبسایت اختصاصی ایجاد کنید و در آن خدمات و ویژگیهای اپلیکیشنتان را معرفی کنید. سپس با استفاده از هنر سئو کاری کنید که در هنگام سرچ کردن توسط کاربران ، سایت شما در رتبههای اولیه گوگل قرار بگیرد. این روش میتواند باعث افزایش مشتریان اپلیکیشن شما شود.
زمانی که کاربر نام اپلیکیشنی را در اپاستور جستجو کند، اولین چیزی که جلوی چشم او ظاهر میشود، آیکون و اسم آن برنامه است. مخاطبان معمولاً زمان بسیار کمی را برای نصب برنامه صرف میکنند، به همین دلیل طراحی آیکون اپلیکیشن خوب و طبق استاندارد آن بسیار مهم است. آنها معمولاً ابتدا نام و آیکون برنامهها را باهم مقایسه و سپس اگر کمی کنجکاو باشند قسمت توضیحات آن برنامه را نیز مطالعه میکنند. به همین دلیل این مسئله میتواند باعث افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن شود و آنها را به دانلود و نصب برنامه شما ترغیب کند.
مواردی که باید آیکون برنامه شما داشته باشد:
مواردی که باید در انتخاب نام اپلیکیشن شما رعایت کنید:
همیشه میگویند جایی تبلیغات انجام دهید که علاقهمندان محصول شما در آنجا حضور داشته باشند. پس برای تبلیغات اپلیکیشن چه جایی بهتر از درون خودش میتواند وجود داشته باشد. به همین دلیل یکی از محبوبترین و مؤثرترین راههای افزایش مشتریان اپلیکیشن، تبلیغات درونبرنامهای است.
انواع تبلیغات درون برنامهای شامل موارد زیر است:
اگر دقت کرده باشید در برخی اپهای موبایلی یک صفحهنمایش گرافیکی مستطیل شکل در قسمتهای بالا، پایین و کنارهها وجود دارد که به آنها تبلیغات بنری گفته میشود. معمولاً هدف استفاده از این بنرها، جلبتوجه کاربر و کلیک جهت اقداماتی مثل بازدید، خرید از سایت و نصب اپلیکیشن تبلیغکننده است. این تبلیغات میتواند بهصورت تصویر ثابت، گیف (تصویر متحرک) یا ویدیو به نمایش گذاشته شوند.
تبلیغات همسان نوعی تبلیغ آنلاین است که با ظاهر پلتفرمی که در آن قصد تبلیغ دارید تطبیق پیدا کرده و همخوان میشود. شما میتوانید تبلیغات خود را در صدها جایگاهی بنری در اپلیکیشنها و بازیهای مختلف و لابهلای فید اپلیکیشنهای خبری، آموزشی، سرگرمی و … منتشر کنید.
از بین تمام انواع محتواهای موجود، کاربران معمولاً دیدن ویدیو را بیشتر از بقیه ترجیح میدهند. ویدیوی معرفی اپ شما میتواند در جایگاههای مختلفی به طور کامل به کاربر نمایش داده شود که این موجب افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن شما میشود. برای این کار چند روش وجود دارد:
+ تبلیغات ویدیویی با جایزه: در برخی بازیها بهازای تماشای ویدیوی تبلیغاتی به کاربران جایزهای مثل سکه یا جان اضافه داده میشود.
+ تبلیغات ویدیویی بیجایزه: صرفاً یک ویدئوی تبلیغاتی باز شده و نمایش داده میشود و کاربر تا تمام شدن آن ویدیو اقدامی نمیتواند انجام دهد.
راههای تبلیغات ویدئویی چیست و چه انواعی دارد؟
در تبلیغات نصب اپلیکیشن یا (CPI (Cost Per Installation، شما نه بهازای نمایش یا کلیک بر روی تبلیغات، بلکه بهازای هر نصب موفق اپلیکیشن که از طریق این تبلیغات انجام شده باشد، هزینه پرداخت میکنید. نصب موفق هنگامی انجام میشود که بینندهٔ تبلیغ، برنامه را دانلود کند، آن را نصب کند و برای اولین بار وارد فضای اپلیکیشن شود.
