احتمالا شما هم دوست دارید بدانید مشتریانتان چه مسیری را طی کردهاند تا به اپلیکیشن شما برسند و خریدشان را انجام دهند. سرویس اتریبیوشن به شما کمک میکند این مسیر را کشف کنید و ایرادات احتمالی مشتریان در مسیر خریدشان را برطرف کنید.
بدین ترتیب میتوانید مشتریان بهتری را با میزان رضایت بیشتر جذب اپلیکیشن خودتان کنید. امروزه اتریبیوشنها به یکی از مهمترین ابزارهای ارتقای سطح کیفی اپلیکیشنها تبدیل شدهاند. رقابت در دنیای تکنولوژی روز به روز در حال افزایش است و همه دیجیتال مارکترها و طراحان باید برای تحلیل عملکرد خود از ابزارهای مناسب، قوی و پیشرفته استفاده کنند.
سرویس اتریبیوشن یکی از بهترین و جامعترین ابزارها برای تحلیل کمی و کیفی عملکرد اپلیکیشن است. در این مقاله سعی داریم درباره اتریبیوشن و کمکهایی که میتوانند به بازاریابان دیجیتال کند صحبت کرده و پس از آن به توضیح نحوه صحیح انتخاب اتریبیوشنها، همچنین تفاوت آنها و آنالیتیکس و معرفی ابزارهای محبوب آنها بپردازیم.
بازاریابان دیجیتال برای تبلیغ محصولات برند خود گزینههای زیادی پیش رو دارند. آنها میتوانند از تبلیغات گوگل، فیسبوک، جستجوی ارگانیک، تولید محتوا یا تاکتیکهای دیگر استفاده کنند. زمانیکه انتخابهای شما زیاد باشد، چگونه تصمیم میگیرید که کدام یک را انتخاب کنید و کدام یک برای کسبوکار شما مناسبتر است؟
یکی از دغدغههای بزرگ بازاریابان این است که از چه روش تبلیغاتی استفاده کنند که نرخ بازگشت سرمایه بیشتری نسبت به دیگر روشها داشته باشد. قطعا بررسی تک تک این روشها امری بسیار سخت و دشوار خواهد بود. برای اینکه این مشکل در میان بازاریابان حل شود، آنها باید مدل اتریبیوشن صحیح را برای تحلیل استراتژی بازاریابی خود انتخاب کنند.
مدلهای اتریبیوشن به بازاریابان کمک میکنند نرخ تبدیل را در کانالهای مختلف بازاریابی اپلیکیشن بررسی کنند. بدون داشتن مدل صحیح اتریبیوشن، کار بازاریابان بسیار سخت و شاید گاها ناممکن شود.
حالا باید ببینیم چرا تا وقتی میتوانیم از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم، باید سراغ سرویس اتریبیوشن برویم؟ مهمترین دلیل آن این است که نصب یک SDK بررسیکننده اپلیکیشن موبایلی به شما این امکان را میدهد که بتوانید تصمیمات مربوط به کسبوکارتان را به طور آنی بگیرید. سرویس ارائهدهنده اتریبیوشن به شما پلتفرمی میدهد که بفهمید مخاطبانتان دقیقا از کجا آمدهاند. یعنی بفهمید که آیا کاربرانتان پس از دیدن یک ویدئوی تبلیغاتی به شما پیوستهاند؟
سپس میتوانید ببینید که کاربران پس ورود به اپلیکیشن شما به کجاها سر زدهاند و چه مسیرهایی را طی کردهاند. سپس مسیر آنها را با کاربران دیگری که از منبعی متفاوت آمدهاند مقایسه کنید. در این حالت متوجه خواهید شد که بهترین کمپینهای شما کدام بودهاند و مشخص کنید که بهترین تبلیغاتتان در کجا صورت گرفته است. با داشتن این اطلاعات قادر خواهید بود که دادههای خود را منظم کنید و سرمایهتان را جایی هزینه کنید که واقعا برایتان سودآور است.
با توجه به تعداد بالای اتریبیوشنها و عملکردهای متفاوت و متنوع هریک از آنها انتخاب اتریبیوشن مناسب کار مهم و دشواری است. شما در حال حاضر از استراتژیهای مارکتینگ متفاوتی استفاده میکنید و قطعا هم دوست ندارید زمان و پولتان به هدر برود. این یعنی باید برای اجرای کمپینهای مختلف خود از سرویس اتریبیوشن مناسب استفاده کنید.
