گسترش روزافزون اینترنت و برنامههای جانبی باعث شده است که کسبوکارها در کنار وبسایت خود اپلیکیشنهای موبایلی را نیز توسعه دهند. توسعه اپلیکیشنهای موبایلی باعث شده است تا بسترهای زیادی برای انتشار این اپلیکیشنها شکل گیرد. اپ استور یکی از بسترهای انتشار اپلیکیشن برای برنامههای سیستم عامل IOS اپل است. احتمالا میدانید که این سیستم عامل از محبوبترین سیستم عاملهای موبایلی است و طبق آخرین آمار منتشرشده بیشاز یک میلیارد کاربر در سراسر دنیا دارد. امروز میخواهیم درباره انتشار اپلیکیشن در اپ استور صحبت کنیم.
همانطور که گفته شد اپ استور، مارکت اصلی شرکت اپل برای عرضه اپلیکیشنهای آیفون است که البته اپلیکیشنهای اپل واچ، آیپد و آیپاد نیز روی همین بستر منتشر میشوند. تمامی مراحل توسعه و نگهداری اپ استور توسط خود شرکت اپل صورت میگیرد. اولین نسخه اپ استور در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و در آن زمان اپ استور دارای ۵۰۰ اپلیکیشن اختصاصی برای آیفون بود. در کشور ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی امکان انتشار اپلیکیشنهای ایرانی وجود ندارد و کاربران ایرانی آیفون باید از اپ استورهای جانبی کمک بگیرند.
با گسترش اپ استور، شرکت اپل برای انتشار اپلیکیشنها تصمیم گرفت قوانین مشخصی وضع کند که بیشتر این قوانین در جهت پیشبرد اهداف خود شرکت اپل است. در ادامه این مطلب توضیحات بیشتری برای انتشار اپلیکیشن در اپ استور ارائه کردهایم.
در قسمت قبل گفتیم که انتشار اپلیکیشن در اپ استور قوانین خاصی دارد که این قوانین خاص رفتهرفته تکمیل شدهاند و از ابتدا به این صورت نبودهاند. همه قوانین انتشار در اپ استور اپل به یک اندازه حائز اهمیت نیست و شرکت اپل روی برخی از قوانین حساسیت و سختگیری بسیار بیشتری دارد. پس منطقی است که به بعضی از قوانین دقت بیشتری داشته باشید. در ادامه به بررسی قوانین انتشار اپلیکیشن در اپ استور میپردازیم.
البته در نظر داشته باشید که ممکن است اپ استور از موارد دیگری نیز برای بررسی اپلیکیشن شما استفاده کند اما در حالت کلی اگر همین موارد را رعایت و کنترل کنید احتمال رد اپلیکیشن توسط اپ استور به حداقل میرسد.
بیشتر بخوانید: بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها | مزایا و بهترین ابزارهای بهینه سازی
همان طور که در قسمتهای قبل هم بررسی شد انتشار اپلیکیشن در اپ استور نیاز به رعایت برخی قوانین دارد که بعد از رعایت تمامی این قوانین باید به سراغ انتشار اپلیکیشن بروید که البته این کار مراحل خاص خود را دارد. در این قسمت صفر تا صد مراحل انتشار اپ را بررسی میکنیم.
همانطور که در بالا هم اشاره شد اپل به دلیل تحریمهای بینالمللی اجازه انتشار اپلیکیشنهای ایرانی در اپ استور را نمیدهد اما در هر صورت برخی اپلیکیشنهای ایرانی توانستهاند بهصورت موقت یا حتی دائم در اپ استور منتشر شوند. گرچه اعتماد چندان بالایی به باقیماندن یک اپ ایرانی در اپ استور نیست، اما این موضوع میتواند یک راه مناسب برای کاربران اپلیکیشن شما باشد. البته برای اینکه اپل اپلیکیشن شما را مسدود نکند، باید تمامی موارد ذکر شده در قسمتهای بالا را رعایت کنید اما در صورتی که اپل متوجه شود که شما قصد دور زدن قوانین آنها را داشتهاید به احتمال زیاد اکانت دولوپر شما را برای همیشه مسدود میکند.
