برای اینکه بتوانید از ساخت اپلیکیشن نتیجه بگیرید، باید برنامهٔ مشخص برای بازاریابی اپلیکیشن خود داشته باشید یا راه به جایی نخواهید برد! در این مقاله، قرار است به شما بگوییم منظور از اپلیکیشن مارکتینگ چیست و پس از آن، ۱۷ استراتژی مختلف برای آگاهسازی، جذب کاربر و حفظ او به شما ارائه کنیم تا با قدرت وارد بازار اپلیکیشن شوید.
اگر آمادهاید، بیایید با تعریف موبایل اپ مارکتینگ شروع کنیم! (چنانچه میخواهید بدانید که دیجیتال مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد، مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم)
فهرست مطالب
Toggleاپلیکیشنها در دنیای امروزی و در گوشیهای تلفن همراه انواع مختلفی دارند. هریک از این اپلیکیشنها خدمات متفاوتی را به کاربران خود ارائه میدهند و باید به گونهای عمل کنند که کاربران خود را حفظ کنند و آنها را افزایش دهند. میتوان اینگونه گفت که وقتی صحبت از تلفنهای هوشمند میشود، ناخودآگاه پای اپلیکیشنها نیز به میان آمده و اهمیت خود را نشان میدهند.
حال در بازاریابی و مسائل کسبوکار نیز اپلیکیشنها کاربرد خاص و مهم خودشان را دارند و به نام اپلیکیشن مارکتینگ معروفند. درواقع میتوان اینگونه گفت که اپلیکیشنها به یاری کسبوکارها آمده و آنها را برای پیشرفت در کسبوکارشان یاری میدهند.
بازاریابی اپلیکیشن یعنی تعامل با کاربران، از طریق برنامهای در موبایل هوشمند که کاربر را در هر مرحله از قیف بازاریابی، از اولین باری که اسم برنامه را شنیده تا وقتی که به کاربری منظم، وفادار تبدیل شوند؛ همراهی میکند.
در بازاریابی اپلیکیشن، مراحل مختلفی برای بازاریابی وجود دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن میپردازیم:
حالا اگر موافق باشید، در ۳ بخش بعدی مقاله استراتژیهای بازاریابی اپلیکیشن را برای رسیدن به ۳ هدف آگاهسازی، جذب کاربر و حفظ او بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
اولین قدم برای جذب کاربر، آگاهسازی است؛ یعنی او بداند اپلیکیشن شما وجود دارد و توجه او به آن جلب شود.
در این بخش، ۶ استراتژی و تکنیک را در اختیارتان میگذاریم تا در بازار اپلیکیشن حسابی سروصدا کنید:
پیشنهاد اول ما طراحی سایت کاملی برای اپلیکیشن است. سایت نهتنها اعتبار برای اپلیکیشن شما به دنبال دارد، بلکه میتواند به پایگاه خوبی برای جذب مشتری از گوگل (بازاریابی محتوایی و سئو) و تبلیغات در سایتهای پربازدید تبدیل شود.
نکته: شما میتوانید مقالههای مختلف دربارهٔ خود اپلیکیشن منتشر کنید تا مخاطب یاد بگیرد چطور از امکانات متنوع آن استفاده کند. همچنین میتوانید امکانات جدید اپلیکیشن را در بلاگ معرفی کنید.
