خیلیها با کمک مدلهای درآمد مختلف مثل نمایش تبلیغات در اپلیکیشن یا فروش حق عضویت، به درآمد خوبی رسیدهاند. احتمالاً شما هم به فکر ساختن اپلیکیشن افتادهاید! ما بر اساس تقاضا و تغییرات رفتار کاربران، ۵۰ ایده ساخت اپلیکیشن را انتخاب کردیم تا بتوانید از آنها الهام بگیرید.
پس از معرفی ایدهها، به شما میگوییم چطور ایدهٔ خود را به واقعیت تبدیل کنید؛ پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
Toggleدر این بخش، ایدههایی مختلفی را با شما در میان میگذاریم که نقطهٔ خوبی برای شروع ساخت برنامه و ورود به بازار بزرگ اپلیکیشنها به حساب میآیند:
اپلیکیشنهای خرید از سالها پیش وجود داشتند ولی تا حالا به اپلیکیشنی فکر کردهاید که خرید حضوری را برای کاربر آسانتر کند؟ کاربر محصول را با اپلیکیشن شما اسکن و همان جا، پول را پرداخت میکند. البته میتوانید اپلیکیشن خود را با اضافهکردن یک قابلیت، خاصتر کنید:
کاربر چیزی را اسکن کند و پس از آن، همان محصول یا مشابهٔ آن به او ارائه کنید. حتی میتوانید امکان مقایسهٔ قیمت فروشگاههای مختلف را برای او فراهم کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کند. اینجا دیگر نیاز نیست حتماً در یک فروشگاه باشد و فقط برای پرداخت، محصولی را اسکن کند.
جمعکردن متخصصهای ارائهدهنده خدمات مانند نظافت، نقاشی ساختمان، لولهکشی، کارپردازها و… در یک اپلیکیشن هم میتواند برای متخصصان ارائهدهنده خدمات مفید باشد و هم برای مشتریان آنها کار را راحتتر کند.
یکی دیگر از انواع ایده ساخت اپلیکیشن اندروید یا iOS، اپلیکیشنهای ارسال غذا و نوشیدنی مانند اسنپفود است. البته شما میتوانید روی یک بخش بازار که به نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنیها علاقه دارد، دست بگذارید.
این اپلیکیشن به کاربر کمک میکند برای آزمونهای خود مثل امتحانهای دانشگاه، کنکور یا امتحانات مدرسه آماده شود. در این سالها، افراد بسیاری به یادگیری در منزل روی آوردند.
دنیای آشپزی آنقدر بزرگ است که میتوانید به شکلهای مختلف در آن فعالیت کنید:
بیشتر بخوانید: آشنایی با تبلیغات موبایلی
پیداکردن جای پارک چقدر شما را اذیت کرده است؟ این ایده ساخت اپلیکیشن راهکار جدیدی است که به کاربران کمک میکنید در شلوغترین جاهای شهر، جای پارک خود را سریع پیدا کنند؛ همچنین میتوانید به کاربران اجازه دهید جای پارک ماشین را ذخیره کنند تا وقتی برگشتند، آن را گم نکنند.
این روزها خیلی از مردم بهسمت پیجهای طراحی داخلی روی آوردهاند؛ پس چرا با طراحی یک اپلیکیشن مناسب این نیاز را برآورده نکنیم؟ اپلیکیشنهای طراحی داخلی این قابلیت را دارند که فضای داخل منزل را در خود ذخیره کرده و مبلمان یا شی موردنظر برای خرید را به آن اضافه کنند. به این ترتیب، کاربر میتواند آن را در قسمتهای مختلف فضا یا در رنگهای متنوع امتحان کند و سپس نسبت به خرید اقدام کند.
مطالعه بیشتر: نسخه MVP چیست و چطور نسخه MVP اپلیکیشن را آماده کنیم؟
این ایده ساخت اپلیکیشن در برخی تلفنها از قبل وجود دارد؛ ولی همچنان میتواند با ویژگیهای متفاوتتری طراحی شود و تمام کاربران بتوانند از آن استفاده کنند. چنین اپلیکیشنی بهخصوص برای کسانی که ساعات زیادی مشغول کار هستند و پاسخگویی به تماسها برایشان مشکل است، میتواند کمککننده باشد. این اپ میتواند با صدا فعال شده و به تماس تلفنی پاسخ دهد.
