بهترین روش کسب درآمد از اپلیکیشن هم به تعداد کاربران گره خورده است؛ مهم نیست تبلیغات نمایش میدهید یا خرید درونبرنامهای دارید، شما به کاربر نیاز دارید.
شما هم تنها نیستید و باید بتوانید تمایز و تفاوت خود را نشان دهید تا کاربر را جذب کنید. بهترین محل برای این کار هم فروشگاه اپلیکیشن است؛ جایی که کاربر برای یافتن راهحل رفع نیاز خود آماده است.
برای اینکه در صدر نتایج جستوجو قرار بگیرید، بهترین راهکار رایگان، بهینهسازی اپلیکیشن برای اپ استور و گوگل پلی است.
در این مقاله، قرار است ببینیم منظور از ASO چیست، چه کمکی به شما میکند و ۱۰ راهکار شدنی را همراه با مثالهای مختلف با شما در میان بگذاریم.
بیایید شروع کنیم! (یک راه دیگر برای جذب کاربر، اجرای کمپین نصب اپلیکیشن است که میتوانید با امکانات و تعرفههای ادیوری بیشتر آشنا شوید.)
فهرست مطالب
Toggleشما برای استفاده از همه ابزارها در ابتدا باید با آنها آشنا شده و بتوانید به درستی از آنها استفاده کنید. ASO که مخفف عبارت App Store Optimization است، در واقع فرآیند بهبود قابلیت مشاهده برنامه در فروشگاههای برنامه و افزایش نرخ دانلود برنامه است. فروشگاههایی که اپلیکیشنها را به کاربران تلفنهای هوشمند عرضه میکنند دو نوع هستند.
شما با استفاده از ASO، مخاطب را به صورتی هوشمندانه و هدفمند ترغیب میکنید که پس از جستجو در لیستهای اپ استور، اپلیکیشن شما را انتخاب کرده و بر روی آن ضربه بزند.
SEO به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو و ASO به معنای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور است. اما تفاوتهای دیگری هم وجود دارد که در ادامه میبینید:
با وجود مواردی که ذکر شد میتوان گفت بیشتر افراد از این نکات خبر ندارند و کاربردها و تفاوتهای میان SEO و ASO را به خوبی درک نکردهاند.
اپلیکیشنهای زیادی که تعداد آنها به بیش از 4 میلیون میرسند؛ در اپ استورها قابل جستجو و ارائه هستند. هریک از اپلیکیشنها عملکردها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند. ممکن است بسیاری از اپلیکیشنها با خدماتی خاصتر و با کیفیتتر در میان دیگر اپلیکیشنها وجود داشته باشند اما در زمان جستجو در اپ استورها، توسط کاربرها دیده نشوند یا حتی از درصد کلیک کمتری هم برخوردار باشند. در طرف مقابل نیز، ممکن است بسیاری از افراد به دنبال اپلیکیشن مورد نظر خود با رتبهبندی خوب و نرخ کلیک بالا باشند؛ اما ابزاری برای معرفی به آنها در اپ استورها وجود نداشته باشد.
اینجاست که به اهمیت بالای بهینه سازی اپلیکیشن در اپ استورها پی میبریم. میتوان گفت ASO به کمک اپلیکیشنها میآید تا در لیست جستجوهای مرتبط در اپ استورها قرار گیرند و مخاطبین بیشتری را با خود همراه کنند.
بیشتر بخوانید: بازاریابی اپلیکیشن چیست؟ | کاربردیترین روشهای اپلیکیشن مارکتینگ
در این بخش قرار است ببینیم چطور میتوانیم صفحهٔ اپلیکیشن را بهینه کنیم تا تعداد دانلودها را بهطور ارگانیک افزایش دهیم.
نکته: در این مقاله به بررسی نحوه و مراحل بهینهسازی صفحه اپلیکیشن در گوگل پلی و اپ استور میپردازیم. در بخش آخر، عوامل مهم در رتبهبندی نتایج جستوجوی کافه بازار را بررسی میکنیم و میبینید تقریباً با رعایت تمام کارهای بهینهسازی اپ استور و گوگل پلی، نتیجهٔ خوبی آنجا هم میگیرید.