طراحی چنین سایتی، تولید محتوای ارزشمند و فعالیتهای سئویی هزینهبر است. به همین خاطر، میتوانید یک صفحه با سرویسهای لندینگساز مثل لندین بسازید؛ مثل اپلیکیشن لیوم که بخشی از صفحهٔ آنها را در تصویر زیر میبینید:
در این صفحه یا صفحهٔ اصلی، موارد زیر را بیاورید:
نکته: به امکانات و ویژگیهای اپلیکیشن بهشکلی اشاره کنید که مخاطب بفهمد چطور زندگی او پس از نصب اپلیکیشن راحت میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین روش مارکتینگ اپلیکیشن فیتنس
به بنر تبلیغاتی زیر نگاه کنید:
اوانو از این برند برای معرفی اپلیکیشن خود در سایتهای پربازدیدی مثل ورزش ۳ استفاده کرده است. این تبلیغ در وهلهٔ اول برای جلب توجه نمایش داده میشود و اگر کسی روی آن کلیک کند، به لندینگ پیج زیر هدایت میشود که میتواند با اپلیکیشن بیشتر آشنا شود:
شما هم میتوانید با کمک یکتانت، تبلیغات بنری را بهشکل کلیکی اجرا کنید؛ یعنی نمایش تبلیغ هیچ هزینهای برای شما ندارد و فقط وقتی پول میدهید که کسی روی آن کلیک کند. هزینه هم نه بهصورت ماهانه، بلکه بر اساس تعداد کلیک محاسبه میشود.
شما میتوانید با برگزاری رویداد در مرکز توجه بازار هدف خود قرار بگیرید. برگزاری و مدیریت ایونت خرج زیادی روی دست شما میگذارد؛ پس مطمئن شوید موضوع ایونت و اخباری که حول آن شکل میگیرد، کاملاً متناسب هدفی باشد که دارید.
برای مثال، اسنپ در سال ۱۴۰۰ رویدادی با حضور بنیانگذار آلمانی خود برگزار کرد تا از گزارش عملکرد اسنپ در این سال رونمایی کند. یادتان نرود که همیشه قرار نیست اپلیکیشنهای تازهکار به سراغ آگاهسازی بروند! گاهی اوقات، برای حفظ جایگاه نیاز داریم بهدنبال افزایش آگاهی از برند باشیم.
وقتی نیاز داریم، جستوجو میکنیم! غیر از این است؟ اغلب مردم برای یافتن اپلیکیشن موردنظرشان در خود فروشگاههای اپلیکیشن مثل گوگل پلی جستوجو میکنند. به همین خاطر، باید صفحهٔ اپلیکیشن خود را برای این جستوجو بهینه کنید.
کارهای زیادی باید انجام دهید که در مقالهٔ «راهکارهای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور » بررسی کردهایم. پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
ببینید در حوزهٔ خود چه جایزهای میتوانید بگیرید و برای گرفتن آن اقدام کنید. برای مثال، میتوانید برای گرفتن جایزهٔ «جشنواره وب و موبایل ایران» اقدام کنید.
جوایز از ۲ نظر به شما کمک میکنند:
رپورتاژ آگهی شکلی از تبلیغات است که کاملاً شبیه محتواهای سایت منتشرکننده است؛ یعنی مخاطب آن را پیشنهادی از طرف سایت میبیند و احساس نمیکند با تبلیغ طرف است.
شما میتوانید اپلیکیشن خود را از این طریق به افراد زیادی معرفی کنید که روزانه محتواهای سایتهای ایرانی را مطالعه میکنند. در این رپورتاژ سعی کنید نشان دهید چطور زندگی مردم را آسانتر و بهتر میکنید.
نکته: میتوانید در انتهای رپورتاژ، راههای نصب اپلیکیشن را هم بگذارید؛ یعنی یک تیر و ۲ نشان (آگاهسازی و جذب کاربر)!
به یک نمونه نگاه کنید:
خب، کار ما با استراتژیهای اپلیکیشن مارکتینگ با هدف ایجاد و افزایش آگاهی تمام شد. قبل از اینکه به سراغ بررسی استراتژیهای مناسب برای جذب کاربر برویم، اجازه دهید یک ترفند به شما بگوییم:
برخی فروشگاههای اپلیکیشن مثل گوگل پلی و اپ استور، یک سری اپلیکیشن را در حوزههای مختلف انتخاب و به مخاطبان خود در طول سال معرفی میکنند که آنها را بهعنوان «Editors’ Choice» میشناسیم.
کافی است به آنها ثابت کنید اپلیکیشن شما واقعاً مفید است و مشکلات مخاطب را بهخوبی رفع میکند تا در این لیست قرار بگیرید.