ما همه از کارهای افتتاح حساب حضوری، گرفتن وام، پرداخت قبوض و سایر کارهای بانکی کلافه شدهایم. شما میتوانید با طراحی اپلیکیشن، تمام این کارها را برای کاربر انجام دهید؛ بدون اینکه نیاز باشد حتی برای خرید سفته به بانک مراجعه کند.
بیشتر بخوانید: بهترین راه های کسب درآمد از اپلیکیشن که باید بشناسید!
کلی اکانت در سایتها و شبکههای اجتماعی مختلف داریم که مدیریت آنها واقعاً سخت است. ممکن است رمز یا نام کاربری را فراموش کنیم! استفاده از یک رمز ثابت برای همه هم منطقی نیست؛ چون ممکن است رمز لو برود و همهچیز را از دست دهیم. حتی گاهی اوقات یادمان میرود در کدام سایت عضو شدهایم. پس طراحی یک اپلیکیشن که به ما کمک کند عضویت خودمان در سایتها و شبکههای اجتماعی را مدیریت کنیم، ایدهٔ خوبی است!
اپلیکیشنهای پزشکی میتوانند به چند طریق، مشکل و نیاز مردم را رفع کنند:
ارتباطات داخلی رمز موفقیت هر کسبوکار و سازمانی است. اپلیکیشن مدیریت کارمند میتواند در چند زمینه به شرکتها خدمت کند:
بیشتر بخوانید: ۸ روش بازاریابی پولی اپلیکیشن در سال ۱۴۰۲
ما به سفارش غذا از طریق اپلیکیشنهایی مثل اسنپفود عادت کردیم؛ ولی از گذشته تا امروز، دوست داشتیم از مواد اولیه تازه برای پخت غذا استفاده کنیم. اینجاست که پای اپلیکن دلیوری مواد تازه به میان کشیده میشود!
میتوانید علاوه بر تحویل مواد غذایی تازه، روی قابلیتهای زیر هم کار کنید:
مترجمهای متنی زندگی ما را راحت کردهاند؛ ولی جای مترجم صوتی را نمیگیرند! اپلیکیشنی که صحبتکردن فردی را ضبط کند و آن را ترجمه کند. قابلیت ترجمهٔ آنی مکالمه این اپلیکیشن، سفر به خارج از کشور را لذتبخش میکند.
میتوانید به اپلیکیشن خود قابلیت ترجمهٔ تصاویر را هم اضافه کنید. برای مثال، کاربر بتواند از قوانین و تعرفههای هتل عکس بگیرد و آن را به فارسی ببیند.
دلتان برای مجلههای کاغذی تنگ نشده است؟ این روزها جستوجو در گوگل و مقالههای سایتها جای آنها را گرفتهاند. حالا به اپلیکیشنی فکر کنید که محتواهای گوناگون در موضوعهای مختلف را در اختیار شما بگذارد!
علاوه بر محتواهای متنی، میتوانید ویدئوهای سرگرمکننده را به مجلهٔ خود اضافه کنید.
سفر لذتبخش است و برنامهریزی برای آن عذاب! بهخصوص وقتی تا حالا به شهری سفر نکردیم و نمیدانیم کدام هتل بهتر است، کجا غذا بخوریم و چه جاهایی را ببینیم.
حالا این اپلیکیشن برای ما چه کارهایی انجام میدهد؟ هدف و علایق خودمان را به آن میدهیم و یک برنامهٔ اختصاصی ارائه میکند. از طرفی، میتوانیم تمام امکان دیدنی را بررسی کنیم و نظرات دیگران را بخوانیم.
رزرو رستوران و هتل هم از دیگر امکانات اپلیکیشن است. علاوه بر این، میدانیم چه زمانی در فرودگاه (ایستگاه قطار یا پایانه) باشیم.
در آخر، میتوانیم پس از سفر، برنامهٔ خودمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.
