چه کسی با گرفتن پیشنهادی مرتبط با نیاز و علاقهٔ خود مشکل دارد؟ آن هم پیشنهادی که بتوان خیلی سریع با آن درگیر شد!
شاید اولین چیزی که برای ارسال چنین پیشنهادهایی به ذهنتان برسد، پیامک باشد؛ درست است، ولی یک کانال دیگر بهنام پوش نوتیفیکیشن برای بازاریابی اپلیکیشن داریم که ۲ برتری مهم دارد:
خب، با این مقدمه برویم ببینیم پوش نوتیفیکیشن چیست و چطور از آن میتوانیم برای حفظ کاربران اپلیکیشن و همچنین افزایش نصب اپلیکیشن استفاده کنیم.
فهرست مطالب
Toggleپوش نوتیفیکیشن یک اعلان است که از سمت اپلیکیشن ارسال میشود تا به کاربر موارد مهمی را اطلاع دهید؛ مثلاً اگر شما الان پیامی در تلگرام دریافت کنید، اعلانی از سمت این اپلیکیشن ارسال میشود تا مطلع شوید.
این پیام چند ویژگی دارد:
شما بهعنوان صاحب اپلیکیشن با دادن پیامهایی داخل اپلیکیشن، سعی میکنید کاربر را بهسمت اقدامات مشخصی هدایت کنید؛ مثلاً به شما در کافه بازار امتیاز دهد یا پیشنهاد ویژهٔ ۴۰ درصد تخفیف را به دست او میرسانید.
این پیام فقط و فقط داخل اپلیکیشن نمایش داده میشود و حتماً باید کاربر آن را باز کند؛ ولی پوش نوتیفیکیشن یک برتری دارد: در بالای صفحهنمایش گوشی کاربر، صفحهٔ قفل و همچنین نوار نوتیفیکیشنها (در صورتی که آن را نبیند) نمایش داده میشود.
قبل از اینکه ادامه دهیم، نیاز است با یک مفهوم دیگر بهنام پوش نوتیفیکیشن وب که به آن پوش وب هم گفته میشود، آشنا شوید.
احتمالاً دیدهاید برخی وبسایتها از شما میخواهند برای ارسال پیشنهادها، آخرین اخبار و حتی کد تخفیف، به آنها اجازه دهید پوش نوتیفیکیشن ارسال کنند. پوش وب از طریق مرورگر گوشی موبایل و دسکتاپ ارسال میشود و نیاز نیست اپلیکیشن شما روی گوشی مخاطب نصب باشد.
خب، ۳ تفاوت اساسی اینجا وجود دارد:
بیایید ببینیم اصلاً دلیل پیشنهاد ما برای استفاده از پوش نوتیفیکیشن چیست.
مستقیم برویم سر اصل مطلب!
در بخش قبلی، دربارهٔ پوش وب صحبت کردم. حالا چطور برای تبلیغ اپلیکیشن، از آن بهره ببرید؟ اول باید در پلتفرم تبلیغات دیجیتال یکتانت ثبتنام کنید. پس از آن، کمپین «تبلیغات پوش نوتیفیکیشن» را میسازید.
حالا تبلیغ اپلیکیشن شما بهدست هزاران مشترک سرویس پوش نوتیفیکیشن وبسایتهای ایرانی محبوب میرسد. مثل کاری که «همراه کارت» برای تبلیغ اپلیکیشن خود کرد:
این تبلیغات برای شما بهصرفه است؛ چراکه هزینهٔ آن بر اساس «نصب» مشخص میشود. به عبارتی، هر بار که کاربر روی تبلیغ کلیک کند، به فروشگاه اپلیکیشن برود و اپلیکیشن را نصب کند، برای شما خرج دارد.
مزیت بعدی آن هم این است برخلاف تبلیغات کلیکی در سایتهای پربازدید، کاربر را مستقیماً به فروشگاه اپلیکیشن هدایت میکند و نه لندینگ پیج! آخرین مسئله هم اینکه کمپینهای افزایش نصب اپلیکیشن برای کاربران موبایل ارسال میشود تا بتوانند پس از کلیک، اپلیکیشن را نصب کنند.