بیشتر بخوانید: سئوی اپلیکیشن چیست + تکنیکهای سئو اپلیکیشن موبایل
حالا که مخاطب هدف اپلیکیشن از وجود آن اطلاع دارد، وقت آن است که او را به کاربر اپلیکیشن تبدیل کنید؛ یعنی کاری کنید روی دکمهٔ دانلود کلیک کند.
در این بخش، بهترین استراتژیها را در این زمینه بررسی میکنیم:
میتوان گفت بهترین راه جذب کاربر، اجرای کمپینهای نصب اپلیکیشن است. در این کمپینها، شما فقط زمانی پول خرج میکنید که کسی اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب کند.
از طرفی، تبلیغات در جایی نمایش داده میشوند که کاربران موبایل فعالیت میکنند؛ مثلاً در اپلیکیشنها و فروشگاههای اپلیکیشن.
راههای مختلفی پیش روی شماست که اولین گزینه تبلیغ cpi ادیوری است. ما به شما کمک میکنیم اپلیکیشن خود را در بیش از ۷ هزار اپلیکیشن محبوب ایرانی به شکلهای همسان و ویدئویی جایزهدار تبلیغ کنید.
خوبی تبلیغات موبایلی جایزه دار این است که کاربر باید حتماً ویدئوی تبلیغاتی شما را ببیند تا جایزه بگیرد. علاوه بر ویدئو، یک بنر تمامصفحه هم در انتهای تبلیغ نمایش داده میشود و پس از چند ثانیه، کاربر میتواند تبلیغ را ببندد.
در ویدئوی زیر یک نمونه را مشاهده کنید که در اپلیکیشن «کوییز آو کینگز» نمایش داده شده است:
دومین راه، تبلیغات در فروشگاههای اپلیکیشن است. گوگل پلی، اپ استور و کافه بازار به شما اجازه میدهند اپلیکیشن خود را در جاهای مختلف فروشگاه تبلیغ کنید. یکی از بهترین جایگاهها، صفحهٔ نتایج جستوجو است که شما بهعنوان اولین نتیجه ظاهر میشوید. پیشنهاد میکنیم مقالهٔ «آموزش تبلیغات در بازار» را مطالعه کنید تا قدمبهقدم با مراحلی که باید طی کنید، آشنا شوید.
نکته: برای اینکه بتوانید از تبلیغات در گوگل پلی یا اپ استور بهره ببرید، اپلیکیشن شما حتماً باید در یکی از این فروشگاهها ثبت شده باشد؛ ولی در ادیوری ضروری نیست و میتوانید در یکی از فروشگاههای ایرانی، اپلیکیشن خود را ثبت کنید.
برای اینکه افراد بیشتری را به کاربر اپلیکیشن تبدیل کنید، حتماً یک پیشنهاد ویژه هنگام تبلیغات در اپلیکیشن داشته باشید و به مزیت رقابتی خود اشاره کنید؛ چیزی که تفاوت و برتری شما نسبت به بقیه را نشان میدهد.
به پیشنهادها و مزایای ۳ تبلیغ زیر نگاه کنید:
بیشتر بخوانید: آموزش تصویر و گامبهگام انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی
ارسال پوش نوتیفیکیشن برای کاربران اپلیکیشن یکی از بهترین راهها برای حفظ کاربر است؛ ولی در این روش، قرار است به سراغ اعضای لیست پوش نوتیفیکیشن پربازدیدترین سایتهای ایران بروید.
شما میتوانید کاربر را به سایت اپلیکیشن هدایت کنید. در این روش، شما این شانس را دارید که کاربران دسکتاپ را هم هدف بگیرید.
یک نمونه را در تصویر زیر ببینید:
همچنین میتوانید با کمک یکتانت، تبلیغات پوش نوتیفیکیشن را فقط در موبایل نمایش دهید و کاربر را مستقیم به صفحهٔ دانلود اپلیکیشن در فروشگاه هدایت کنید.
چه مخاطب هدف را از راههای ارگانیک به صفحهٔ اپلیکیشن بکشانید و چه با تبلیغات، مهمترین اسلحهٔ شما برای تبدیل او به کاربر، دیسکریپشنی است که نوشتهاید.