بهجای اینکه دستیار مجازی استخدام کنیم، اپلیکیشن آن را نصب میکنیم 🙂 این اپلیکیشن به افرادی که مشغلهٔ کاری زیادی دارند، کمک میکند کارها و جلسههای خود را بهخوبی مدیریت کنند.
برنامهریزی برای عروسی یک کار تماموقت است! این اپلیکیشن میتواند کاری کند مردم از مراسم خود لذت ببرند و همهچیز را طبق برنامه پیش ببرند.
این اپلیکیشن ۲ کار مهم را برای کاربران انجام میدهد:
منظور از خدمات عروسی، فراهمکردن شرایط رزرو آرایشگاه، گلآرایی ماشین، رزرو ماشین عروس، خرید لباس عروس و سایر موارد است. تمام قراردادهای بین ارائهکنندههای خدمات و کاربر در اپلیکیشن ثبت میشود.
اپلیکیشن مخصوص برنامهریزی عروسی یکی از ایدههای نو برای ساخت اپلیکیشن به حساب میآید 🙂
این اپلیکیشن میتواند خدمات متنوعی ارائه کند؛ از جمعآوری فطریه، کمکهای مالی و زکات گرفته تا انتشار محتواهای متنی و ویدئویی مذهبی مثل دعا و روضه. یک قابلیت جذاب دیگر، پخش آنلاین مراسمهای مذهبی است.
وقتی بهدنبال ایده ساخت اپلیکیشن هستیم، باید به ترندها و تغییر رفتار و عادتهای جامعه نگاه کنیم. تا چند سال پیش، ما از همهچیز عکس میگرفتیم و با دیگران به اشتراک میگذاشتیم؛ ولی دنیای ما تغییر کرده است و حالا عاشق انتشار ویدئو شدیم 🙂
فیلترها و قابلیتهای اپلیکیشنهایی مثل اینستاگرام و اسنپچت محدود است. برای اینکه ویدئویی متفاوت منتشر کنیم، به اپلیکیشن تدوین ویدئو نیاز داریم؛ چیزی که به ما کمک کند ویدئوهای خودمان را ادیت کنیم یا تصاویرمان را به ویدئویی خاص تبدیل کنیم.
تقاضا برای تناسباندام و لاغری میتواند به یک ایده برای ساخت اپلیکیشن تبدیل شود. اپلیکیشن شما میتواند قابلیتهای مختلف داشته باشد:
یکی از ایدههای نو برای ساخت اپلیکیشن، تبدیل خانهٔ کاربر به خانهٔ هوشمند است. اپلیکیشن شما به کاربران اجازه میدهد کارهای مختلفی انجام دهند:
ایده ساخت اپلیکیشن اندروید و آیاواس میخواهید؟ چرا به گردشگرها کمک نمیکنید؟ صنعت گردشگری نقطهٔ خوبی برای کسب در آمد است. کارهایی مثل خرید سوغات، اطلاعات لازم دربارهٔ اماکن دیدنی، یافتن رستوران، بررسی موزهها و.. را برای آنها ساده کنید.
فرض کنید با دوستان یا خانواده به رستوران رفتید و ۳۰ دقیقه منتظر ماندهاید تا میزی خالی شود. برای حل این مشکل، با رستوران تماس میگیرید و میز رزرو میکنید؛ ولی وقتی به رستوران میروید، متوجه میشوید فضای آن دلگیر است و صندلیها خراب شدهاند.
برای حل این مشکل، یکی از ایدههای نو برای ساخت اپلیکیشن مناسب است! اپلیکیشنی طراحی کنید که کاربر بتواند محیط رستوران، میز و صندلی آن را همراه با منو بررسی کند و سپس تصمیم بگیرد.
کاربر میتواند رستوران را در لحظه ببیند و متوجه شود میز انتخابی او در کجای سالن قرار دارد. شاید او بهدنبال میزی در کنار پنجره است یا جای خاص دیگری بخواهد!
قرار نیست همیشه غذا و مواد غذایی تازه را به مردم تحویل دهیم! میتوانید روی ارسال گل سرمایهگذاری کنید تا به کاربران کمک کنید با اپلیکیشن خود تمام گزینهها را بررسی و بهترین را انتخاب کنند.
