گوگل پلی استور را میتوان کاملترین مرجع برای اپلیکیشنهای اندرویدی دانست. این اپلیکیشن با بقیه سرویسهای گوگل هم میتواند در ارتباط باشد و دسترسی را برای شما راحتتر کند. اما این مارکت فوقالعاده، با تحریم کاربران ایرانی و حالا تحریم شرکت هوآوی، مخاطبان ایرانی و کاربران این برند را به فکر جایگزینی برای گوگل پلی استور فرو برده است. به همین خاطر این مقاله را در ادیوری آماده کردیم تا شما را با بهترین جایگزینهای گوگل پلی استور آشنا کنیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم. شما اگر مالک اپلیکیشن اندرویدی هستید علاوه بر انتشار اپلیکیشنتان در این مارکتها، با استفاده از تبلیغات نصب اپلیکیشن ادیوری نیز میتوانید تعداد نصب اپلیکیشنتان را افزایش دهید.
فهرست مطالب
Toggleقبل از اینکه به سراغ جایگزینهای گوگل پلی استور برویم، بد نیست تا نگاهی کوتاه به قابلیتها و امکانات آن بیندازیم.
با استفاده از گوگل پلی استور دیگر نیازی نیست که هر چند وقت یکبار اپلیکیشن خود را به روز کنید تا از قابلیتهای جدید استفاده کنید. گوگل پلی استور، هر زمان که آپدیت جدیدی برای برنامهها منتشر شود آن را در اختیار شما میگذارد. البته در بخش تنظیمات میتوانید این قابلیت را غیرفعال کنید و فرآیند را به صورت دستی به عهده بگیرید. حتی این امکان را دارید که تعیین کنید با وجود اینترنت متصل به وای فای این اقدام اتوماتیک انجام شود یا اینترنت همراه یا هردو.
اگر کودک شما با موبایل زیاد بازی میکند و فرآیند نصب بازی جدید را هم بلد است، میتوانید از این قابلیت پلی استور استفاده کنید و ردهی سنی مشخصی را تعریف کنید تا این اپلیکیشن فقط برنامههای مربوط به این رده سنی را نشان دهد.
با استفاده از نسخه تحت وب گوگل پلی استور، میتوانید اپلیکیشن مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد از وارد شدن به اکانت خود و انتخاب دستگاه مورد نظرتان اپ را روی گوشی خود بدون نیاز به لمس آن، نصب کنید.
گوگل پلی استور تنها مارکتی است که بعد از دانلود اپلیکیشن، میتواند آن را روی موبایل شما نصب کند. همین امر باعث میشود تا راحتتر از همیشه بتوانید اپلیکیشنهای خود را به روز کنید.
گوگل پلی استور لیست تمام اپلیکیشنهای دانلود شده را به شما میدهد. این به شما کمک میکند که اگر اپلیکیشنی را در گذشته دانلود کردید و الان نیاز به نصب مجدد آن دارید، به راحتی بتوانید آن را دوباره دانلود کرده و از آن استفاده کنید.
از دیگر ویژگیهای مهم گوگل پلی استور امنیت و اعتبار آن است. هر اپلیکیشنی که از این فروشگاه دانلود میکنید، به خوبی اعتبار سنجی شده است و فاقد هرگونه آسیب برای موبایل شماست. همچنین با داشتن بیش از 4 میلیون اپلیکیشن و بازی، لقب کاملترین فروشگاه اندرویدی به درستی که برازنده گوگل پلی استور است.
بیشتر بخوانید: آموزش انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی استور
بعد از اعمال تحریمهای مختلف علیه ایران و کاربران ایرانی، گوگل پلی استور هم تصمیم به تحریم کاربران ایرانی خود گرفت و سرویسها و اپلیکیشنهای خود را از دسترس افرادی که در موقعیت جغرافیایی ایران قرار داشتند و با آی پیهای مربوط به کشور ایران وارد آن میشدند، خارج کرد.
بعد از این اتفاق کاربران ایرانی تصمیم به استفاده از فیلترشکن گرفتند، اما بعد از مدتی گوگل آپدیتی به بازار عرضه کرد که اگر یک گوشی با چند آی پی متفاوت وارد شد، آن را ربات در نظر بگیرد و از ارائهی سرویس خودداری کند. با گذشت مدت زمان کوتاهی گوگل تصمیم گرفت که اپلیکیشنهای خود را به صورت محدود به کاربران ایرانی نشان دهد و قابلیتهای جدید را هم در اختیار ایرانیها نگذارد.
البته برای این موضوع و دور زدن برنامههای تحریم شده هم راهحلی وجود دارد. راهحل آن هم این است که به تنظیمات بروید و برنامهی گوگل پلی استور را در قسمت برنامهها (Apps) انتخاب کنید. سپس به گزینه محل ذخیره (Storage) رفته و از آنجا دیتا (Data) و کش (Cache) را پاک کنید. سپس با تغییر IP وارد اپلیکیشن شوید. این گونه گوگل پلی استور فکر میکند که شما کاربر جدیدی هستید که وارد آن شدید و در ایران هم نیستید. بنابراین تمام برنامهها را به شما نشان خواهد داد و علاوه بر آن، قابلیتهای دیگری مثل Movies & TV را مشاهده خواهید کرد.
بعد از اینکه رابطه میان آمریکا و چین خدشهدار شد، آمریکا تمام سرویسها را از همکاری با برندهای چینی منع کرد و به همین منظور هوآوی هم شامل این تحریم شد و دیگر شاهد سرویسهای گوگل در گوشیهای هوآوی نخواهیم بود.
در این مدت هم هوآوی تمام سعی خود را کرد که گوشیهای خود را مستقل کند تا دیگر نیازی به گوگل نداشته باشد و به خودکفایی برسد. در همین راستا App Gallery را جایگزین گوگل پلی استور، Huawei assistance را جایگزین Google Assistance و Ai Lenz را جایگزین گوگل لنز کرد. با اینکه میتوان گفت هوآوی در زمینه خودکفا شدن گام بزرگی برداشته است اما آیا کاربران هم واقعا از این موضوع استقبال میکنند؟ برای پاسخ این سوال باید اجازه دهیم تا زمان بگذرد و همهچیز ثابت شود.
بعد از شروع تحریمها علیه کاربران ایرانی، بسیاری از افراد به فکر انتخاب جایگزین برای این اپلیکیشن افتادند تا بتوانند بدون دغدغه برنامههای مورد نظر خود را پیدا و نصب کنند. به همین خاطر چند کسب و کار ایرانی در این زمینه و در کنار رقبای خارجی خود شروع به فعالیت کردند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
جمعبندی
با وجود تحریمهای علیه ایران و کاربران هوآوی باز هم گوگل پلی استور محبوبیت خود را دارد و بسیاری از افراد ترجیح میدهند که ترفندی برای دور زدن تحریم را یاد بگیرند به جای اینکه مارکت خود را عوض کنند. اما مارکتهای جایگزین گوگل پلی استور هم میتوانند تا حد زیادی پاسخگوی نیاز شما باشند. در کل همهچیز به سلیقه و انتخاب شما برمیگردد و ما در این مقاله سعی کردیم تا اپلیکیشنهای شبیه گوگل پلی استور را به شما معرفی کنیم تا در صورت نیاز از آنها بتوانید استفاده کنید.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و خوشحال میشویم اگر اپلیکیشن جایگزین دیگری که میشناسید یا از آن استفاده میکنید را به ما معرفی کنید و همچنین مشتاقانه منتظر سوالات و نظرات شما دربارهی این موضوع هستیم.