برای مثال، اپلیکیشن اتاقک برای تشویق کاربران به دادن هدیه تکیه کرده است:
توضیحات شما نباید فقط لیستی از ویژگیهای اپلیکیشن باشد! این توضیحات باید بهگونهای نوشته باشند که مزایای اصلی و مهم را برجسته کرده باشند تا مخاطب قانع شود زندگی آنها بعد از نصب اپلیکیشن دگرگون میشود.
از طرفی، شما باید برای بهینهسازی صفحهٔ اپلیکیشن (ASO)، از کلمات کلیدی هم در این دیسکریپشن بهطور طبیعی استفاده کنید. مهمترین نکاتی را که باید رعایت کنید، در مقالهٔ «نحوهٔ نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن» بررسی کردهایم. توصیه میکنیم آن را حتماً مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۱۰ تا از بهترین اپلیکیشن های ایرانی برای تبلیغات مخصوص برندهها!
اپلیکیشن بلوبانک با کمپین ریفرال خود توانست مرحلهٔ آگاهی و جذب کاربر را همزمان پشت سر بگذارد. در این کمپین، بلوبانک با اینفلوئنسرها همکاری کرد و در مدت کوتاهی وایرال شد.
داستان از این قرار بود:
اپلکییشن بلوبانک هم توانست سروصدای خوبی حول نام خود ایجاد کند و افراد زیادی منتظر ماندند تا اپلیکیشن در دسترس عموم قرار بگیرد یا برای گرفتن کد تلاش میکردند. از طرفی، توانست اپلیکیشن خود را در فاز اول با تعداد کمی امتحان و آن را برای رونمایی عمومی آماده کند که برای حفظ کاربران آماده باشد.
شما هم میتوانید برنامهای برای معرفی اپلیکیشن به دیگران داشته باشید. سادهترین راه این است که گزینهٔ «معرفی به دوستان» را در اپلیکیشن بگذارید و برای هر معرفی پاداشی در نظر بگیرید.
دربارهٔ گرفتن جوایز و نمایش آنها صحبت کردیم؛ ولی چیزی بهاندازهٔ نظر کاربران فعلی، شما را تایید نمیکند 🙂 تایید اجتماعی (سوشال پروف) یکی دیگر از اصول روانشناسی فروش است که میگوید مردم برای انجامدادن کارهای خود به دیگران نگاه میکنند.
کاربران خود را تشویق کنید که نهتنها به شما امتیاز دهند، بلکه نظر خود را هم دربارهٔ اپلیکیشن در صفحهٔ آن ثبت کنند. حال اگر کاربران بالقوه نظرات آنها را ببینند، مطمئن میشوند که شما راست میگویید و اپلیکیشن کاربردی است!
نکته: میتوانید از اینفلوئنسرها بخواهید دربارهٔ اپلیکیشن شما صحبت کنند. مثلاً در استوری اینستاگرام، به مخاطبان خود بگویند اپلیکیشن شما چطور به آنها کمک کرده است.
بیایید ۲ استراتژی موبایل اپ مارکتینگ با هدف جذب کاربر هم برای اپلیکیشنهای پولی با یکدیگر بررسی کنیم.
طبق اصول روانشناسی، ما میترسیم ضرر کنیم. همین ترس باعث میشود که خیلی با بستن تعهد و پرداخت پول جور نباشیم 🙂
برای اینکه ترس مخاطبان هدف از ضررکردن را کم کنید، راههای مختلفی دارید. مثلاً نظرات کاربران را برجسته کنید یا به جوایزی که گرفتهاید، اشاره کنید.
ولی هیچکدام جای نسخهٔ رایگان را نمیگیرند. به کاربران اجازه دهید برای مدتزمان محدودی بهطور رایگان از اپلیکیشن شما استفاده و اگر راضی بودند، برای استفاده از آن پول دهند؛ مثل کاری که اسپاتیفای انجام میدهد.