اپلیکیشن شما میتواند ویژگیهای متنوع مثل ارسال هدیه در روز تولد داشته باشد.
تا اینجای کار، ۲۵ ایده ساخت اپلیکیشن موبایل را بررسی کردیم که هرکدام میتوانند بهگونهای زندگی مردم را ساده کنند؛ ولی آیا به مسائل مالی فکر کردهاید؟ مثلاً به کاربران کمک کنید بودجهٔ ماه را مشخص کنند یا قسطهای وام را در زمان مقرر پرداخت کنند؟
اپلیکیشنی که مردم کمک کند پول خود را مدیریت کنند و بدهی بالا نیاورند، ایدهٔ جذابی است. قابلیتهای متنوعی میتوانید برای آن در نظر بگیرید؛ ولی سعی کنید حسابکتاب را برای آنها بسیار ساده کنید:
و دهها مورد دیگر که میتوانید به اپلیکیشن خود اضافه کنید.
مردم رنگکردن مو را هم دوست دارند و هم از آن وحشت دارند! چرا؟ چون نمیدانند پس از اینکه موهای خود را رنگ کردند، چه شکلی میشوند! اصلاً رنگ انتخابی به آنها میآید؟ همین ترس باعث شده است خیلیها قید رنگکردن موهای خود را بزنند.
اینجاست که اپلیکیشن شما به داد آنها میرسد! چون اجازه میدهید رنگ یا حتی مدل موی خاصی را امتحان کنند و ظاهر خود را ببینند.
با این همه گرانی و مشغله، سفر و حتی بازدید از موزهها و اماکن دیدنی نزدیک سخت شده است. اپلیکیشنی طراحی کنید که با تورهای مجازی، موزه، مکانهای دیدنی و جاذبههای گردشگری را به خانهٔ کاربر ببرید.
کاربران میتوانند به تصاویر ۳۶۰ درجه باکیفیت، همراه با اطلاعات دقیق دربارهٔ مکانهای مختلف دسترسی داشته باشند. حتی میتوانید امکان رزرو راهنمای تور را هم به برنامه اضافه کنید.
میبینید؟ یافتن ایده ساخت اپلیکیشن آنچنان سخت نیست! فقط کافی است ببینید چطور میتوانید زندگی کاربران را بهتر و سادهتر کنید.
اجداد ما علاقهٔ زیادی به معاملهٔ کالابهکالا داشتند. حتی هنوز هم در برخی روستاها این معامله رواج دارد؛ مثلاً شیر در عوض تشت یا شوینده. حتی برخی نمکیها بهازای نان خشک و چیزی که به او میدهید، پودر یا شوینده میدهد.
این معامله چیزی نیست که از رونق بیفتد و حالا میتوانید به آن به چشم یکی از ایدههای نو برای ساخت اپلیکیشن نگاه کنید.
کمدها و زیرزمین خانههای ما با وسایلی پر شده است که دیگر به دردمان نمیخورد؛ ولی ممکن است یکی دیگر به آن نیاز یا علاقه داشته باشد. اپلیکیشنی طراحی کنید که کاربران بتوانند وسایل خود را با هم مبادله کنند؛ یعنی پیرهن بدهند و شلوار بگیرند!
آرایش صورت بازاری نیست که تب آن به این سادگیها پایین بیاید! اپلیکیشن شما میتواند یک یا چند نیاز را رفع کند:
یکی از ایدههای ساخت اپلیکیشن، پاسخدادن به سؤالهایی است که با «چطور» و «چگونه» آغاز میشوند. برای اینکه ببینید چه دنیای بزرگی است، بیایید عبارتهای پیشنهادی گوگل را ببینیم:
حالا بهجای «خانه»، از «ماشین» استفاده کردیم:
شما میتوانید راهنماهای مفید را در حوزههای مختلف یا یک حوزهٔ خاص مثل خانهداری، آشپزی، خودرو و… در اختیار کاربران بگذارید. بالاتر گفتیم به تغییر عادات کاربران هم توجه کنید. به همین خاطر، بهتر است راهنماهای شما هم متنی و هم ویدئویی باشند.