نکته: تبلیغات پوش تنها راه شما برای جذب کاربر نیست! با کمک ادیوری میتوانید از سایر روشهای تبلیغاتی مثل تبلیغات ویدیویی در اپلیکیشنهای موبایلی و همچنین تبلیغات در کافه بازار و سایر اپلیکیشنهای ایرانی بهره ببرید.
کار شما در بازاریابی اپلیکیشن با جذب کاربر تمام نمیشود، بلکه شروع میشود! اینجاست که باید ارزش اضافی از کاربر بگیرید که آن هم در گرو تعامل کاربر با اپلیکیشن است. چند وضعیت آشنا را ببینیم:
خلاصه اینکه شرایط مختلفی وجود دارد که کاربر از کارکردن با اپلیکیشن دست بکشد؛ اینجاست که باید به فکر ریتنشن مارکتینگ برای اپلیکیشن باشید تا از این اتفاق جلوگیری کنید. یکی از بهترین روشهای حفظ کاربر هم استفاده از کانالهایی است که تحتمالکیت خودتان است؛ کانالی مثل پوش نوتیفیکیشن.
شما بر اساس رفتار کاربر، میتوانید پیشنهادهایی جذاب برای او ارسال کنید یا حتی با او خودمانی شوید و بگویید: چند وقت است به ما سر نزدی! محصولات پاییزه شارژ شد. هر اپلیکیشنی بسته به حوزهٔ خود، میتواند پیامهای جذاب و خلاقانهای ارسال کند تا کاربر را درگیر نگه دارد. فقط یک شرط دارد: وقتوبیوقت برای کاربر پیام ارسال نکنید.
برخی کاربران نمیدانند چطور نوتیفیکیشن اپلیکیشن را ببندند و شاید نارضایتی آنها به پاکشدن اپلیکیشن ختم شود! از طرفی، اگر کاربر پس از دریافت چند پوش نوتیفیکیشن، تحرکی نداشت، بهتر است از لیست شما خط بخورد؛ او به این راحتیها برنمیگردد و باید تحقیق کنید ببینید علت نرخ ریزش کاربران چیست.
به ۲ پوش نوتیفیکیشن جذاب از دولینگو و اسپاتیفای نگاه کنید. در پوش اول، به کاربر یادآوری شده است که ۳ روز از آخرین درسی که خوانده است، گذشته است. در دومی هم بر اساس رفتار کاربر، تشخیص داده است به چه خوانندهای علاقه دارد.
حقیقت ماجرا این است که اگر بخواهم در حفظ کاربر اپلیکیشن بگویم نقش پوش نوتیفیکیشن چیست، باید به یک مسئله اشاره کنم: کمک میکند رابطهٔ نزدیکی بین شما و کاربر ایجاد شود؛ کاربر سر شوق بیاید که از اپلیکیشن بارها استفاده کند.
نکته: اگر کاربر به شما هم دسترسی لوکیشن دهد و هم دسترسی پوش نوتیفیکیشن، میتوانید بر اساس موقعیت مکانی هم پیشنهاداتی ویژه به او دهید؛ مثلاً اپلیکیشن رزرو هتل و اقامتگاه، میتواند با حضور کاربر در یک شهر، بهترین اقامتگاهها را با تخفیف پیشنهاد دهد. یک نمونهٔ دیگر؟ اپلیکیشن میتواند کنسرتها یا فیلمهای سینمایی شهر کاربر را با پوش نوتیفیکیشن، به او اطلاع دهد.
جلوتر با هم چند نمونه پوش نوتیفیکیشن مختلف مثل تشویق به خرید، خوشآمدگویی و… را میبینیم؛ ولی اول بیایید ببینیم مزایای پوش نوتیفیکیشن چیست.
اولین دلیلی که میتوان برای استفاده از پوش نوتیفیکیشن گفت، برقراری یک ارتباط مستقیم با کاربر اپلیکیشن است؛ کاربری که یا در حال استفاده از اپلیکیشن است یا آن را رها کرده.
مثلاً حراج پاییزه دارید و میخواهید به تمام کاربران در سریعترین زمان اطلاع دهید؛ کاربر پس از کلیککردن روی پیشنهادتان هم مستقیماً به صفحهٔ حراج در اپلیکیشن فروشگاهی میرسد. یک نمونهٔ دیگر؟ امکانات جدید به اپلیکیشن اضافه کردید؛ با پوش نوتیفیکیشن مستقیماً خبر آن را به گوش کاربران میرسانید.