البته یک گزینهٔ دیگر هم دارید. اپلیکیشن شما بهطور کلی رایگان باشد؛ ولی امکانات زیادی در نظر بگیرید که مخاطب در صورت نیاز بتواند با پرداخت پول، از آنها استفاده کند؛ مثل اپلیکیشنهای ورزشی.
مدل فریمیوم برای شما گزینهٔ خوبی است تا مخاطب خود را بهتر از قبل بشناسید و نقاط ضعف اپلیکیشن را شناسایی کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن کدام است؟
دربارهٔ زیانگریزی که یکی از اصول روانشناسی است، صحبت کردیم. یکی از راههای کاهش ترس مردم از ضرر، ارائهٔ کد تخفیف است.
وقتی شما تخفیف میدهید، کاربر بالقوهٔ اپلیکیشن احساس میکند با یک معاملهٔ «خوب» طرف است. بهتر است برای اینکه نتیجهٔ بهتری بگیرید، مدتزمان مشخصی برای استفاده از تخفیف در نظر بگیرید. به این ترتیب، شما این حس را ایجاد میکنید که اگر همین حالا اقدام نکنید، فرصتی طلایی را از دست میدهید.
۱۳ استراتژی اپلیکیشن مارکتینگ را برای ۲ هدف آگاهسازی و جذب کاربر بررسی کردیم؛ ولی سومین مرحله را که از قضا نقش زیادی در کاهش هزینهها و افزایش درآمد شما دارد، نباید فراموش کنیم! بیایید ببینیم چه راههایی برای حفظ کاربر داریم.
نداشتن برنامه برای حفظ کاربر بهمعنای هدررفتن کل هزینههایی است که برای آگاهسازی و جذب کاربر کردهاید. در این بخش، ۳ استراتژی مهم برای حفظ حداکثری کاربران اپلیکیشن را با یکدیگر مرور خواهیم کرد:
تجربه کاربری اپلیکیشن در اینجا نقش مهمی دارد؛ چراکه مشخص میکند آیا استفاده از اپلیکیشن شما دلپذیر، راحت و مرتبط با نیاز کاربر است یا نه.
ما پیش از این مقالهٔ «تجربه کاربری اپلیکیشن چیست + ۹ راه بهبود تجربه کاربری اپلیکیشن» در این زمینه آماده کردیم که پیشنهاد میکنیم حتماً آن را مطالعه کنید.
نکته: از هماهنگی رنگ دکمهها گرفته تا سادگی استفاده از امکانات اپلیکیشن در حفظ کاربر نقش دارند.
اپلیکیشنهایی که به ثبتنام کاربر نیاز دارند، ۳ مرحلهٔ مهم را باید در نظر بگیرند:
توصیه: فرایند ثبتنام را ساده کنید و حتی میتوانید به کاربر اجازه دهید بدون ثبتنام، بهعنوان مهمان از اپلیکیشن استفاده کند.
باید این مسیر را مدام زیر نظر داشته باشید تا نقاط ضعف را شناسایی کنید. مثلاً اگر نرخ تبدیل نسخهٔ آزمایشی به نسخهٔ پولی بسیار پایین است، ببینید در کدام مرحله بیشترین ریزش را دارید.
حتی اگر اپلیکیشن شما کاملاً رایگان است، باز هم این مرحله را جدی بگیرید. مخاطب باید به آن لحظه برسد که مطمئن شود اپلیکیشن شما دقیقاً همان چیزی است که میخواهد یا در کمتر از چند دقیقه، آن را پاک میکند.
اگر در لحظهٔ ورود به اپلیکیشن، نتوانید مخاطب را قانع کنید، دیگر شانس کمی برای بازگشت او خواهید داشت. مگر اینکه چند ماه بعد سروصدای حول اپلیکیشن شما شکل بگیرد و او مشتاق شود، اپلیکیشن را دوباره امتحان کند.
بهطور کلی، ۳ رویکرد برای آنبوردینگ میتوان داشت:
اپلیکیشن دیجیکالا رویکرد سوم را به سادهترین شکل (ورقزدن ۴ برگه) پیش گرفته است که در تصویر زیر میبینید:
پیشنهاد: در هر ورق (مرحله)، فقط روی یک مزیت و مفهوم مانور دهید تا پیام کامل و بدون مزاحمت منتقل شود.