برای اینکه بدانید قرار است روی چه چیزهایی کار کنیم، به تصویر زیر نگاه کنید.
تایتل اپلیکیشن (نام اپلیکیشن در اپ استور) را میتوان مهمترین پارامتر بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشنها در اپ استور و گوگل پلی دانست. چرا؟ چون بهغیر از بالاآمدن در نتایج جستوجو، نقش زیادی در جذب مخاطب و کشاندن او به صفحه دارد. نام اپلیکیشن اولین چیزی است که کاربر میبیند.
نکاتی که باید در انتخاب (بهینهسازی) نام اپلیکیشن در نظر بگیرید:
چند نمونه خوب و بد هم ببینیم؟ مثلاً استفاده از عبارت «دخترانه» که به عملکرد اپلیکیشن ربطی ندارد، درست نیست. یک نمونهٔ بد دیگر هم میشود «تلگرام پلاس» یا «کافه بازار پلاس»!
حالا برویم سراغ ترکیبهای برنده و جذاب. به تصویر زیر نگاه کنید. میبینید از عبارتهایی با جستوجوی خوب مثل «حسابداری»، «حسابداری شخصی»، «مدیریت مالی ساده»، «فاکتور» و… استفاده شده است.
این عبارتها هم جستوجوی خوبی دارند و هم نشان میدهند اپلیکیشن برای چه کاری ساخته شده است. البته خارجیها از ترکیب دیگری هم استفاده میکنند: نام اپلیکیشن: عبارتی مرتبط با آن. مثلاً میتوان این مدلی هم نوشت: لرنیت: آموزش زبان انگلیسی.
در آخر اینکه نامی را انتخاب کنید که ساده باشد؛ یعنی کاربر را گیج نکنید. مثلاً بین «چی بپزم؟» با «خوالیگر»، اولی خیلی بهتر است؛ چراکه هم ساده است، هم جستوجو میشود و هم مشخص است اپلیکیشن دربارهٔ چیست.
توجه: شما باید ترکیبهای مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدامیک بیشترین دانلود را برای شما رقم میزند.
در اپ استور علاوه بر نام اپلیکیشن، سابتایتل هم در اختیارتان است. میتوانید از آن برای اضافهکردن کلمه کلیدی و همچنین توصیف بیشتر اپلیکیشن استفاده کنید.
زمان انتشار اپلیکیشن در اپ استور اپل، میتوانید کلمات کلیدی را در فیلد مشخصشده وارد کنید. محدودیتی در تعداد کلمات کلیدی ندارید؛ ولی این کلمات نباید بیشتر از ۱۰۰ کاراکتر باشند.
اپ استور اپل آنها را در زمان رتبهبندی نتایج جستوجو در نظر میگیرد؛ ولی چنین امکانی اصلاً در گوگل پلی ندارید.
ترکیبهای مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدام کلمات برای شما آوردهٔ بیشتری دارند. هر کلمه را هم میتوانید با کاما (,) از دیگری جدا کنید.
نکتهٔ مهم بعدی هم این است که باید بین ۲ دسته کلمه تعادل ایجاد کنید:
و آخرین مسئله اینکه لطفاً از تکرار کلمات در عبارتهای کلیدی پرهیز کنید که فایده ندارد. مثلاً ننویسید «حسابداری شخصی» و «حسابداری ساده» و بهجای این ۲ عبارت، باید بنویسید «حسابداری شخصی, ساده».
این هم یکی از مسائل مهم و تاثیرگذار در بهینهسازی اپلیکیشن برای اپ استور! برویم سراغ سومین کاری که باید انجام دهید.
برای یافتن عبارتها و آمادهکردن اولین لیست کلمات، میتوانید روی پیشنهادهای خود اپ استور اپل هم حساب کنید.
گوگل پلی به شما ۲ بخش برای نوشتن توضیح میدهد. بخش کوتاه آن ۸۰ کاراکتر است و بخش بلند هم ۴۰۰۰ کاراکتر. اپ استور اپل هم یک محل ۴۰۰۰ کاراکتری در اختیارتان میگذارد.