یکی دیگر از ایدههای ساخت اپلیکیشن، دستگذاشتن روی حوزهٔ آموزش زبان است. میتوان قابلیتهای خیلی زیادی برای این اپلیکیشن در نظر گرفت؛ از سطحبندی و آموزش خصوصی گرفته تا تست تلفظ. قرار نیست فقط روی زبان انگلیسی مانور دهید. میتوانید زبانهای دیگر مثل ترکی، آلمانی و فرانسوی را هم به آن اضافه کنید یا فقط مخصوص یک زبان باشد.
تاکسییاب و اپلیکیشنهایی مثل اسنپ بازار خود را دارند؛ ولی آیا به ماشین اشتراکی فکر کردهاید؟ یکی از ایدههای نو برای ساخت اپلیکیشن، فراهمکردن شرایطی است که کاربر بتواند اطراف خود را بررسی کند و با دیگران سفر کند!
خودروهای تکسرنشین زیادی در سطح شهر تردد دارند که میتوانند با هزینهای کمتر، دیگران را به مقصد برسانند. فقط کافی است مسیر آنها، همان مسیر کاربر باشد.
این اپلیکیشن برای سفرهای بیرونشهری هم بسیار مناسب است؛ چراکه خیلیها در سفرهای کاری یا حتی شخصی تنها هستند و میتوانند مسیر را با دیگران طی کنند.
اپلیکیشن فیتنس را بالاتر معرفی کردیم و گفتیم کالریشمار میتواند یکی از قابلیتهای آن باشد؛ ولی اینجا میخواهیم دربارهٔ یک اپلیکیشن اختصاصی برای شمردن کالری مواد غذایی صحبت کنیم.
کاربر میتواند کالری مواد غذایی را خودش وارد کند یا با اسکن آن، اپلیکیشن کالری را به پروفایل او اضافه کند.
این اپلیکیشن به کاربر کمک میکند آداب غذاخوردن را یاد بگیرد و سالمتر زندگی کند. از طرفی، کاربر میتواند وزن خود را با آن زیر نظر بگیرد و کالری مواد غذایی را قبل از خوردن، بررسی کند.
برای ورود به بازار اپلیکیشنهای سفارش غذا بهدنبال ایده ساخت اپلیکیشن هستید؟ میتوانید روی بخشی از بازار دست بگذارید که به غذای محلی و مانپز علاقه دارند.
اپلیکیشنی برای خدمات باربری با امکان رهگیری لحظهای بار طراحی کنید. شما میتوانید به بخشهای مختلف بازار از جمله مستاجرها، حملونقل بار به خارج از کشور یا حتی فروشگاهها خدمت کنید.
تا حالا به نیازهای فریلنسرها به چشم یک ایده ساخت اپلیکیشن نگاه کردید؟ کارهای خانگی چطور؟ شما میتوانید در زمینههای مختلف، زندگی این بخش بازار را راحتتر کنید:
زنان باردار نیازهای خاصی دارند که میتوانید به آن به چشم ایده ساخت اپلیکیشن نگاه کنید. چطور زندگی زنان باردار را راحت کنید؟ بیایید چند ایده را بررسی کنیم:
اپلیکیشنی طراحی کنید که کاربر بتواند اسناد خود مثل گزارشها و یادداشتها را اسکن کند و اپلیکیشن آن را به فایل PDF تبدیل کند.
مدیریت کارهای روزانه و تسکها آسان نیست و گاهی اوقات، آنها را فراموش میکنیم. اپلیکیشنی طراحی کنید که به کاربر کمک کند کارهایی را که باید در طول روز، هفته و ماه انجام دهد، در تقویم ثبت و اولویتبندی کند.
یکی از دغدغههای صاحبان خانه، یافتن مستاجر است؛ بهخصوص اگر مستاجر قبلی پیش از موعد، خانه را تحویل دهد و قرار باشد صاحب خانه پول رهن را پس دهد.