بیشتر بخوانید: ۷ راه برای بازاریابی اپلیکیشن رژیم + نکاتی برای نتیجهگرفتن
چه کسی بهتر از کاربر اپلیکیشن سراغ دارید که مشکلات آن را به شما اطلاع دهد؟ نظرات و بازخوردهای کاربران اپلیکیشن معدن ایدههای ناب برای بهبود اپلیکیشن است.
یکی از دلایل اصلی ریزش کاربران نداشتن ویژگیهایی است که کاربران میخواهند (نیاز دارند) و اپلیکیشن شما ندارد! به همین دلیل، راهی پیش روی آنها بگذارید تا به شما بازخورد دهند و خواستههای خود را در میان بگذارند.
علاوه بر بازخوردهای دروناپلیکیشنی، تیم پشتیبانی هم داشته باشید. این تیم باید با تیم بازاریابی و محصول در ارتباط و هماهنگ باشد تا بتواند نظر و خواستهٔ کاربر را به گوش آنها برساند.
گوشدادن به بازخوردهای کاربران ۲ مزیت بزرگ دارد:
با جمعآوری دادهها، میتوانید الگوهای رفتاری کاربران را دربیاورید و آینده را پیشبینی کنید. اغلب کاربران در کدام مرحله اپلیکیشن را رها میکنند؟ این همان چیزی است که باید به فکر اصلاح آن باشید.
برای مثال، شاید بر اساس دادهها بفهمید کاربرانی که هفت روز از اپلیکیشن استفاده نمیکنند، دیگر به سراغ آن نمیآیند. اینجاست که میتوانید روز ششم، اعلانی ارسال کنید که به آنها استفاده از اپلیکیشن را یادآوری کنید.
ترفند: هرقدر اعلان شخصیسازیشدهتر باشد، کاربر بیشتر از آن استقبال میکند. یک پیام عمومی و کلیشهای فقط ناراحتی کاربر را به دنبال خواهد داشت.
همچنین تیم پشتیبانی هم میتواند اینجا به شما کمک کند. مثلاً چرا مشتری اشتراک خود را لغو کرده است؟ چرا دیگر اشتراک خود را تمدید نمیکند؟ در اینجا میتوانید پیشنهادی وسوسهانگیز مثل تخفیف روی میز بگذارید.
نکته: اگر گزینهای برای حذف اکانت یا لغو اشتراک دارید، حتماً از کاربر بپرسید چرا چنین تصمیمی گرفته است تا بتوانید مشکلات را حل کنید.
هرقدر کاربر زمان بیشتری در اپلیکیشن شما – بهخصوص در مراحل ابتدایی – بگذراند، شانس بیشتری برای حفظ او خواهید داشت.
راههای مختلفی برای درگیرکردن کاربران با اپلیکیشن وجود دارد. میتوانید توجه مخاطب را به مهمترین ویژگیهای اپلیکیشن با نمایش پیامهای جذاب جلب کنید. یک راه دیگر هم این است که در هر مرحله با توجه به رفتار کاربر، یک پیشنهاد ویژه (مثلاً معرفی ویژگی گرفتن جایزه با چرخاندن گردونه) به او ارائه کنید.
راه بعدی هم تکیهکردن به گیمیفیکیشن است که تجربهٔ کار با اپلیکیشن را جذابتر میکند. برای مثال، TV Time به کاربران خود بهازای فعالیتهای مختلف، یک نشان اعطا میکند؛ مثلاً اگر به بازیگران سریالی ۱۵ بار رای دهید، نشان «Serial Actor Voter» را دریافت میکنید.
نمونهٔ معروف دیگر هم دولینگو است که یادگیری زبان را به یک مسابقهٔ جذاب و بازی دلچسب تبدیل کرده است.