به نظر میرسد اپ استور مثل گوگل پلی چندان روی این توضیحات برای رتبهبندی حساس نیست؛ ولی باز هم اهمیت زیادی برای شما دارد.
دلیل اصلی آن هم این است که کاربر با خواندن دیسکریپشن به نصب اپلیکیشن ترغیب میشود؛ فاکتور مهم و تاثیرگذار در بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشنها در اپ استور.
اجازه دهید شما را دعوت کنیم مقالهٔ «اصول نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور و گوگل پلی» را مطالعه کنید. هر آنچه را که باید، در این مقاله همراه با مثالهای ایرانی توضیح دادیم.
بهینهسازی اپلیکیشن برای اپ استور و گوگل بیشتر از آنکه به دیدهشدن اپلیکیشن کمک میکند، در افزایش نصب آن نقش دارد؛ یعنی کاری میکند کاربر اپلیکیشن شما را انتخاب و دانلود کند.
همین نصب است که رتبهٔ شما را در نتایج جستوجو حسابی تکان میدهد. از طرفی، وقتی تعداد دانلودها بالا باشد، طبق اصول روانشناسی (اصل سوشال پروف یا همان تایید اجتماعی)، کاربران بیشتری به شما اعتماد میکنند.
خب، چند اسکرینشات (تصاویری از محیط اپلیکیشن) را همراه با ویدئویی قانعکننده به صفحهٔ اپلیکیشن خود اضافه کنید.
از اسکرینشاتها برای نشاندادن کارکرد اپلیکیشن استفاده کنید؛ یعنی کاربر بفهمد ویژگیها و امکانات اپلیکیشن چطور زندگی او را بهتر میکند.
میتوانید هر مزیت یا ویژگی را هم بالای تصاویر بنویسید تا تاثیرگذاری تصاویر را دوچندان کنید.
آی قصه هم از این تصاویر برای اشارهکردن به «۷ روز رایگان» استفاده کرده است تا مخاطب وسوسه شود. طبق اصل زیانگریزی از اصول روانشناسی، کاربران میخواهند مطمئن شوند ضرر نمیکنند که ۷ روز رایگان، آنها را مطمئن میکند؛ چون میدانند قبل از پرداخت، فرصت کافی دارند تا اپلیکیشن را بررسی کنند.
پیشنهاد دیگر هم برای اپلیکیشنهایی است که جایزه گرفتند یا رکورد زدند. یعنی چه؟
مثلاً اپلیکیشن موفق شده است بیشترین نصب ماه پیش را از آن خود کند یا جزو ۱۰ اپلیکیشن برتر حوزهٔ خود باشد. شاید هم جایزهای در صنعت برده است. علاوه بر اینکه در دیسکریپشن مینویسید، میتوانید یکی از تصاویر را به آنها اختصاص دهید.
ClickUp یکی از اپلیکیشنهای معروف حوزهٔ مدیریت پروژه است. آنها از این تصویر برای رساندن پیام خود همراه با اشارهکردن به رکوردهای خود استفاده کردند. (اشارهکردن به اینکه هر هفته یک روز جلو میافتند؛ برای آنها ذخیره میکند!)
شما همچنین میتوانید ویدئویی را هم بهجای تصاویر ثابت به صفحهٔ اپلیکیشن اضافه کنید. این ویدئو به کاربران اجازه میدهند با نحوهٔ عملکرد اپلیکیشن بیشتر آشنا شوند.
البته اپ استور و گوگل پلی برای تصاویر و ویدئوها دستورالعمل خاص خود را دارند. بیایید به این دستورالعملها سریع نگاه کنیم.
اپ استور:
گوگل پلی:
بیشتر بخوانید: مراحل کیورد ریسرچ برای بهینهسازی اپ استور بهصورت عملی از ایران
یکی دیگر از پارامترهای حیاتی و تاثیرگذار در بهینهسازی اپلیکیشن برای اپ استور و گوگل پلی همین نظرات و امتیاز است. واقعیت این است اگر امتیاز شما پایین باشد، هیچ شانسی برای قرارگرفتن در بالای نتایج ندارید.