البته این فقط یکی از دغدغههای آنهاست! مثلاً آیا مستاجر، فرد خوبی است؟ به خانه صدمه نمیزند؟ اجاره را در زمان مقرر پرداخت میکند؟
خب، حالا اینجاست که سروکلهٔ یکی از ایدههای نو برای ساخت اپلیکیشن پیدا میشود: ساخت اپلیکیشنی برای امتیازدهی به مستاجرها و یافتن گزینهٔ مناسب!
اغلب افراد یادشان میرود داروهای خود را سر زمان مقرر بخورند. همین موضوع میتواند یک ایده برای اپلیکیشن باشد؛ چیزی که به آنها بگوید چقدر دارو (مثلاً نصف یا یک قرص کامل) را در چه زمانی بخورند.
از آنجایی که احتمالاً افرادی از اپلیکیشن شما استفاده میکنند که زیاد با اپلیکیشنهای موبایلی سروکار ندارند، رابط کاربری آن را به سادهترین شکل ممکن طراحی کنید.
برای اینکه زندگی آنها را راحت کنید، میتوانید مشاوره دارویی را هم به اپلیکیشن اضافه کنید.
مراقبت از کودکان، بیماران، افراد ناتوان یا کمتوان و سالمندان برای برخی خانوادهها بهدلیل مشغلههای زیاد کاری سخت شده است. شما میتوانید اپلیکیشنی برای اعزام پرستار و مراقبت در منزل طراحی کنید.
این اپلیکیشن میتواند برای یک بخش از بازار یا چند بخش مختلف آن باشد.
اگر این ایده ساخت اپلیکیشن را به واقعیت تبدیل کنید، دیگر نیاز نیست برای استفاده از دوچرخه برای ترددهای کوتاه و کاری، هزینهای برای خرید آن متحمل شویم. از طرفی، دیگر نیاز نیست نگران پارک دوچرخه باشیم؛ چون میتوانیم آن را قفل کنیم تا نفر بعدی، دوچرخه را بردارد.
یکی از ایدههای ساخت اپلیکیشن، طراحی برنامهای است که کاربر با کمک آن، بهترین رستوران را انتخاب کند. برای طراحی چنین برنامهای، میتوانید به فکر قابلیتهای زیر باشید:
اپلیکیشن متنخوان، متن نوشتهشده روی کاغذ را میخواند و آن را برای شما تایپ میکند. حتی میتوانید قابلیت تبدیل متن به گفتار را هم به این اپلیکیشن اضافه کنید. یک قابلیت جذاب دیگر؟ آن را به زبانهای دیگر ترجمه کنید 🙂
یافتن فیلم، آهنگ و کتاب همیشه راحت نیست. شما میتوانید اپلیکیشنی برای عاشقان کتاب طراحی کنید تا بتوانند در دل کتابها جستوجو و بهترین گزینه را پیدا کنند.
این اپلیکیشن میتواند قابلیتهایی مثل اشتراکگذاری نظر، ثبت امتیاز و حتی خرید کتاب چاپی داشته باشد. از طرفی، میتوانید مانند کتابفروشیهای قدیمی به کاربران مشاوره دهید تا به آنچه که میخواند، زودتر برسند.
اپلیکیشنی طراحی کنید تا وسایل گمشده را زودتر پیدا کنیم 🙂 ۲ ایده برای طراحی این اپلیکیشن وجود دارد:
شما میتوانید اپلیکیشنی طراحی کنید که سازندهها نمونه کار خود را در آن بگذارند و صاحبان زمین برای ساخت آپارتمان، برج، خانهٔ مسکونی یا ویلا با آنها تماس بگیرند. کاربران میتوانند سازندهها و پیمانکارهای مختلف را با یکدیگر مقایسه و بهترین گزینه را بسته به بودجهای که دارند، انتخاب کنند.
همچنین کاربر میتواند نیاز، بودجه و خواستههای خود را اعلام کند تا پیمانکارهای مختلف، آن را بررسی و پیشنهاد خود را ارسال کنند.
تا حالا چند بار تصمیم گرفتهاید چیزی را روی کاغذ بنویسید؟ اگر آن را یادداشت کردهاید، الان میدانید کجاست؟ راهحل این مشکل، یک ایده ساخت اپلیکیشن است که در عین سادگی، بسیار کاربردی است.