کار ما با استراتژیهای موبایل اپ مارکتینگ با اهداف مختلف تمام شد! ۱۷ رویکرد مختلف را پیش روی شما گذاشتیم تا بتوانید هم مخاطبان بیشتری را با اپلیکیشن خود آشنا، هم کاربران بیشتری را جذب و هم نرخ ریزش را کم کنید. حالا بیایید ببینیم چطور عملکردمان را بسنجیم تا مطمئن شویم در مسیر درست قدم برمیداریم.
بیشتر بخوانید: تاثیر نظرات در بهینهسازی اپ استور + ایدههایی برای دریافت نظر و امتیاز بیشتر
برای رسیدن به موفقیت در بازاریابی اپلیکیشن باید هر چند وقت یک بار عملکرد آن را اندازهگیری کنید. برخی معیارهای مهم در این زمینه عبارتند از:
تعداد کاربران: شما میتوانید با استفاده از بررسی و اندازهگیری نرخ بارگیری و فعالسازی اپلیکیشن در زمانهای مختلف و منابعی که کاربران برنامه را بارگیری کردهاند. (در مقاله دیگری از بلاگ ادیوری درباره ترفندهای افزایش مشتریان اپلیکیشن به طور کامل توضیح دادهایم که پیشنهاد میکنیم حتما آن را بخوانید)
کاربران فعال: اندازهگیری فعالیت هرکاربر، در اپلیکیشن به طور روزانه نیز، میتواند به خوبی به شما در این زمینه کمک کند. چون شما متوجه میشوید که کاربران تا چه حد با اپلیکیشن شما ارتباط برقرار کردهاند و اینکه چه تعداد کاربر فعال در اپلیکیشن خود دارید که استفاده از برنامه شما را برای خود ضروری میدانند. اینکار با اندازهگیری مدت زمان فعالیت و همچنین تعداد دفعات فعالیت صورت میگیرد.
میزان ماندگاری و به یادداری برنامه شما برای کاربر: دانستن اینکه چه تعداد از کاربران، برنامه شما را نگهداری میکنند و بعد از مدتی دوباره آن را نصب و یا در آن فعالیت میکنند نیز میتواند به اندازهگیری عملکردتان شما کمک کند. شما برای اینکه بتوانید در این زمینه فعالیت کنید؛ میتوانید عملکرد 30 روزه مخاطبین را مطالعه و اندازهگیری کنید.
حذف اپلیکیشن توسط کاربر: هریک از کاربران، برای حذف اپلیکیشن شما دلیلی دارند. شما میتوانید با مطالعه بازه زمانی خاصی پس از فعالسازی اپلیکیشن توسط کاربر، به این نتیجه برسید که چه دلایل و عملکردهایی در اپلیکیشن شما در این بازه زمانی باعث شده که کاربر فعالیت خود را در اپلیکیشن به پایان رسانده و آن را حذف کرده است.
نظرات کاربران و رتبهبندی توسط آنها: قطعا یکی از مهمترین معیارهای اندازهگیری عملکرد اپلیکیشن شما، نظرات مخاطبین و رتبهبندی و میزان امتیازی است که هرکاربر، باتوجه به انتظاراتش از اپلیکیشن به آن میدهد. نظرات کاربران، امتیاز شما را در ارزیابی عملکردهای مختلف در اپلیکیشن نشان میدهد و امتیازاتی که هرکاربر به اپلیکیشن میدهد نیز نشان دهنده میزان محبوبیت کلی اپلیکیشن در میان جامعه آماری استفاده کنندگان است.
بیشتر بخوانید: راهکارهای بازاریابی اپلیکیشن صرافی ارز دیجیتال
در این مقاله، به شما گفتیم بازاریابی اپلیکیشن چیست و چطور آن را برای ۳ هدف آگاهسازی، جذب کاربر و حفظ او عملی کنید. در آخر هم راههای سنجش عملکردتان در زمینهٔ اپلیکیشن مارکتینگ را در اختیارتان گذاشتیم. حالا وقت آن است که در این بازار بدرخشید!
خوشحال میشویم نظرتان را بشنویم 🙂 همچنین میتوانید مشکلات و دغدغههای خود را در بخش نظرات بنویسید تا شما را راهنمایی کنیم.