بیشتر بخوانید: تقلب در نصب اپلیکیشن های موبایل | راه های شناسایی و مقابله
اگر اپلیکیشن شما در هنگام اجرا دارای باگ باشد اپل اجازه انتشار به شما نمیدهد تا زمانی که ایرادات و کرشهای موجود در اپلیکیشن را برطرف کنید. ممکن است برخی از باگهای صرفا روی برخی نسخههای آیاواس یا دستگاههای قدیمی وجود داشته باشند اما معمولا ملاک اپل آخرین نسخه منتشرشده آیاواس و جدیدترین آیفون است. بهتر است قبل از انتشار اپلیکیشن، برنامه خود را روی سایر نسخههای سازگار آیفون و نسخههای قبلی آیاواس نیز امتحان کنید تا کاربران با مشکل مواجه نشوند. اگر بعد از انتشار برنامه در اپ استور، کاربران از برنامه شما راضی نباشند و این موضوع را به اپل گزارش دهند ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود بیاید. همچنین انتشار یک اپلیکیشن دارای باگ میتواند کاربران را به سمتی سوق دهد که امتیاز پایینی به اپلیکیشن شما بدهند و این موضوع تاثیر بهشدت بدی روی توسعه اپلیکیشن شما دارد.
زمانی که شما میخواهید اپلیکیشن خود را در اپ استور منتشر کنید باید اطلاعات نسبتا کاملی در صفحه اختصاصی اپلیکیشن در اپ استور به مخاطبان ارائه دهید. به اشتراکگذاری صفحات درونی برنامه، توضیحات زبانهای پشتیبانیشده، حجم برنامه، سن مورد نیاز برنامه و بسیاری اطلاعات دیگر از مواردی است که باید با وسواس زیادی آنها را بنویسید. در قسمت توضیحات اپلیکیشن باید سعی کنید اطلاعاتی به مخاطب بدهید که در عین خلاصه بودن، راهگشا باشد. همچنین توضیح بیشازحد برخی ویژگیهای برنامه نمیتواند ایده چندان مناسبی برای صفحه اختصاصی شما در اپ استور باشد.
قسمتهایی هم در این صفحه اختصاصی وجود دارد که شما متناسب با آپدیتهایی که انجام میدهید باید آنها را تکمیل کنید و بعد از هر آپدیت توضیح دهید که دقیقا چه قسمتهایی از اپلیکیشن دچار تغییر و بهبود شده است. اخیرا اپ استور تمامی دسترسیهای اپلیکیشن به اطلاعات تلفن همراه را به کاربران اطلاع میدهد و اگر کاربر دسترسیهای اپلیکیشن به تلفن همراه خود را تایید نکند، اپ استور اجازه دانلود اپ را نمیدهد.
بیشتر بخوانید: راهنمای نوشتن دیسکریپشن اپلیکیشن در اپ استور
جمعبندی
انتشار اپلیکیشن در اپ استور برای توسعهدهندگان ایرانی با مشکلات و چالشهای زیادی روبهرو است و حتی اگر بعد از انتشار گزارش این موضوع به اپل داده شود، اکانت دولوپر شما برای همیشه مسدود میشود. اگر اپلیکیشن شما نیازی به آپدیتهای متعدد ندارد، حتی یکبار انتشار اپلیکیشن روی اپ استور میتواند بسیاری از مشکلات شما و کاربرانتان را حل کند. در این مطلب بهطور خلاصه سعی شد صفر تا صد انتشار اپلیکیشن در بستر اپ استور بررسی شود و راهحلهایی هم برای دور زدن قوانین اپل گفته شد، اما این راهحلها تا حد زیادی موقتی هستند و ممکن است در هنگام مطالعه شما این روشها دیگر کارآمد نباشند.