فرض کنید اتریبیوشن مانند یک ساعت است. وقتی ساعتی نداشته باشید که به کمک آن متوجه زمان شوید، احتمالا از روی آسمان بیرون حدس میزنید که ساعت چند است. همین حدسیات و گمانهزنیها باعث اتلاف وقت شما خواهند شد. درست است که مدلهای اتریبیوشن متفاوتی وجود دارند اما استفاده از هریک بستگی به استراتژی فعلی شما دارد.
برای اینکه بتوانید اتریبیوشن صحیح را انتخاب کنید باید تحلیلهای صحیحی از وضعیت خود داشته باشید. هر مدل اتریبیوشن ضعفها و نقاط قوت خاص خود را دارد. با در نظر گرفتن این نقاط و تحلیلهای خود میتوانید بهترین مدل اتریبیوشن را انتخاب کنید. در کنار این موارد به این نکات هم توجه کنید:
برای اینکه بهتر متوجه تفاوت این دو مقوله شویم باید ابتدا هریک را تعریف کنیم:
«آنالیتیکس، تجربه مشتری را درک میکند»
«اتریبیوشن، اثرگذاری بازاریابی را درک میکند.»
آنالیتیکس در واقع کمک میکند که یک کسبوکار بتواند چگونگی تعامل کاربران با محصولات آنلاین خود را اندازهگیری کند. هدف پلتفرمهای تحلیلی، اندازهگیری، فهم و اطلاع رسانی درباره تجربه مشتری است.
اتریبیوشن ترندهای مربوط به کانالهای بازاریابی را تشخیص میدهد تا بتواند میزان اثرگذاری کانالهای مختلف بازاریابی را بسنجد. دادههای آن نشان میدهند که تا چه حد کانالهای مختلف بازاریابی در فرآیند تصمیمگیری مشتری موثر و ارزشمند بودهاند.
برای اینکه بدانیم تا چه حد شرکتهای مختلف موفق عمل کردهاند، باید میزان موفقیت گوگل آنالیتیکس را در نظر بگیریم. آنالیتیکس به ما میگوید که تا چه حد در بازاریابی، محصول، بهینهسازی سایت و خدمات مشتری موفق عمل کردهایم. اما اتریبیوشن به ما میگوید از چه کانالی باید وارد شویم تا به موفقیت بیشتر برسیم.
اکثر دیجیتال مارکترهای بزرگ از هر دو روش برای شناخت میزان تاثیرگذاری و تناسب فعالیتهای بازاریابی استفاده میکنند. البته برخی از شرکتها هم هستند که بدون داشتن برنامهای مشخص دست به سرمایهگذاری روی سرویسهای اتریبیوشن گذاشتهاند که نهایتا این امر موجب صرف هزینههای زیاد بدون داشتن نتیجهای سودمند خواهد شد.
برای انتخاب اتریبیوشن در ابتدا باید ویژگیهای هریک را بررسی کنید تا بتوانید انتخابی هوشمندانه و کاربردی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: ادجاست چیست و کاربردهای آن برای بهینه سازی اپلیکیشن
به نظر برخی از بازاریابان اجرای کامل و صحیح اتریبیوشن سخت و دشوار میآید. اما چرا برخی چنین فکر میکنند؟
با وجود دشواریهای استفاده از اتریبیوشن، باز هم فواید زیاد آن نباید مانع شما در بهرهمندی از مزایای آن شود. در اینجا به چند نمونه از این فواید اشاره میکنیم:
بیشتر بخوانید: راهکارهای عملی برای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور
ابزارهای اتریبیوشنها و آنالیز در بازاریابی دیجیتال و اپلیکیشن، کاربردهای زیر را دارند:
جمعبندی
یکی از حیاتیترین و مهمترین عوامل موفقیت در همه کسبوکارها به خصوص کسب و کارهای دیجیتال معروف، تجزیه تحلیلهای مناسب، دقیق و به موقع برای هریک از عملکردها و برنامههای اجرا شدهشان است. پس با توجه به اهمیت تجزیه و تحلیل کمی و کیفی در همه کسبوکارها و نتایجی که برای سرنوشت هریک از آنها با توجه به تحلیلها گرفته میشود؛ میتوان گفت اتریبیوشنها یکی از مهمترین و حیاتیترین عوامل، برای بهبود و ارتقای سطح عملکرد، میزان رضایت و همراهی کاربران برای همه اپلیکیشنهای مورد استفاده توسط مردم جهان هستند.