نظرات و امتیاز خوب نشان میدهد اپلیکیشن شما معتبر و محبوب است؛ پس راهی برای تشویق کاربران پیدا کنید.
چالش اصلی: چه زمانی کاربر را به گذاشتن نظر و دادن امتیاز تشویق کنیم؟
اول خود اپلیکیشن را ببینیم؛ یعنی در اپلیکیشن، پاپآپی بالا بیاید و از کاربر بخواهد امتیاز و در صورتی که دوست داشت، نظر خود را ثبت کند.
بهتر است این پنجره را به انجامدادن اقدام مثبتی از طرف کاربر گره بزنید؛ مثلاً وقتی چیزی خرید، سطح جدیدی را در بازی تمام کرد یا مثلاً ۷ روز اول را با اپلیکیشن شما تمرین کرد.
یک زمان خوب دیگر هم زمان بهروزرسانی است؛ البته اگر اتفاق خاصی افتاده است که تجربهٔ کاربر بهتر شده است؛ مثلاً اضافهشدن ویژگی، تغییر محیط اپلیکیشن یا مسائلی که به چشم میآیند. حتی اگر باگها را رفع کردید و سرعت اپلیکیشن افزایش پیدا کرده است، درخواست را ارسال کنید!
البته اپ استور اپل محدودیتی هم در این زمینه دارد: شما میتوانید در سال، فقط ۳ بار از کاربر درخواست کنید؛ پس مراقب زمان درخواست باشید تا فرصت شما نسوزد.
گوگل پلی محدودیت تعدادی ندارد؛ ولی بهشدت مراقب است برای کاربران مزاحمتی ایجاد نشود. بهتر است بین هر درخواست، حداقل یک ماه فاصله باشد.
در شبکههای اجتماعی اکانت دارید؟ بازاریابی ایمیلی یا پیامکی جزو برنامههای شماست؟ در تلگرام کانال دارید؟ از طریق سایر رسانههای خود، کاربران را به گذاشتن نظر تشویق کنید. از آنها بخواهید تجربهٔ خود را ثبت کنند.
این کانالها خیلی بهتر از پنجرههای بازشو درونبرنامهای عمل میکنند؛ چون کسی شما را دنبال میکند که علاقهٔ بیشتری دارد. بهتر است بگوییم طرفدار واقعی اپلیکیشن است؛ پس شانس بیشتری هم دارید!
برای نظرات منفی برنامه داشته باشید. اول از همه اینکه تمام نظرات را بررسی و تحلیل کنید. ببینید چطور میتوانید تعداد نظرات منفی احتمالی را کم کنید. به نظرات منفی پاسخ دهید و حتی اگر مشکل را رفع کردهاید، به این مسئله اشاره کنید.
گاهی اوقات، نظرات منفی حاصل ناآشنایی کاربر با اپلیکیشن است. آموزشهای لازم را در هر مرحله ارائه کنید یا یک تور سریع برای آشنایی با اپلیکیشن در زمان آنبوردینگ کاربر (ورود به اپلیکیشن برای بار اول) داشته باشید.
داشتن راههای تماس و پشتیبانی متنوع هم تعداد نظرات منفی را کم میکند؛ چون کاربر قبل از ثبت نظر منفی و نارضایتی خود، با شما تماس میگیرد.
اطلاعرسانی دربارهٔ مشکلات و همچنین رفع آنها هم راه دیگری برای جلوگیری از ثبت نظرات منفی است. یک نمونه از کوییز آو کینگز ببینید:
در مقالهٔ «تاثیر نظرات در بهینهسازی اپ استور چیست؟» هم بر اساس آمار گفتیم گرفتن امتیاز و دریافت نظرات چقدر مهم است و هم روشهای مختلفی را به شما پیشنهاد دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً مطالعه کنید.