اپلیکیشن نوتبرداری به کاربران اجازه میدهد نکات مهم را در سمینارها و سخنرانیها یا کلاسهای آموزشی و جلسات کاری ثبت کنند.
خب، ۵۰ ایده ساخت اپلیکیشن را با هم بررسی کردیم؛ ولی چطور ایده را پرورش دهیم و آن را عملی کنیم؟ بیایید در بخش بعدی، دربارهٔ این موضوع با یکدیگر صحبت کنیم.
شما میتوانید ایدههای ساخت اپلیکیشن را بررسی کنید و ببینید کدامیک پتانسیل بیشتری دارند و از پس اجرای کدام ایده برمیآیید.
در مرحلهٔ بعد، برای تبدیل ایده به واقعیت، مراحل زیر را طی کنید:
هر آنچه را که به ذهنتان میرسد، روی کاغذ بیاورید. در زمان مشخصکردن ویژگیهای اپلیکیشن، به این فکر کنید کاربر احتمالی اپلیکیشن چه مشکلی دارد که میتوانید رفع کنید. قرار است زندگی کاربران را راحتتر، شادتر و سادهتر کنید.
انجامدادن تحقیقات بازار برای تعیین رقابت، میزان تقاضا و میزان سودآوری آن ضروری است. پس از آن، میتوانید ویژگیهای بیشتری به لیست خود اضافه کنید تا اپلیکیشن شما به همان چیزی تبدیل شود که بازار میخواهد.
در مرحلهٔ بعد، باید تکلیف این مسئله را روشن کنید که مخاطب هدف اپلیکیشن شما کیست؛ یعنی باید اطلاعات کافی دربارهٔ سن، جنسیت، نوع تصمیمگیری، رفتار او، علایق و نیازهایی که دارد، چقدر درآمد دارد و سایر پارامترها جمعآوری کنید.
پیشنهاد میکنیم مقالهٔ «۵ راه شناسایی مخاطب هدف اپلیکیشن» را حتماً مطالعه کنید.
قرار است چطور درآمد کسب کنید؟ یکی از مدلهای معروف، فروش حق اشتراک است؛ یعنی کاربر بهازای مدتزمان مشخصی، به شما پول میدهد تا به اپلیکیشن و قابلیتهای آن دسترسی داشته باشد.
یکی دیگر از مدلهای دیگر، فریمیوم است. در این مدل، شما برخی قابلیتها را رایگان عرضه میکنید و اگر کاربر تصمیم گرفت از سایر قابلیتهای اپلیکیشن بهره ببرد، مبلغ مشخصی پرداخت میکند.
یک مدل دیگر، پرداخت بهازای استفاده است. برای مثال، وقتی خودروی اشتراکی را پیدا کرد، مبلغی را پرداخت میکند.
برای آخرین نمونه، اجازه دهید به کسب درآمد از طریق تبلیغات اشاره کنیم. در این مدل، شما چیزی از کاربر نمیگیرید، بلکه راه درآمدتان نمایش تبلیغات دیگران است.
در این مرحله، بر اساس نتایج ۳ مرحلهٔ قبلی، اپلیکیشن را طراحی میکنید. پس از طراحی و عرضهٔ اپلیکیشن، نظرات و فیدبکها را مدام بررسی کنید تا بتوانید در نسخههای بعدی، مشکلات را رفع کنید و تجربه بهتری برای کاربر رقم بزنید.
مقالهٔ «تجربه کاربری اپلیکیشن چیست و چگونه میتوان آن را بهبود بخشید» را در این زمینه مطالعه کنید.
پس از اینکه اپلیکیشن خود را طراحی کنید، باید به فکر معرفی آن به بازار بیفتید. اینکه منتظر بمانید کاربر شما را پیدا کند، فقط باعث میشود از برنامههای خود عقب بمانید.