دومین مسئله هم این است که راهی سریع و مقرونبهصرفه برای افزایش ترافیک و تعامل کاربر است. چند نمونه در بخش قبل دیدیم که نشان میدهند چقدر میتواند در بازگشت کاربر مفید باشد.
یک دلیل دیگر هم بحث ایجاد اعتماد و رابطهٔ نزدیکتر با کاربر است. مثلاً اپلیکیشن کالریشمار را در نظر بگیرید. اگر هر چند وقت یک بار یادآوری کند که کاربر شمردن کالری و ثبت مصرف آب را فراموش کرده است، یک حس همدلی ایجاد میشود؛ کاربر احساس میکند همراه او و نگران سلامت او هستید.
به نمونهٔ زیر نگاه کنید. اینجا اپلیکیشن در نقش یک دوست ظاهر شده است که سعی میکند با اشارهکردن به دستاوردها، کاربر را به استفاده از اپلیکیشن و همچنین ورزش تشویق کند.
کاربردهای فراوان و انواع پوش نوتیفیکیشن هم دلیل آخر است:
یک نمونه هم بررسی کنیم؟ کاربر ممکن است به دلایل مختلفی سفارش خود را کامل نکند: قیمت بالای حمل کالا، زنگخوردن تلفن، مشاهدهٔ هزینههای جانبی مثل بیمه و مالیات، نداشتن درگاه مناسب پرداخت، قطعی اینترنت و… از دلایل مختلفی است که به رهاشدن سبد منجر میشوند.
اینجا با ارسال پوش نوتیفیکیشن، یادآوری میکنید که سبد خود را کامل کنند. اگر میخواهید نتیجهٔ خوبی بگیرید، متنی خلاقانه و صمیمی بنویسید. متن زیر را ببینید که ابتدا در عنوان یادآوری کرده است که سبد خریدتان منتظرتان است! در انتها هم اشاره کرده است ما آیتمها را برای شما نگه میداریم، ولی نه برای مدتی طولانی تا کاربر به تکمیلکردن خرید تشویق شود.
حالا که فهمیدیم مزایا و انواع پوش نوتیفیکیشن چیست، بیایید ببینیم با رعایت چه نکاتی موفق میشویم!
فرصتی برای افزایش نصب اپلیکیشن شما: تبلیغات در اپلیکیشن
اگر اجازه دهید، این بخش را به ۲ قسمت تقسیم کنم: پوش نوتیفیکیشنی که برای افزایش نصب میفرستید و پوشی که برای ارتباط با کاربر ارسال میکنید.
پوش نوتیفیکیشن تبلیغاتی از ۴ عنصر تشکیل شده است:
بهتر است از ۴ عنصر به بهترین شکل استفاده کنید. مثلاً میتوانید روی تصویر، کالتواکشن بگذارید تا کاربر را به نصب اپلیکیشن تشویق کنید.
طبق آمار یکتانت، نرخ کلیک پوش نوتیفیکیشن تبلیغاتی عکسدار ۵۶ درصد بیشتر از پوش بیعکس است. البته باید از تصاویر کمحجم (حداکثر حجم ۱ مگابایت) استفاد و باکیفیت را به کار ببرید؛ تصویری مرتبط با پیشنهادتان هم که باشد، شانستان بیشتر میشود.
متن شما هم باید کوتاه باشد و با کمترین میزان ممکن، منظورتان را برسانید؛ فراموش نکنید اگر کاربر کل پیام را در یک نگاه ببیند، شانس بیشتری خواهید داشت. این هم آخرین آمار نرخ کلیک بر اساس تعداد کلمات:
در آخر اینکه پوش نوتیفیکیشن در دستگاههای مختلف، ممکن است متفاوت نمایش داده شود. حتماً تست کنید تا مطمئن شوید متن شما خوانده میشود.