بله، هدف ما از بهینهسازی صفحه اپلیکیشن برای اپ استور و گوگل پلی، افزایش ارگانیک دانلود است؛ ولی هرقدر تعداد دانلود شما بیشتر باشد، صفحهٔ شما هم بهینهتر و عزیز دل فروشگاههای اپلیکیشن میشود 😁
واقعیت این است که طبق آمار، دوسوم کاربران (۶۶ درصد) به صفحهٔ اپلیکیشن مراجعه میکنند، ولی آن را دانلود نمیکنند؛ پس حتی اگر صفحهٔ خود را بهترین شکل بهینه کنید، همچنان شانستان کم است!
چاره چیست؟ اول اینکه باید به فکر بهینهسازی نرخ تبدیل صفحهٔ اپلیکیشن خودتان باشید. پارامترهای مهم را تغییر دهید و ببینید چه نتیجهای در نرخ تبدیل (تعداد مشاهدهٔ صفحه که به دانلود ختم شدهاند) رخ میدهد.
دومین راه هم استفاده از تبلیغات نصب اپلیکیشن در کنار فعالیتهای ارگانیک است. ۲ پیشنهاد روی میز ما هم یکی تبلیغات ادیوری است و دیگری کمپین اپلیکیشن گوگل ادز.
ما کمک میکنیم به شکلهای مختلف (تصویر و متن یا ویدئو) در ۱۰ هزار اپلیکیشن و بازی ایرانی تبلیغ کنید. یکی از جایگاههای جذاب ما برای تبلیغ اپلیکیشن هم تبلیغات موبایلی جایزه دار است.
کاربر ویدیوی تبلیغاتی شما را تا انتها مشاهده میکند تا پاداش بگیرد؛ پس شانس زیادی برای قانعکردن او با یک ویدئوی جذاب (شامل ویژگیها و مزیتهای اپلیکیشن یا بازی خود) دارید.
یک نمونه از اپلیکیشن «ذرهبین» ببینید که کاربر برای عوضکردن موضوع سؤال بهجای اینکه ۸۰ سکه دهد، ویدئوی تبلیغاتی میبیند:
هزینهٔ تبلیغات نصب اپلیکیشن بهازای نصب اپلیکیشن است؛ یعنی اگر کاربر اپلیکیشن را نصب کند، فقط پول میدهید و نمایش تبلیغ هیچ هزینهای ندارد.
اگر میخواهید با روشهای تبلیغات اپلیکیشن آشنا شوید، توصیه میکنیم حتماً مقالهٔ «بهترین روش تبلیغ اپلیکیشن کدام است؟ (بررسی ۸ روش)» را مطالعه کنید.
تازگی یکی از فاکتورهای رتبهبندی گوگل پلی و اپ استور است. کاربر هم ترجیح میدهد روی اپلیکیشنی حساب کند که مدام به فکر بهبود است و نه اپلیکیشنی که ۱۰ سال است آپدیت نشده است.
بازخورد کاربران را در بهروزرسانیها در نظر بگیرید تا مشکلات نسخهٔ فعلی را رفع و رضایت کاربران را جلب کنید.
یک بخش اختصاصی در صفحهٔ اپلیکیشن برای تغییرات بهروزرسانی است؛ یعنی به کاربر میگویید چه تغییری کرده است. میتوانید از کلمات کلیدی در متن توضیحات خود استفاده کنید. علاوه بر این، بهویژگیهای جدیدی اشاره کنید که طبق بررسیهای خود، متوجه شدید کاربران زیادی به دنبال آنها هستند.
حداقل یک بار در ماه اپلیکیشن را بهروزرسانی کنید؛ حتی اگر شده است برای رفع باگهای جزئی!
سه متن بهروزرسانی هم از ۲ اپلیکیشن و یک بازی ببینیم؟ شما کدام متن را بیشتر دوست دارید؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.
اگر نسخههای زبانی متفاوتی دارید، صفحه را به زبان همان منطقه آماده کنید. اپلیکیشنهای ایرانی معمولاً یا صفحهٔ فارسی دارند یا انگلیسی! ولی اگر بازار اپلیکیشن شما به موقعیت جغرافیایی خاصی گره نخورده است، حتماً بومیسازی کنید.
البته بومیسازی چیزی فراتر از ترجمهٔ متن صفحه است. باید فرهنگ، رفتار و چیزی که برای آن منطقه مهم است، در بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن خود در نظر بگیرید.
حقیقت ماجرا این است هرقدر تعداد حذف اپلیکیشن بیشتر باشد، به همان میزان هم شانس شما برای گرفتن رتبهٔ خوب کمتر میشود.
منظور از نرخ حفظ کاربر چیست؟ یعنی تعداد کاربرانی که پس از یک دورهٔ زمانی مشخص پس از نصب اپلیکیشن، همچنان از آن استفاده میکنند. این نرخ مستقیم در رتبه و میزان دیدهشده شما تاثیر دارد.
مثلاً اگر اپلیکیشن شما برای اولین بار در ۱ آذر ۱۰۰ بار دانلود شود و هفت روز بعد (۸ آذر)، ۲۰ دستگاه هنوز حداقل یک سشن فعال داشته باشند، نرخ ریتنشن (حفظ کاربر) شما ۲۰ درصد است.
برای حفظ کاربر هم کاری از دست شما در خود صفحهٔ اپلیکیشن ساخته نیست و باید به روشهای ریتنشن مارکتینگ تکیه کنید. در مقالهٔ «بهترین استراتژیها و روشهای ریتنشن مارکتینگ برای اپلیکیشن کداماند؟» تمام روشهای موثر و شدنی را بررسی کردیم. حتماً این مقاله را بخوانید.
بهینهسازی صفحه اپلیکیشن برای اپ استور و گوگل پلی بهتنهایی برای شما معجزه نمیکند! بهترین رویکرد، یکپارچهکردن تمام فعالیتها – طراحی، توسعه و بازاریابی اپلیکیشن – است.
میخواهید بهینهسازی اپلیکیشن برای اپ استور و گوگل پلی نتیجهٔ مثبتی به دنبال داشته باشد؟ نتایج خود را مدام بررسی و کارهای مختلف را امتحان کنید.
آیکون اپلیکیشن را تغییر دهید، نام آن را یک مدل دیگر بگذارید، اسکرینشاتها را تغییر دهید و… تا ببینید چه چیزی نتیجهٔ بهتری رقم میزند.
بیشتر بخوانید: آیکون اپلیکیشن چه ویژگیهایی باید داشته باشد
تمام فروشگاههای اپلیکیشن از جمله بازار، گوگل پلی و اپ استور در برخی پارامترها مشترکاند؛ ولی چند تفاوت مهم بین آنها وجود دارد.
مهمترین تفاوت شاید در ۲ پارامتر باشد که اپ استور اپل دارد و گوگل پلی ندارد: کلمات کلیدی (کیورد) و سابتایتل.
البته دیسکریپشن گوگل پلی ۲ قسمتی است؛ یک کوتاه دارد و یک بلند که نمونهٔ آن را در تصویر زیر میبینید؛ سمت راست، توضیحات کوتاه اپلیکیشن است و سمت چپ هم بلند. توضیحات کوتاه را کاربر معمولاً میبیند، ولی برای دیدن بخش بلند، باید حتماً خود کاربر اقدام کند (با زدن روی فلش برای خواندن توضیحات).
حالا اگر موافق باشید، به پارامترهای مهم رتبهبندی در هر ۲ فروشگاه نگاه بیندازیم.
مهمترین فاکتورها عبارتاند از:
در این فروشگاه چه خبر است؟ تقریباً عوامل با فاکتورهای رتبهبندی در اپ استور اپل یکی است، بهغیر از چند مورد کوچک!
اگر به فاکتورها نگاه کنید، میبینید فقط تعداد نصب مهم نیست و میزان موفقیت شما در حفظ کاربر (تعامل او با اپلیکیشن) هم اهمیت دارد. به عبارتی، هرقدر تعداد حذف اپلیکیشن بیشتر باشد، شانس شما برای گرفتن رتبهٔ خوب کمتر و کمتر میشود.
برای حفظ رتبهٔ خوب خود، پیشنهاد میکنیم مقالهٔ «روشهای ریتنشن مارکتینگ برای اپلیکیشن که باید بشناسید!» را مطالعه کنید.