در مقالهٔ «بهترین راه تبلیغ اپلیکیشن کدام است؟»، روشهای مختلفی را بر اساس بودجه و اهداف مختلف بررسی کردیم. پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
علاوه بر این مقاله، چند مقاله بهطور اختصاصی برای اپلیکیشنهای حوزههای مختلف همراه با نمونه و مثال آماده کردیم که میتوانید مطالعه کنید:
گفتیم قبل از ساخت اپلیکیشن، باید بازار را از چند نظر بررسی کنید:
برای مثال، اپلیکیشنهای مسیریابی یا اپلیکیشنهای ارائهدهنده خدمات بانکی از جمله اپهایی هستند که تقریبا در موبایل همه پیدا میشوند. مثال دیگر اپلیکیشنهای برگزاری کلاس آنلاین است که بعد از همهگیری ویروس کرونا به نیاز قشر دانشجو و دانشآموز تبدیل شدند.
از اپلیکیشنهای جدید سایر کشورها ایده بگیرید
همان طور که مشاهده کردید، باید در هر زمان به نیاز بازار و کمبودهای آن دقت کنیم. کدام نیاز رفع نشده است؟ کدام نیاز یا مشکل را میتوانیم بهتر رفع کنیم؟ حتی میتوانید اپلیکیشنهای سایر کشورها را بررسی کنید و ببینید جای کدامیک در کشور ما خالی است.
آیندهنگر باشید
سعی کنید همیشه چند قدم جلوتر را ببینید. اگر بخواهید عقب باشید و پشت سر دیگران حرکت کنید، فایدهای ندارد. اینکه بعد از اینکه بازار اشباع شد، تازه شما به فکر توسعهٔ اپلیکیشنی دقیقاً با امکانات اپلیکیشنهای موجود روانهٔ بازار کنید.
اپلیکیشنهای قدیمی را توسعه دهید
تکرار کارهای گذشته فقط در صورتی مفید است که ویژگیهای خاصی به آن اضافه کرده باشید و مزیت رقابتی ایجاد کنید؛ حتی اگر روی یک نیاز مشابه دست گذاشتید، سعی کنید آن را بهتر و آسانتر رفع کنید.
بیشتر بخوانید: مارکتهای جایگزین گوگل پلی استور
اگر تحقیقات بازار را بهدرستی انجام دهید و بدانید مخاطبِ هدف شما کیست و چه نیازی دارد، میتوانید اپلیکیشنی با ویژگیهای خاص و رابط کاربری خوب عرضه کنید.
بله، راههای مختلفی برای کسب درآمد از اپلیکیشن موبایل وجود دارد. یکی از مراحل ساخت اپلیکیشن، مشخصکردن مدل درآمدی است که میتوان به خرید درونبرنامهای، فروش حق عضویت، فریمیوم و… اشاره کرد.
بازار ما، بازار نوپایی است که فضای خوبی برای پیشرفت دارد. فقط کافی است با انجامدادن تحقیقات بازار، آن را بهخوبی بشناسید و اپلیکیشن خوبی به بازار عرضه کنید؛ چیزی که برای مخاطب واقعاً فایده داشته باشد! به نظرتان کدامیک از ۵۰ ایده ساخت اپلیکیشن مقالهٔ ما برای بازار ایران مناسبترند؟ با ما در بخش نظرات به گفتوگو بنشینید 🙂
منابع:
4 دیدگاه
سلام. اگه یه ایده خوب برا ساخت اپ جدید داشته باشم که تقریبا همه دنیا دانلودش کنن، چطور میتونم مطرحش کنم؟
سلام
وقت بخیر
میتونین ایدهٔ خودتون رو با دولوپرها در میون بذارین تا به شما در ساخت اپلیکیشن کمک کنن. داشتن ایده شروع مسیریه که در نهایت به کسب درآمد ختم میشه. در این مسیر، نیازه شما برنامهٔ مشخصی برای آینده داشته باشین. مثلاً مدل کسب درآمد مدنظرتون چیه؟ چقدر برای ساخت اپلیکیشن و بازاریابی پول دارین؟ چه هدفی دارین؟ مخاطب شما کیه؟ رقبای شما چه نقاط ضعف و قوتی دارن؟ اگه همهچی رو همون اول مشخص کنین، میتونین به انتهای مسیر برسین.
عالیی بود
خوشحالیم اینو میشنویم 🙂
ممنون که فیدبک میدین.