نکته: کاربر پس از کلیککردن روی تبلیغ به صفحهٔ اپلیکیشن در فروشگاه میرسد؛ پس حتمآً میزبان خوبی باشید. مواردی مثل اضافهکردن ویدئو به صفحهٔ اپلیکیشن، نوشتن متن دیسکریپشن خوب برای اپلیکیشن، اشاره به رکوردها و جوایز، نظرات کاربران و امتیاز نقش مستقیم در تبدیل کاربر دارند.
بیشتر بخوانید: معرفی ۱۰ تا از بهترین اپ های فارسی برای تبلیغات
اگر میخواهید نتیجه بگیرید، چند نکتهٔ مهم را در نظر بگیرید:
چند نمونه تا اینجای کار دیدیم که در بخش آخر، آنها را تکمیل میکنیم و پروندهٔ مقالهٔ «پوش نوتیفیکیشن چیست» را با هم میبندیم.
در بخشی که گفتم فایده پوش نوتیفیکیشن چیست، به انواع پوش نوتیفیکیشن هم اشاره کردم که در اینجا چند نمونه را با هم بررسی میکنیم.
در روابط خودتان چه زمانی سر صحبت با کسی باز میشود؟ همان لحظهای که به او سلام میکنید. ثبتنام کاربر یا ورود آن به اپلیکیشن فرصت خوبی برای سلامکردن است! اینجا یک حس صمیمیت بین شما و کاربر شکل میگیرد.
البته بعضی اپلیکیشنها مثل اپلیکیشنهای فروشگاهی یا اپلیکیشنهای رژیم غذایی فرصت دیگری هم برای خوشامدگویی دارند.
مثلاً بعد از اینکه کاربر رژیم غذایی یا برنامهٔ تمرینی خود را خرید، میتوانید به او خوشامد بگویید. در اینجا، این فرصت را دارید که شرایط برگشت و خریدهای بعدی را هم فراهم کنید؛ برای نمونه، به کاربر کد تخفیفی دهید یا بگویید مقداری از خرید به حساب او برگشته است.
برویم سراغ ۳ نمونهٔ دیگر از پوش نوتیفیکیشن اپلیکیشنهای موبایل!
مسابقهای برگزار کردید و میخواهید کاربران شرایط آن را بخوانند؟ از پوش استفاده کنید! بلو بانک برای اینکه کاربران از قابلیتهای مختلف اپلیکیشن بیشتر استفاده کنند و همچنین کاری کند واریزی بیشتری بهسمت حساب بلو بیاید، مسابقههای مختلف خود را به آنها گره میزند.
برای اطلاعرسانی هم از کانالهای مختلف مثل پوش اپلیکیشن استفاده میکند. نمونهٔ آن و همچنین پیام واضح، کوتاه و ترغیبکنندهٔ آنها را ببینید:
کاربر در اپلیکیشن شما کارهای مختلفی میکند و بسته به جنس اپلیکیشن، میتوانید پیامهای متفاوتی ارسال کنید. نمونهٔ آن را در اسپاتیفای، میتوانید ببینید:
اگر فروش دروناپلیکیشنی دارید، به ارسال نوتیفیکیشن تبلیغاتی هم نیاز دارید؛ پوشی که کاربر را به خرید تشویق کند. اینجا مسئله فقط بازگشت کاربر نیست و پای یک پیشنهاد پولی وسط است که باید قانع شود، برای او خوب است. بیشتر اپلیکیشنها از تکنیک تخفیف در این مواقع استفاده میکنند؛ مثل نمونهای که از طاقچه میبینید:
این هم از نمونهها!
در این مقاله، با هم دیدیم پوش نوتیفیکیشن چیست و چه کمکی در افزایش نصب اپلیکیشن و همچنین حفظ کاربرانی که قبلاً از کانالهای مختلف جذب کردیم، میکند.
البته اگر میخواهید نتیجهٔ بهتری بگیرید، بهتر است از یک سرویس ارسال پوش نوتیفیکیشن استفاده کنید. چراکه استفاده از آنها آسانتر است و همچنین به شما اجازه میدهند عملکردتان را رصد کنید و ارسال را هم زمانبندی!
اگر همچنان دغدغهای در این زمینه دارید، در بخش نظرات بنویسید تا با کمک کارشناسان ادیوری به آن پاسخ دهم؛ خوشحال میشوم نظرتان را دربارهٔ مقاله هم بدانم 🙂