منظور از بهروزرسانیها چیست؟ بهروزرسانی مداوم میزان تعهد شما به محصول – که اپلیکیشن یا بازی موبایلی است – نشان میدهد. خب، هر قدر این کار را منظمتر انجام دهید، رتبهٔ شما هم بهتر میشود.
کافه بازار تفاوت چندانی با ۲ رقیب خارجی خود ندارد. این فروشگاه محبوب ایرانی هم بر اساس پارامترها و معیارهای مختلفی، نتایج جستوجو را مرتب میکند:
در صورت تغییر هر معیار، کافه بازار هم مثل ۲ فروشگاه اپ استور و گوگل پلی، نتایج را بهروز میکند. البته رفتار کاربر هم تاثیر زیادی در رتبهبندی ندارد؛ یعنی میزان استقبال آنها از یک محتوای خاص!
اگر بتوانید بهخوبی کاربر را با کمک چیزهایی که در کنترل شماست (مثلاً نام اپلیکیشن، آیکون آن یا توضیحاتی که میدهید)، قانع کنید، این مانع را هم رد میکنید.
بالاتر قول دادیم که در این بخش اشارهٔ کوچکی هم به بهینهسازی صفحه اپلیکیشن (ASO) برای کافه بازار بکنیم. بهطور کلی، موارد زیر – که تفاوتی با ۲ فروشگاه قبل ندارند – به شما در این زمینه کمک میکنند:
بیشتر بخوانید: سرویس اتریبیوشن چیست؟ | چگونه اتریبیوشن انتخاب کنیم؟
بیشتر مردم اینگونه استدلال میکنند که بهینه سازی اپلیکیشن و بازیهای موبایل، یکی از مهمترین عوامل موفقیت در دنیای اپلیکیشنهاست. برخی از مهمترین مزایای ASO به شرح زیر است:
همه روشهای بالا یکی از متداولترین و اساسیترین راه های کسب درآمد از اپلیکیشن هستند. اما اگر شما بخواهید از راه دیگر تبلیغات داشته باشید و کاربران بیشتری را برای استفاده از اپلیکیشن و کسب درآمد بیشتر داشته باشید؛ باید از بهینه سازی اپلیکیشن استفاده کنید. همچنین اگر اپلیکیشن شما در اپ استورها به خوبی تبدیل و مشاهده نشود در واقع تمام هزینههایی که برای تبلیغات خود انجام دادهاید به هدر رفته است. ASO، باعث بهینهسازی نرخ تبدیل و ترغیب کاربران بیشتری برای کلیک و بارگیری اپلیکیشن شما میشود.
بیشتر بخوانید: راهنمای میزان درآمد از تبلیغات درون برنامه ای
برخی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین ابزارهای بهینه سازی اپ استورها شامل موارد زیر هستند:
سرویس StoreMockups به توسعهدهندگان و بازاریابان اپلیکیشن در تهیه تصاویر زیبا از اپلیکیشن ثبت شده در اپ استورها کمک میکند. برخی قابلیتهای این ابزار شامل:
ابزار App Annie، کاملترین پلتفرم بهبود عملکرد اپلیکیشن و همچنین مورد اعتمادترین بستر داده تحلیلی صنعت تلفن همراه است با قابلیتهایی همچون:
ابزار AppTweak یکی از ابزارهای پیشرو در حوزه ASO، برای برنامهها و بازیها و یکی از کاملترین ابزار کمک کننده به رشد اپلیکیشن مارکتینگ در همه مقیاسها است. این ابزار با اضافه کردن اطلاعاتی همچون بازار هوش، هوش برنامه و تبلیغات اجتماعی، دارای قابلیتهای زیر است:
اپلیکیشنها جزء جدانشدنی زندگی مردم جهان هستند و ASO کمک میکند بتوانید کاربران بیشتری را جذب کنید. در واقع میتوان اینگونه گفت که بهینه سازی اپلیکیشن پس از طراحی، ساخت و ارزیابی عملکرد برنامه، یکی دیگر از مواردی است که همه اپلیکیشنها را به موفقیت و محبوبیت میرساند.