اگر به دنبال نصب بیشتر برای اپلیکیشن خود هستید، میتوانید تبلیغات خود را در پلتفرم ادیوری انجام دهید تا بیشترین نرخ بازگشت سرمایه را برای شما به ارمغان آورد. مزایای تبلیغات درونبرنامهای پلتفرم ادیوری شامل موارد زیر است:
بیشتر بخوانید: راهنمای میزان درآمد تبلیغات درون برنامه ای
اگر شما در وبسایتها به معرفی برنامه خود نمیپردازید، حجم قابلتوجهی از کاربران احتمالی را از دست خواهید داد. به این دلیل که خیلی از افراد در طول روز با توجه به نیاز خود به وبسایتهای مختلفی مراجعه میکنند. مانند وبسایتهای خبری، آموزشی، سرگرمی و کلی موارد دیگر.
روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد مانند:
بیش از 3.5 میلیارد کاربر رسانههای اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد. همین آمار ثابت میکند که این پلتفرمها چه پتانسیل خوبی برای افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن شما دارند. به نقل از Daily mobile app، بیش از 70 درصد از کسبوکارهای آنلاین از رسانههای اجتماعی برای معرفی اپ خود استفاده میکنند. اولین گام این است که شما مخاطبهای هدف خود را شناسایی کنید. باید بدانید که کاربران شما بیشتر در کدام شبکههای اجتماعی بیشتر فعالیت میکنند تا بودجۀ بازاریابی خود را صرف همان پلتفرمها کنید.
بهعنوان مثال اگر کاربران شما مدیران و صاحبان کسبوکارهای بزرگ هستند، احتمالاً بهجای اینستاگرام، بیشتر در لینکدین فعالیت میکنند. پس باید بیشتر تمرکز خود را روی این شبکۀ اجتماعی قرار دهید. همچنین انتشار یک ویدیوی ساده ولی جذاب 30 ثانیهای در شبکههای اجتماعی که نشان میدهد اپ شما چیست، چه خدماتی ارائه میدهد، بسیار بر نرخ نصب اپلیکیشن شما تأثیرگذار خواهد بود.
اینفلوئنسرها افرادی هستند که میتوانند روی نظرات اغلب مردم تاثیرگذار باشند. به همین دلیل معرفی اپلیکیشن شما توسط آنها میتواند باعث افزایش تعداد کاربر اپلیکیشن موردنظرتان شود. استفاده از افراد مشهور در تبلیغات ویدیویی، باعث تأثیرگذاری چهره در ذهن مخاطب میشود و همانطوری که میدانیم ارتباط انسانی از طریق ویدیو برای تبلیغات، بهمراتب کارآمدتر خواهد بود.
بهعنوان مثال رامبد جوان بهعنوان یک سلبریتی شناخته شده، برنامه لیمومی را که در حوزۀ رژیم و سلامتی است، بارها و بارها در پیج خود معرفی کرده است و بهخاطر اینکه او فردی محبوب و دوست داشتنی است، باعث شده است این اپ بین میلیونها کاربر شناخته شود.
شناخت مخاطب اولین و مهمترین قدم برای هر توسعهدهندهای است. اگر تمام مراحلی را که تا به الان گفته شد انجام دهید ولی ندانید پرسونای مخاطب شما کیست، به احتمال زیاد تمام تلاش شما هدر خواهد رفت. مواردی که شما باید از کاربران هدف خود بدانید:
شناخت مخاطبین، امری بسیار حیاتی است ولی کافی نیست. شما باید با نصب اپلیکیشنهای مشابه بدانید رقبایتان در حال انجام چه کاری هستند. آنها چه خدماتی به کاربران ارائه میدهند. تفاوت برنامۀ شما با آنها در چیست و اپ شما قرار است چه فاکتور بهتری داشته باشد که کاربر تصمیم بگیرد اپ شما را نصب کند.
بهصورت کلی شما باید از آنالیز اپلیکیشن رقبا این موضوعات را متوجه شوید:
امروزه گوشیهای هوشمند پیشرفت زیادی کردهاند و بازار برنامههای موبایلی بسیار داغ است. توسعهدهندگان اپلیکیشن نیز رقابت سختی بین همدیگر دارند تا بتوانند سهم بیشتری از نصب را در بین کاربران برای اپ خود داشته باشند. به همین دلیل با استفاده از انواع بسیاری از روشهای تبلیغاتی در حال تلاش برای معرفی اپ خود هستند.
اگر شما نیز به دنبال افزایش مشتریان اپلیکیشن موردنظرتان هستید، میتوانید تبلیغات خود را در پلتفرم ادیوری انجام دهید. این پلتفرم با ارائه روشهای نوین در بازاریابی موبایلی، اپلیکیشن شما را به مخاطبان هدفتان نمایش میدهد و بیشترین بازدهی را برای شما رقم میزند. برای ما بنویسید کدامیک از این روشها را برای افزایش تعداد نصب اپلیکیشن خود میپسندید؟
منابع: